1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Series 1 not downloading data

Discussion in 'TiVo Help Center' started by shototsu, Nov 11, 2008.

  1. dbenrosen

    dbenrosen New Member

    462
    0
    Sep 20, 2003
    New Jersey
    Just curious how when this problem cropped up in the past it wasn't somehow fixed for all TiVo owners going forward, even those who weren't having the problem at the time. It is obviously some issue that is resolved by TiVo doing something on their end, even if that something results in an update to the users TiVo. Why wouldn't this solution have been sent to all Series 1 machines? And if it wasn't, how did they differentiate between boxes. They couldn't have entered all the TSNs for the boxes with the problem.
     
  2. dbenrosen

    dbenrosen New Member

    462
    0
    Sep 20, 2003
    New Jersey
    Mine also always gets this. I have done it continuously for over an hour and never received anything other than "service unavailable".
     
  3. DotComCTO

    DotComCTO New Member

    13
    0
    Jan 6, 2006
    When I went through the thread last week, it seems that the issue last time was related to a firewall configuration change/issue on TiVo's side. It seems like it is something related to a new network/configuration issue on their side since everyone seems to have had the issue start right around 12/6.

    --DotComCTO
     
  4. hayek

    hayek New Member

    3
    0
    Dec 28, 2009
    I was having the "Service unavailable" problem on my Sony Series 1 with Turbocache card. I performed guided set up (without deleting settings) and the service works fine again.

    UPDATE: just to be clear, no saved programs or season passes are lost if this is done correctly. Just takes 30mins of your life. Annoying, but not that big of a deal.
     
  5. jrusso9

    jrusso9 New Member

    14
    0
    Dec 23, 2009
    If I do the guided set up and nothing else, what stops the TIVO from going into an endless loop when it tries to reconnect to the TIVO servers. I don't even mind losing data at this point. I just don't want to make it even worse than it is. I wish a TIVO representative could chime in about the possibility that doing a guided set up would help. I did erase the thumbs up and suggestions (9 years worth) and it seemed to restart TIVO but nothing changed about its ability to download.

    I feel very confused.
     
  6. hayek

    hayek New Member

    3
    0
    Dec 28, 2009
    Before you try guided set up, do a test call (not the daily call). If that works, but the daily call doesn't, the guided set up should work fine.
     
  7. a68oliver

    a68oliver Member

    431
    0
    Jul 15, 2000
    Crawfordsvil...
    Exactly how I remember it. And it also may have been related to the length of the log file trying to pass through the firewall/over the network. Therefore, clearing and deleting things reduces the log file and may provide a TEMPORARY fix. As the log file rebuilds, the problem may return.
     
  8. jrusso9

    jrusso9 New Member

    14
    0
    Dec 23, 2009
    I tried deleting the log file and it made no difference in the symptoms.

    I just think that TIVO should check any software changes that were made between 12/1 and 12/8 for changes that could impact Series I machines. They should have records of these things.
     
  9. betseeee

    betseeee New Member

    6
    0
    Jul 25, 2008
    Long Island, NY
     
  10. nastymage

    nastymage New Member

    5
    0
    Dec 22, 2009
    Bellevue, WA
    Guided Setup tries to download a lot of data, nearly the same thing as a Daily Call. This means that although your Test Call is successful, if your Daily Call isn't, chances are a Guided Setup would not be successful either.
     
  11. dbenrosen

    dbenrosen New Member

    462
    0
    Sep 20, 2003
    New Jersey
    I reran guided setup, and it worked. I have guide data again. The indexing isn't complete yet (another hour or so), but the guide data is back. Well worth my 45 minutes. This is definitely worth a try by others having this problem.
     
  12. betseeee

    betseeee New Member

    6
    0
    Jul 25, 2008
    Long Island, NY
    I reran guided setup late last night (after clearing program data but NOT clear and delete everything) and it worked, too. All seems back to normal with the guide. I'm curious to see what happens when it tries a regular daily call again.
     
  13. dbenrosen

    dbenrosen New Member

    462
    0
    Sep 20, 2003
    New Jersey
    My next schedule call is 12/30 at 3am. I'll report back if that one works as well. I didn't clear or delete anything, just reran guided setup.
     
  14. Morrius

    Morrius New Member

    3
    0
    Dec 29, 2009
    I'm in a similar situation. My S1 TiVo with a lifetime subscription is failing right around the same point. So I tried re-running Guided Setup, and the call still fails in the same way. Now my TiVo is bricked. :(
     
  15. dbenrosen

    dbenrosen New Member

    462
    0
    Sep 20, 2003
    New Jersey
    Can you make a test call? Or a call to get the list of phone numbers? Where does it die in Guided Setup?
     
  16. Morrius

    Morrius New Member

    3
    0
    Dec 29, 2009
    No and no. I get the same 'couldn't connect' message I was getting before when I was trying to make a daily call. So, now I can't get out of Guided Setup.
     
  17. klon67

    klon67 New Member

    6
    0
    Dec 27, 2009
    New York
    I made my 4th call for support. They told me my 2 year old verizon line now needs a filter. I installed a filter and now the call fails BEFORE I get the service unavailable response. I removed the filter.

    Here is my TIVO service call number- 091228-005322. If all the series one tivo users with the service unavailable problem would post their service call numbers then on my next call I can reference ALL the related service calls and not allow them to treat this problem as if I am the only one in this situation.

    I did do everything that has been suggested in the posts except guided setup. I do believe that that will brick the box.
     
  18. dbenrosen

    dbenrosen New Member

    462
    0
    Sep 20, 2003
    New Jersey
    That message is different that the one I was getting, which was "Service Unavailable". I could connect, but then it would fail with the Service error. So you can't even make the first phone call in guided setup which dials the 800 number to initialize the info (service providers and phone numbers in your area)?
     
  19. dbenrosen

    dbenrosen New Member

    462
    0
    Sep 20, 2003
    New Jersey
    I was definitely concerned about the bricking possibility, which is why I didn't clear and delete. But the box was essentially useless without guide data and I figured that guided setup wouldn't lose all my preferences and season passes even if it failed (in which case I would have waited for a real fix from TiVo).

    Since I was able to make calls out to change the phone number and I could see I was connecting to the service just getting "Service unavailable" errors, I decided to give it a shot. Fortunately, it worked for me. Obviously, YMMV.
     
  20. DotComCTO

    DotComCTO New Member

    13
    0
    Jan 6, 2006
    Generally a very bad idea to post your TSN in a public forum. At most, TiVoJerry has only asked for people to PM that information to him. Even he says not to post that info in public.

    I'd edit my post to remove that info if I were you.

    --DotComCTO
     

Share This Page