1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Breaking News - Word is the sale is coming back... "Our “once in a lifetime” PLS promotion was such a hit, that we’ve decided to launch it again! It will be announced today that the PLS Transfer Sale will be available again for the last 3 days of the month. This will include the BOLT+ 3TB, and 4 refurb units (BOLT 500GB, BOLT 1T, Roamio Pro and the TiVo Mini)."

Self-install if I have a multistream CC already?

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by jgerry, Aug 21, 2013.

  1. monkeydust

    monkeydust New Member

    493
    0
    Dec 12, 2004
    Well, I tried the self install. I had some SDV channels coming in until they tried to fix the rest of them. Now I get none. Got a guy coming out tomorrow to try to fix.
     
  2. rainwater

    rainwater Active Member

    7,062
    1
    Sep 21, 2004
    Is your tuning adapter working (solid light)? If it is (and it should be since they should NOT be changing any tuning adapter settings on their side), then it is probably your card that isn't paired. I would just call them back and try again.
     
  3. monkeydust

    monkeydust New Member

    493
    0
    Dec 12, 2004
    Yeah, the card doesn't appear paired although they tried a couple times and everything works fine on their side.
     
  4. monkeydust

    monkeydust New Member

    493
    0
    Dec 12, 2004
    Cable guy was here for two hours today trying to get all the channels working. It would alternate which ones worked and which didn't. They'd then all work and then some would either get black screen and no message or not authorized. Switched cable cards and tuning adapters and it was still acting flakey. He scheduled a more experienced tech tomorrow but now all seems to be working. I hate dealing with cable cards and tuning adapters.

    EDIT: Still some channels are working one minute and then back to black screen when I try again a minute later.
     
  5. monkeydust

    monkeydust New Member

    493
    0
    Dec 12, 2004
    So, it looks like one stream is not getting a channel and I switch to another and it will consistently get the channel. Anybody have this issue before?
     
  6. rainwater

    rainwater Active Member

    7,062
    1
    Sep 21, 2004
    Well, it can be tricky especially with more tuners to actually re-tune a channel. For instance, if one tuner is on channel 10 and then on the active tuner you change to channel 10, it actually just switches tuners and doesn't re-tune the channel. I usually try to put all the tuners on a inactive channel and then channel through all the channels on the active tuner to test the channels.
     
  7. monkeydust

    monkeydust New Member

    493
    0
    Dec 12, 2004
    I had 4 tuners recording leaving me with two. I would move one tuner to a channel out of the way so I won't cross with the other tuner. I would switch to the other tuner and see which channels I get then make sure that one is out of the way. Then I would move that tuner up/down through some channels and make note of which channels that one would get and make sure my other tuner stayed on the channel where I left it. What I would find is that there would be a channel or two on each tuner that would not come in but would on the other tuner. I have never noticed this behavior before and I think (not positive because I didn't do testing earlier) that I was having the same behavior with a different CC and different TA (TA that I have been using on other TV).

    So, with these symptoms, I'm trying to determine if issue is with CC, TA, or TiVo unit.
     
  8. Old Hickory

    Old Hickory Member

    112
    2
    Jan 13, 2011
    Does this work nationwide?
     
  9. miller890

    miller890 Member

    351
    0
    Feb 15, 2002
    Yes. TiVo's website references this number for all of ComCast.
    http://support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/2261

    I had called my local ComCast and was bounced all over because no one could correctly pair the device and cards. I was finally given this same number and they had me working in minutes after I supplied some information from my tivo's cablecard information.
     
  10. jgerry

    jgerry save vinyl

    2,250
    0
    Aug 29, 2001
    Atlanta,...
    This thread is a great resource! Thanks everyone.

    Let's all keep updating our experiences here to share the wealth. There's still a huge lack of knowledge about these things and it's very frustrating. My first cablecard install 6 years ago took 5 truck rolls! Let's hope it's better now.

    My Roamio arrives on Tuesday!!
     

Share This Page