1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Series 3 Verizon FIOS HD compat?

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by mchad, Sep 12, 2006.

  1. Nov 1, 2006 #161 of 2214
    Thos19

    Thos19 Member

    169
    0
    Dec 31, 2002
    Rockland, MA
    I had Fios internet installed in my house in Abington, MA. It blows away Adelphia/Comcast.

    My next task: pestering the Town Selectmen into letting Verizon Fios TV !!!!!!

    Thos.
     
  2. Nov 1, 2006 #162 of 2214
    ashu

    ashu User title defunct

    9,158
    0
    Nov 8, 2002
    MD
    [humor]
    Does Fox News work? If it does, I'd suggest a Conspiracy Theory!
     
  3. Nov 1, 2006 #163 of 2214
    TexasAg

    TexasAg New Member

    648
    0
    Apr 2, 2006
    We sometimes like to watch Glenn Beck's show (but just sometimes, which is why it's no big loss for me if it never works).
     
  4. Nov 1, 2006 #164 of 2214
    willettg

    willettg New Member

    26
    0
    Nov 23, 2004
    Irving TX
    I live in Irving TX, and have had FiOS video service about 5 months, using the Motorola HD DVR. Verizon activated two cable cards in my TiVo/S3 today (fairly smooth process). I am having problems with three channels that work fine with the Moto DVR:

    CH 81 - CSPAN3: No audio on TiVo, works fine on Moto

    CH 200 - Hallmark Channel: Not working on TiVo, works fine on Moto

    CH 520 - CNN Headline News: Not working on TiVo, works fine on Moto. Oddly enough, CH70 for CNN Headline News is working fine.

    It appears others are having problems with CH 70/520 - how about 81 and 200? Is this a TiVo S3 problem or a FiOS cablecard problem?
     
  5. Nov 1, 2006 #165 of 2214
    TexasAg

    TexasAg New Member

    648
    0
    Apr 2, 2006
    I can confirm that I am missing channel 200 in addition to channels 71 and 520. I am also missing audio on channel 81.

    Very strange stuff.
     
  6. Nov 2, 2006 #166 of 2214
    fox112000

    fox112000 New Member

    1
    0
    Nov 1, 2006
    Sorry for posting on this S3 thread, but I'm not sure where else to go. I have 2 Motorola QIP2500-3 boxes, the horrible fios DVR & an S2 Tivo. When I ordered fios, I was assured my Tivo would work fine. Then the tech showed up to install. He told me my Tivo would not work (would only function as a VCR). Not having ever been on any of these tivo forums, I assumed he was right & had a fit! Spent almost 2 hrs on the phone with verizon, while the tech just sat here. He refused to start any work until everything was worked out. Finally verizon decided to give me the DVR free for a yr, since they were now saying my tivo wouldn't work. I thought that was a good compromise until I started using the DVR! It's horrible! And now, the tv that was hooked up to the DVR is fried! It started making some weird popping electrical noises & then sizzled. I disconnected everything & tried just plugging it into the wall, but it just sizzles. Anyone think this could be related to fios/dvr? or just bad luck with the tv?

    Anyway, the techs left my house without even attempting to hook up the Tivo on the 2nd tv, and I think he even used some of my Tivo cables for his connections. Needless to say, I can't figure out what's supposed to be hooked up where, & I'm having withdrawl. I've been without the Tivo for a wk now! We had also previously been having Tivo update over the phone, but can now probably just do it through the network. Can anyone tell me exactly how to connect the Motorola QIP2500-3 box with the S2 tivo, & what I need to do on the Tivo end (or at least direct me to some complete instructions), in simple non-tech language? I've been searching for the last few hrs & can only find bits of info here & there. I really don't want to listen to my kids complaining that they're missing sesame street for another day!
    Thanks for anyone's help!!
     
  7. Nov 2, 2006 #167 of 2214
    ashu

    ashu User title defunct

    9,158
    0
    Nov 8, 2002
    MD
    fox, I know I'm being lazy here too, but hunt down the remote code thread (maintained by a username that contains the word charles. I think!). That will mention whether/if that Motorola box can even be controlled by TiVo's IR signals. I believe they can.

    I don't know if you have any recourse about the fried TV. Was this a Motorola 6412 HD DVR? Connected by an HDMI cable to the TV, I presume?
     
  8. Nov 2, 2006 #168 of 2214
    willettg

    willettg New Member

    26
    0
    Nov 23, 2004
    Irving TX
    I submitted FiOS TV Help Request vz283009nm2 to report this issue.

     
  9. Nov 2, 2006 #169 of 2214
    TexasAg

    TexasAg New Member

    648
    0
    Apr 2, 2006
    Thanks.

    I'm not sure if it'll help, though. I don't think it's a Verizon problem since musicforme plugged one of his CableCards into his TV and got channels 71 and 520. That seems to show that this is a Tivo problem.

    Maybe we'll get lucky and it will be a Verizon thing - they have the wrong setting or something, so it's messing up the ability of a DVR to display and record. The fact that it's the same for both copies of CNNH on two different channels might mean that the setting is wrong for CNNH. Still, I have a feeling this is something with the Tivo.
     
  10. Nov 3, 2006 #170 of 2214
    willettg

    willettg New Member

    26
    0
    Nov 23, 2004
    Irving TX
    TexasAg:
    Verizon Tier-2 support says this is a known TiVo S3 problem. What's odd is that I can get CNN Headline News on CH71 but not on CH520.

    My Sony HDTV has a cable card slot. Can I move one of my S3 cable cards to the Sony TV? Does VZ have to re-activate it if I do? I want to verify the problem is TiVo's and not VZ's. Also, I don't want to pay for another activation fee to move the card.

     
  11. Nov 3, 2006 #171 of 2214
    TexasAg

    TexasAg New Member

    648
    0
    Apr 2, 2006
    willettg, musicforme says he has moved his CableCard from the S3 to his TV and back without problem.

    I have not tried it due to the difficulty in rotating my TV to get access to the slot (the TV is recessed, and the opening just barely fits the TV without including me next to it). So, I can't verify it, but it sounds like it is OK.

    It's weird that it works for you on channel 71. I know channel 71 was not working for us as of last night.
     
  12. Nov 3, 2006 #172 of 2214
    willettg

    willettg New Member

    26
    0
    Nov 23, 2004
    Irving TX
    I moved one of the cable cards from my TiVo S3 to my Sony HDTV. All of the problems with CH 70, 81, 200, and 520 do NOT exist with the cable card in the Sony TV. So this is definitely a TiVo issue.

    BTW, CNN Headline News on CH 70 now does not work (it definitely did before).

    I will be submitting a trouble report to Tivo on this.

     
  13. Nov 4, 2006 #173 of 2214
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,364
    22
    Aug 2, 2003
    It's interesting that people are able to move the cards from one device to another. So much for the cards being "married" to a device. Also makes it even more pointless for them to require a technician to set up.
     
  14. Nov 4, 2006 #174 of 2214
    ashu

    ashu User title defunct

    9,158
    0
    Nov 8, 2002
    MD
    Not all cable companies block your ability to do that. They likely will stop working shortly ... if the company can get its act together :)

    Comcast cards usually can't be moved around, and removal-reinsertion requires re-enabling due to the newly created ID (one of them - data?)
     
  15. Nov 4, 2006 #175 of 2214
    willettg

    willettg New Member

    26
    0
    Nov 23, 2004
    Irving TX
    :mad:
    I opened a case with TiVo (#5490836) on the issue with I am having with four channels in the TiVo S3:

    CH 70 - CNN Headline News: OK in program guide, but no video or audio on TiVo.

    CH 81 - CSPAN3: OK in program guide, have video but no audio on TiVo.

    CH 200 - Hallmark Channel: OK in program guide, but no video or audio on TiVo.

    CH 520 - CNN Headline News (duplicate of CH 70): OK in program guide, but no video or audio on TiVo.

    These channels work fine when tuned by the Motorola HD DVR. I individually moved both of my TiVo cable cards to my Sony HDTV, and all four channels work OK on both cards.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    Called TiVo support today (Sat 11/4/06; talked to "Eric"). He says that I have two bad cable cards and I need to get Verizon to replace them. After that, if the problem still exists, they might escalate the problem to TiVo engineering.

    I argued, to no avail, that the fact that both cable cards work in my Sony TV would prove the issue to be TiVo's.

    Did I just get an incompetent CSR on my call today, and need to call back?

    What am I missing here? Who should be my advocate? Why do I have to be in the middle?

    TiVo has just released a (very expensive) product to compete in the CE environment for cable TV. One would think they would jump right on a problem like this, and not leave their customers hanging in the breeze.

    Is there any way to get TiVo to listen to me?

    Is it a technical possibility this problem is Verizon's and not Tivo's??
     
  16. Nov 6, 2006 #176 of 2214
    Galway1

    Galway1 New Member

    2
    0
    Nov 6, 2006
    FIOS was to come today to install cable cards. They did not show. I pushed them for a visit later in the afternoon. They are coming. BUT- in the course of trying to get service, I talked to their (FIOS) fiber service desk. He said there are serious compatibility issues and that cable cards won't work with TIVO. An email was sent out last week to their reps.

    Called TIVO and talked to service rep. She asked around and they told her that 9 of 10 times the cable cards start up ok but then fail. She opened a case file for me and connected me to a higher level tech rep. He, (Bobby) asked his peers if they knew of a problem. All of them said that they have never succeeded in getting cable cards to work with FIOS. NONE.

    I have a thousand bucks tied up in this and now it all has to be taken apart and returned. Plus I took time from work to wait for FIOS.

    I have loved TIVO since 1999. But am out of the TIVO users until it works as it should.

    By the way, I had lifetime TIVO with DirecTV but it does not tranfer over to just the TIVO box. Service rep said that TIVO did not get any money from DirectTV so it will not extend service.

    Phooey.

    Sorry, this is in Northern Virginia area. And I have phone and internet on FIOS as well as TV. I quit DirectTV when the rain came too many days for my patience.
     
  17. Nov 6, 2006 #177 of 2214
    TexasAg

    TexasAg New Member

    648
    0
    Apr 2, 2006
    So you listened to the Verizon folks who want you to rent their STB/DVR, and you didn't bother looking around to see if other people had gotten their S3 to work with Fios before you returned your S3?

    I have an S3 working with Fios almost perfectly. I'm just missing a couple stations that I hardly ever watch.
     
  18. Nov 6, 2006 #178 of 2214
    bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    0
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area
    S3 working perfectly with FiOS in N. VA here.
     
  19. Nov 9, 2006 #179 of 2214
    TomStapes

    TomStapes New Member

    18
    0
    Jan 7, 2005
    After reading about everyone's experience with FiOS and TiVo S3 (and ignoring some off-topic discussions...), I am now chomping at the bit for FiOS TV. I live in Jersey, and if everything goes well with the State Board of Public Utilities over the next couple of weeks, they should get their state-wide franchise license before the end of the year.

    I've got an S2 w/ Lifetime that we are going to transfer over to the S3, but our TV is SD, so I don't have the ability to swap CC's around if there is a problem. I won't be able to say whether the problem is with Verizon or with TiVo.

    So, my question - When I place my order, should I order a STB to check for problems for the first month or two, or is that more problematic than it's worth? It might be nice to check out the VOD services as long as it is around...
     
  20. Nov 9, 2006 #180 of 2214
    TexasAg

    TexasAg New Member

    648
    0
    Apr 2, 2006
    I never had this problem (missing channels or missing audio) with the STBs or DVRs from Fios. In fact, I can get channels 71, 81, 200, and 520 properly with the Fios STBs I still have. So, you probably can't check for the problem using them.

    I think it's a problem with (i) the CableCards or (ii) the Tivo (or maybe both).

    I never really used the VOD stuff except for a few kids' shows. I never really thought highly of it. But hopefully you'll enjoy the Fios TV service as much as I have (and it looks amazing on HDTVs).
     

Share This Page