1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Series 3 locks up after https access.

Discussion in 'TiVo Help Center' started by thomas_k, Apr 7, 2014.

  1. Apr 7, 2014 #1 of 14
    thomas_k

    thomas_k New Member

    10
    0
    Apr 7, 2014
    I have a Series 3 that I have been trying to set up file transfer to my PC on. Whenever I try to access the S3 via https (through kmttg or just using a browser), I can log in with my MAK, but I get no response from the server after log in, and then I notice these symptoms:

    * The S3 no longer responds to ANY remote command or front panel button presses.
    * The S3 will continue to record and display video.
    * Eventually the S3 will spontaneously reboot.

    A few years ago I upgraded the internal hard drive and it's been trouble free since then.

    I have verified that I have my S3 set up for file sharing and its name is correctly set.

    I also have a Roamio Pro, and I have no problems accessing it through https. I also have no problems transferring programs between the S3 and the Roamio.

    I'm wondering is if there is a problem with a program name on the S3, or if I have too many programs (I have around 200) on the S3? Or is it something else?
     
  2. Apr 7, 2014 #2 of 14
    squint

    squint New Member

    846
    0
    Jun 15, 2008
  3. Apr 7, 2014 #3 of 14
    unitron

    unitron Active Member

    16,389
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    What he said (and saved me having to say) about the power supply, but making sure that everything on your network that doesn't leave the house has a fixed IP address that's not one of the addresses in the router's DHCP pool can't hurt and might help.

    Even if fixed IP cures it, pop the top and eyeball the power supply caps anyway.
     
  4. Apr 7, 2014 #4 of 14
    thomas_k

    thomas_k New Member

    10
    0
    Apr 7, 2014
    Thanks. I read up on this and looked at my capacitors and see c501, 502, and 701 look bulged. So I guess I'll plan on replacing them and I'll report back here if it fixes (or doesn't fix) the problem.

    I guess it makes sense that this would happen since encrypting the https traffic would put an additional demand on the system. I'm surprised I haven't seen other system instability. When I replaced the hard drive I used a "green" model with an amp rating 50% of the old HD, maybe I bought myself some time with that.

    Also thanks unitron for the reply.
     
  5. Apr 7, 2014 #5 of 14
    squint

    squint New Member

    846
    0
    Jun 15, 2008
    You'll want to replace more than just the bulging ones. At a minimum, you want to replace all the medium sized ones (everything except the tiny ones and the big primary capacitor).

    The medium sized ones apparently do the most work and poor quality capacitors won't hold up. Personally, I can't stand having any of those low quality capacitors in any of my electronics so I replace them all.
     
  6. Apr 8, 2014 #6 of 14
    unitron

    unitron Active Member

    16,389
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    There's a thread around here with "shopping" lists for the three variations on the S3 platform power supply.
     
  7. thomas_k

    thomas_k New Member

    10
    0
    Apr 7, 2014
    I replaced the 11 capacitors on the power supply and the problem is still there. I tried running through most of the kickstarts that I thought would help, cleared any data I don't need (thumb ratings), nothing helped.

    The https is not completely unresponsive - if I do something like (using https)
    tivoipaddress/TivoConnect?Command=QueryContainer, I will get an error page ("Resource not found"). The lockups only seems to happen when I try to get the NPL. I've also given my S3 & PC static IP addresses, disconnected all other devices, disabled wireless, and restricted the dynamic IP dhcp space.

    I've been looking around for a way to try to transfer individual shows from the S3 through my browser, but I can't find an API reference that makes any sense to me. Do you have to pull the entire NPL to get the id of the programs you want to transfer?
     
  8. unitron

    unitron Active Member

    16,389
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    Have you tried seeing if you can see it with TiVo Desktop?
     
  9. thomas_k

    thomas_k New Member

    10
    0
    Apr 7, 2014
    Tivo desktop didn't work - it times out after about 30 seconds with the error "There was an error while attempting to retrieve data from the selected DVR".

    However, it does correctly report the number of shows on the Tivo, so it must be getting some kind of information from my S3.
     
  10. unitron

    unitron Active Member

    16,389
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    Go to tivo.com and log into your account, go to Change Device Preferences, and make sure that Video Sharing and Enable Video Downloads are both still checked for that unit.

    Re-enter the MAK (make sure the S3 and S5 have the same one) into Desktop

    File, Set Media Access Key


    Go into the S3's NPL and look at the bottom and see if the PC running Desktop is there.

    Also see if the S5 is there.

    Go into the S5's NPL and see if the S3 and the PC are there.


    Change Desktop from Bonjour to Beacon or Beacon to Bonjour.
     
  11. thomas_k

    thomas_k New Member

    10
    0
    Apr 7, 2014

    - I made sure video sharing and video downloads were enabled for both units.
    - I re-entered the MAK in Tivo Desktop (it is the same for S3 and S5)
    - My PC name showed up at the bottom of both S3 and S5 NPL, and each had the other Tivo in the NPL as well.
    - Tried to transfer the NPL from the S3 using Bonjour, and then Beacon, each had the same result - a locked up Tivo S3.

    Any other ideas?
     
  12. squint

    squint New Member

    846
    0
    Jun 15, 2008
    Some sort of corrupt entry or database on the Tivo? I've had a Tivo HD reboot when accessing a messed up pyTivo folder (duplicate filenames or something). I thought perhaps that Tivo had a hardware issue but my other Tivo HD also rebooted when I accessed the same folder.

    You may have to delete the offending show or clear the program data or, as a last resort, clear and delete everything.
     
  13. thomas_k

    thomas_k New Member

    10
    0
    Apr 7, 2014

    Well, some success, finally. I kept deleting some recent recordings off the S3 and was eventually able to get the NPL.

    For the record I went from 305 recordings to 286. So somewhere between that range the S3 hits a limit, at least with the shows I have recorded.

    I appreciate all the help!
     
  14. squint

    squint New Member

    846
    0
    Jun 15, 2008
    It may not be a numerical limit but you may have deleted a show that was corrupting the NPL, so to speak.

    A few weeks ago, I was transferring episodes of True Detective to my Premiere and canceled the transfer of episode 2. From that point on, I was never able to transfer episode 2 to that Tivo. I assume it was due to a corrupt database entry. The other 7 episodes transferred fine. So, these things do happen.
     

Share This Page