1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sound problem with Netflix/Tivo HD

Discussion in 'TiVo Help Center' started by Playloud, Dec 8, 2008.

  1. Jan 6, 2009 #61 of 161
    CheezWiz

    CheezWiz ReplayTV->S3 Tivo

    211
    0
    Dec 29, 2006
    Middle...
    I just tested my new TivoHD last night. Had it plugged directly into my Hitachi via HDMI and audio is still flawless with NetFlix. So it is not a universal bug. I also direct connected my S3 while I was reworking the entertainment center. Again, flawless audio with NetFlix on HDMI.
     
  2. Jan 9, 2009 #62 of 161
    Scaevola

    Scaevola New Member

    23
    0
    Dec 8, 2008
    I have a samsung 32 inch bought a year ago last december.
    On netflix.. the standard hdmi issues but when run though optical ..I get about a 2 second audio gap.

    Some systems allow the user to input delay audio/video in-cases of audio lag.. One obvious case I can think of ...rockband ..Has anyone tried to adjust this on your hardware directly?(bad example ...rockband)...Trying to think of another.... XBMC does iirc.

    edit:
    tivo: Tivo HD (bought around 12/15/08 ...so pretty dam new)
    wired gigbyte ethernet
    HDMI only for audio/video
     
  3. Jan 9, 2009 #63 of 161
    korsonian

    korsonian New Member

    1
    0
    Jan 9, 2009
    Experiencing it on my year old Westinghouse 47 inch...
    Makes watching pretty much all netflix movies impossible.
    TivoHD bought 12/22/08
     
  4. Jan 13, 2009 #64 of 161
    jtgamble

    jtgamble New Member

    9
    0
    Sep 12, 2008
    I've have the issue using a Tivo-HD XL, HDMI, and westinghouse 47". The sound is very crackly with netflix, some quick dropouts of sound, etc. Makes it almost impossible to watch. I'm getting very good connection - almost full bars (usually 1 off full). Any way to fix it?
     
  5. Jan 13, 2009 #65 of 161
    kmsga

    kmsga New Member

    2
    0
    Jan 29, 2005
    As everyone else has discovered, switching from HDMI to component & analog audio fixed the audio issues.

    My configuration is:
    TivoHD
    Samsung LN-S3251D
     
  6. Jan 20, 2009 #66 of 161
    tbostrom

    tbostrom New Member

    1
    0
    Jan 19, 2009
    Same issues here... High pitched audio ever so slightly, but enough for annoyance.
    Very few Netflix streaming movies work without the high pitched audio.


    HDMI to Sharp Aquos LC52SB55U


    Haven't had a chance to test on something other than HDMI.
     
  7. Jan 20, 2009 #67 of 161
    szurlo

    szurlo New Member

    181
    0
    Jul 11, 2002
    Lexington, SC
    So, based on this thread, it now appears that the HDMI audio issue effects at the very least some models of Sharp, Samsung, Sanyo, Westinghouse and AOC TVs. The list is probably longer. This is just what we can ascertain from this particular forums active members. My guess would be that Tivo support has received more than a few calls about this.
    Even if this is a firmware issue on these TVs, I can't imagine that Tivo would want to simply leave it at "your TV is not compatible" and would instead try to come up with some kind of software workaround to address this, assuming that's possible, of course.
     
  8. Jan 26, 2009 #68 of 161
    taraf

    taraf New Member

    1
    0
    Jan 26, 2009
    I have 2 Tivo HD's, 1 works fine with Netflix and 1 has the exact issues you are all describing.

    Both are HDMI connected, but the one not working is a Sharp Aquos. I can't believe that Tivo hasn't figured out a fix for this yet!
     
  9. Jan 27, 2009 #69 of 161
    forthekill

    forthekill New Member

    13
    0
    May 29, 2005
    It would be nice to know from TiVo whether this issue is even being addressed or if they are only worried about the nasty freeze up issue that is going on, which of course is a much bigger problem for them.

    I just wish I could watch via my HDMI instead of having to unplug my Wii and switch inputs everytime I feel like watching a Netflix stream.
     
  10. Jan 31, 2009 #70 of 161
    thomaslue

    thomaslue New Member

    79
    0
    Aug 17, 2004
    I called Netflix and they said they haven't heard of any problems playing Netflix streams on TIVOs.
     
  11. Jan 31, 2009 #71 of 161
    thomaslue

    thomaslue New Member

    79
    0
    Aug 17, 2004
    I cannot play a Netflix movie without getting choppy playback and interruptions within the first 5 minutes.
     
  12. Feb 6, 2009 #72 of 161
    W Auggie H

    W Auggie H Tivo Enthusiast

    364
    0
    Oct 11, 2001
    Atlanta,...
    That is not a fix, that's a workaround.

    I have been seeing/hearing this issue ever since Netflix showed up on my TiVoHD. It is mostly worthless to me until someone fixes the issue. This partnership will never make it mainstream until they work the kinks out. It's too bad because in theory, I LOVE this partnership.
     
  13. Feb 7, 2009 #73 of 161
    michux1

    michux1 michux1

    4
    0
    Nov 26, 2005
    Same problem here. Already called Netflix and let them know. Also told them about this website/thread. I have Sharp Aquos with HDMI. Oddly enough, my LG BD-300 Netflix works great through the Aquos with HDMI.....so it cannot be an Aquos issue and is definately a Tivo issue.
     
  14. Feb 8, 2009 #74 of 161
    FAR

    FAR New Member

    1
    0
    Feb 8, 2009
    I have the same sound issue which I resolved by using audio cables and by-passing the HDMI Audio.

    My setup:
    Sharp Aquos LC65D64U
    TiVo HD XL DVR
     
  15. Feb 15, 2009 #75 of 161
    jdrans

    jdrans New Member

    2
    0
    Feb 15, 2009
    I have the same setup. Does this mean not using HDMI at all? I'm a little confused about exactly what I need to change.
     
  16. Feb 21, 2009 #76 of 161
    Scottlu

    Scottlu New Member

    1
    0
    Feb 21, 2009
    - TiVo hd xl
    - Sharp Acquos 52"
    - HDMI

    When watching netflix, the audio has a constant cyclic stutter. Thank goodness for this thread. I will switch to component and RCA audio and see what happens.

    If anyone hears back from TiVo on when this'll be fixed, please post to this thread.
     
  17. Feb 22, 2009 #77 of 161
    Iluvatar

    Iluvatar New Member

    377
    0
    Jul 22, 2006
    Yes, one known workaround is to remove your HDMI connection and use the component video connections and your red/white RCA audio connectors. It sucks but until this is fixed there isnt much of a choice.

    I personally assume that no fix is in close sight as TiVo has not even acknowledged the problem.
     
  18. Feb 26, 2009 #78 of 161
    jeastbur

    jeastbur New Member

    3
    0
    Feb 26, 2009
    Gastonia, NC
    I'm having similar audio problems when streaming Netflix on my TivoHD using HDMI. There is a constant stuttering every second.
    There is no problem at all when I run the audio through my receiver which uses an optical connection.

    - TiVo HD
    - Sharp Aquos 37" LC37D64U
    - HDMI

    Probably won't do any good, but I'll submit a trouble ticket with TiVo.
     
  19. Feb 26, 2009 #79 of 161
    monroe

    monroe New Member

    10
    0
    Mar 16, 2005
    NOPE! Sorry, this is simply not true. Or else I don't belong to the 'everyone else' group.

    My setup doesn't even currently utilize HDMI. I have SVIDEO and RCA left and right audio connections to a CRT display. Quality is always either all bars or all but one. The show will start out fine, and within 10 minutes I'll have a 2 second audio lag where the audio and video are out of sync. From that point on, pausing or skipping back does NOT fix.

    Chris
     
  20. Feb 27, 2009 #80 of 161
    Iluvatar

    Iluvatar New Member

    377
    0
    Jul 22, 2006
    That is not the issue that this thread is discussing. This is about altered-pitch/stuttering sounds and voices within a Netflix video which seems to carry over to the TiVo menus after exiting the app.

    I believe the out of sync sound is being discussed in another thread under the Series 3 forum.
     

Share This Page