1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Series 1 not downloading data

Discussion in 'TiVo Help Center' started by shototsu, Nov 11, 2008.

  1. jrusso9

    jrusso9 New Member

    14
    0
    Dec 23, 2009
    I called TIVO support, and was very disappointed. I gave them this URL and it took 5 minutes for the guy to find it. He said he put it in the file. It was a very frustrating phone call. I gave them the basic facts and said there was a problem at their end. How could they deny it? They turned it around blamed my machine again for the 4th time and told me to write tivo support at tivo dot com. That is all they could do for me! I asked for another supervisor but they had none. With the same model, same symptoms, same area and same date.... how could they blame my tivo?

    They were not knowledgeable and they were unwilling to bring the issue forward. I suggest that we call them once a week and write them at the email about, and post about the problem on other tivo boards. I know I will do that this weekend. I tried to post about the problem on their facebook page, but they removed both posts, even though they were very respectful.
     
  2. TiVoJerry

    TiVoJerry 00-16 TiVo Employee

    1,511
    0
    Jul 26, 2005
    Alviso, CA
    Although I am not near the office I checked in and saw that this issue has indeed gained traction. It is actively being researched, but of course holiday staffing probably doesn't help.

    Clear&Delete everything is throwing the baby out with the bathwater, but that's a choice for you to make while this is being looked at. Sorry I won't be around to provide more updates, but hopefully this lets you all know it isn't being ignored.
     
  3. nastymage

    nastymage New Member

    5
    0
    Dec 22, 2009
    Bellevue, WA
    monkeyfacedave claims that our Daily Call problems will be solved if we just run the "Clear and Delete Everything" option, but I am afraid to try that because I have heard other horror stories of people being stuck in permanent Guided Setup by doing that.

    Has anyone else tried every other option to no avail, but got the TiVo to begin making Daily Calls only after running the "Clear and Delete Everything" option?
     
  4. betseeee

    betseeee New Member

    6
    0
    Jul 25, 2008
    Long Island, NY
    Glad I found this thread. I rarely post here (maybe once before, if that?) but I'm having the same problem as the Seattle folks, except in NY. The first Tivo tech support person we spoke to gave us the analog modem/digital line thing, and when I said well, we've had a digital line for nearly 4 years (cablevision VoIP for 2, and now FiOS for nearly 2) and it's been fine until last week, he just said yeah, that's what happens and when it stops working it never works again. The second guy, to whom my husband spoke, was ostensibly more helpful, saying they could repair the modem, or offer us $100 off a new Tivo HD, and that maybe they could grandfather in our lifetime service. But the modem makes test calls so it's very clear that it's not actually fried.

    I hope someone at Tivo actually resolves this. I don't really want to buy a new box if there's nothing wrong with my old one. I also really don't want to delete everything and then have it not work anyway.
     
  5. mpark

    mpark New Member

    7
    0
    Dec 26, 2009
    Seattle, WA
    I just registered to add to this thread. Series I, 3.0, lifetime, Seattle. Test calls work fine, daily call fails after connecting with "service unavailable" since a few weeks ago. Have run out of program guide info. Tried many different numbers, tried an external modem, same story.

    Several calls to tech support. The last guy I talked to said that because our phone company is Qwest, we have a digital phone line and our TiVo isn't designed to work with that. The fact that it's worked for nine years apparently is a fluke(!) I didn't really buy that, but what could I say?

    Misery loves company, so I'm glad other folks are in the same boat. (Not really, but you know what I mean: Tivo's got to start taking this problem seriously.)
     
  6. monkeyfacedave

    monkeyfacedave New Member

    14
    0
    May 11, 2005
    Well, my Tivo Series 1 has still been working fine still ever since I did the "Clear and Delete Everything" option - it Dials/Answers/and most importantly, connects and downloads program data.

    I first transferred the programs that I wanted to save to a VCR, thus the baby was not "thrown out with the bath water." :D

    Again, if the test call works as mine did, this will get your Tivo working again.

    David in Seattle
     
  7. klon67

    klon67 New Member

    6
    0
    Dec 27, 2009
    New York
     
  8. klon67

    klon67 New Member

    6
    0
    Dec 27, 2009
    New York
    I don't want to rehash all I have read in the past two days but my New York Tivo is doing the same thing as all the others. My FIOS line has been up and running for years. I suggest we keep calling TIVO support. There has to be strength in numbers. The CS person told me that id I purchase a new TIVO from a big box vendor I could transfer my lifetime to that box. IF I buy from TIVO I can not transfer lifetime. Anyone have any eveperience with lifetime transfer??
     
  9. DotComCTO

    DotComCTO New Member

    13
    0
    Jan 6, 2006
     
  10. betseeee

    betseeee New Member

    6
    0
    Jul 25, 2008
    Long Island, NY
     
  11. dbenrosen

    dbenrosen New Member

    462
    0
    Sep 20, 2003
    New Jersey
    I'm glad I didn't try the Clear and Delete. I will be asking for a refund on my monthly service since I have been out for about 3 weeks at this point.
     
  12. CrispyCritter

    CrispyCritter Purple Ribbon Wearer

    3,646
    1
    Feb 28, 2001
    North...
    That's just totally incorrect. If you have a non-lifetime sub, you can transfer it if you buy from someone other than TiVo. Lifetime subs are not transferable, especially changing models.
     
  13. monkeyfacedave

    monkeyfacedave New Member

    14
    0
    May 11, 2005
     
  14. jrusso9

    jrusso9 New Member

    14
    0
    Dec 23, 2009
    I am feeling very discouraged. Over a week without data. I am watching everything I have left. I think the most important thing we can do is to keep the pressure up by calling and writing in this forum.

    I was told to also write to tivo support, I don't know what that can do, but adding the URL from this tread might help.

    What I really am disappointed about is the bad service I have had from TIVO. Aside from the gentlemen on this tread, the customer service reps have continued to blame MY Tivo box. This is in spite of giving them the data.

    If they would have offered to transfer my lifetime service to another box, then I might have done it. However, they only offer $100 off new lifetime service.

    I do believe that given enough time, TIVO will solve this problem. But they are not going to do it without pressure. Why should they care ab out Series 1 owners? Most of them probably did not even work for TIVO when they came out.

    So keep us abreast of any developments.

    Thanks so much and happy new years.
     
  15. a68oliver

    a68oliver Member

    431
    0
    Jul 15, 2000
    Crawfordsvil...
    Just another datapoint.

    While my S1 had this problem several months ago and Tivo fixed it, my S1 continues to download data successfully.

    I am using unmodified Sony S1 with original modem and analog telephone line on local dial in number.

    Good luck. I think this will require a fix from Tivo.
     
  16. dbranco

    dbranco Member

    682
    1
    Nov 20, 2003
    When TiVo Jerry returns from vacation, I will bet that your problems will be resolved quickly. He was 100% instrumental in getting us all up and running the last time this happened. In the meantime, keep trying the calls manually - remember, when you get the "call interrupted" message, it means that at least it started downloading, and the download is cumulative. So eventually it will download completely.
     
  17. stark

    stark Member

    781
    0
    Dec 31, 2003
    Eden...
    I just ran into a similar problem with my Sony SVR-2000. The unit has a Turbonet card, but failed on the test call.

    The problem was that the DNS addresses it was getting from the router were out of date. Once I updated the DNS information, the Tivo was able to call out.
     
  18. mpark

    mpark New Member

    7
    0
    Dec 26, 2009
    Seattle, WA
    Mine never gets as far as "call interrupted". It fails while connecting with the message "service unavailable."
     
  19. dbranco

    dbranco Member

    682
    1
    Nov 20, 2003
    mpark, have you tried a different calling number? Some people have had success with that.
     
  20. a68oliver

    a68oliver Member

    431
    0
    Jul 15, 2000
    Crawfordsvil...
    When I previously had this problem, I would also get both messages, "call interrupted" and "service unavailable". But repeated manual connects would eventually get me a 'call interrupted" and then as mentioned earlier, the download is cumulative. After several "call interruped" calls, it would eventually complete.

    Keep trying until TivoJerry returns.
     

Share This Page