1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

sound studdering

Discussion in 'TiVo Mini' started by bluebsh, Jul 2, 2013.

  1. Jul 2, 2013 #1 of 16
    bluebsh

    bluebsh Member

    42
    0
    Jun 4, 2008
    I have a Premier XL4 and a Tivo Mini connected together via MoCA... before the spring update it worked fine, after it, I have an issue with audio out of no where going out then coming back and going out every second or so... to fix it I have to change the channel up or down then it is fine again... anyone else see this with the last update? Really annoying!
     
  2. Jul 2, 2013 #2 of 16
    Loach

    Loach New Member

    376
    0
    Jan 11, 2013
    Omaha, NE
    I'm seeing periodic audio drop out since the 20.3.1 update as well. But mine only happens 2-3 times an hour for a second or two and (usually) the audio comes right back without any action on my part.

    Are you seeing this with live TV or streaming of recordings? For me it's mostly with live TV.
     
  3. Jul 2, 2013 #3 of 16
    bluebsh

    bluebsh Member

    42
    0
    Jun 4, 2008
    I've only noticed this with live tv
     
  4. Jul 3, 2013 #4 of 16
    brbrem

    brbrem New Member

    17
    0
    Jan 6, 2008
    Live tv here too. Very annoying
     
  5. Jul 9, 2013 #5 of 16
    rusa8

    rusa8 New Member

    1
    0
    Jul 9, 2013
    I have stuttering sound also on my TiVo mini - connected via Mocha to a Premiere 4.
     
  6. dhoward

    dhoward Member

    294
    0
    Mar 15, 2002
    I also have it and I am connected via Ethernet.
     
  7. supasta

    supasta New Member

    2,976
    0
    May 6, 2006
    Colorado
    I have this issue, but the dropout is not intermittent. Regularly I turn on the TV and there is no audio at all. A channel change fixes it.

    I am also getting a scratching noise when using any trick-play buttons on the Mini. New in the last week or two. It doesn't happen every time, but sure does hurt the ears when it does.
     
  8. sbiller

    sbiller Active Member

    1,915
    0
    May 10, 2002
    Tampa, FL
  9. sbiller

    sbiller Active Member

    1,915
    0
    May 10, 2002
    Tampa, FL
    My mom experienced this sound stuttering issue on her Mini while watching live TV. Her Mini(s) are Also connected via MoCA and its a new problem that we hadn't seen previously.
     
  10. RMKatz

    RMKatz New Member

    1
    0
    Jun 29, 2003
    I am also experiencing the sound stuttering issue when turning on the television. Sometimes there is no audio at all -- but the video is fine. I fix the issue by changing the channel, as other people have commented in this thread.
    - Tivo Mini
    - MOCA
    - Tivo Premiere 4
     
  11. wmhjr

    wmhjr Well-Known Member

    1,404
    59
    Dec 1, 2007
    Same issues here. Ethernet connection. It's a Tivo feature :)
     
  12. hershey4

    hershey4 New Member

    179
    0
    May 31, 2006
    Red Sox Nation
    I just got my Mini set up yesterday and I see the audio problems a lot but also the video freezes as well. Not sure if I am experiencing quite the same thing as this thread or if I could have some network setup issue.

    I turn on the Mini/tv to live tv and then immediately rewind to take advantage of future Fast Forwarding. I hit play and get a few seconds of audio and then audio and video freezes. I changed channels and I think it still happened. I will start to pay attention to the sequencing to see just whats up. But it is AWFUL.

    That coax jack is newly installed too (along with another jack and a new splitter) and the moca setup is new, so I have a lot of new things to be suspicious of before I start blaming the mini.
     
  13. pmalve

    pmalve New Member

    38
    0
    Jul 13, 2012
    Also have it here with moca and a roamio
     
  14. hershey4

    hershey4 New Member

    179
    0
    May 31, 2006
    Red Sox Nation
    I think I have two issues. The everything-stutters-and-freezes-issue seems to be just with high-def channels. When I am watching SD channels, I just get the intermittent audio dropouts that last a few seconds.

    Both issues are horrible. This is expensive equipment and it was a big $ decision to go the Premiere4/Moca/Mini route vs. the comcast DVR. I don't expect these kind of technical failures with my beloved Tivo brand. Very disappointed. (And my return-it-if-not-satisfied time period has run out thanks to Comcast taking 6 weeks to complete the installation).

    I think I may have to call Tech Support. blech. :-(
     
  15. cosmicjoke

    cosmicjoke New Member

    9
    0
    Jan 31, 2012
    Hmm, i got a mini w/ lifetime sub last night which i use in conjunction w/ my elite, and too am getting just half second audio stutters here and there with live HD channels thus far, using MoCA on both tivos (could use wired ethernet on the mini to see if that changes anything). Haven't experienced it on HD recordings though... not sure what deal is, find it hard to believe it's my MoCA adapter or Airport Extreme Base Station that is to blame. Have been using MoCA for channel guide on elite and with big MP4 files to my Apple TV flawlessly for a year now, 10GB 2hr 1080p type files (Moca into tivo elite, wired ethernet from elite to Apple TV) Haven't had it long enough to have had experienced earlier firmware, it auto updated firmware on first boot... so can't say if it's firmware related...
     
  16. cosmicjoke

    cosmicjoke New Member

    9
    0
    Jan 31, 2012
    just wanted to chime in that everything has been chill with the mini since getting the fall update on my premiere xl4 (signed up for some priority access list and then bugged one of the tivo people on twitter and got it today) , both the xl4 and mini now have matching firmware - 20.3.7.1a, and i've watched live tv for a few hours now without issues where it was having an audio stutter/pixelation once very 20 mins or so for a second prior to it...... so again, it was either the firmware update or a restart on the premiere xl4 that fixed it... everything seems perfect... the update incidentally also fixed the music apps on my mini, which were having some error c05 issue /shrug
     

Share This Page