1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SD-H400 Hard Drive Upgrade/Switch**Help**

Discussion in 'TiVo Help Center' started by bayside22, Jul 21, 2013.

  1. bayside22

    bayside22 New Member

    3
    0
    Jul 21, 2013
    Trying to take my 160 GB hard drive out of my Tivo and put it into a used Tivo I just bought and it does not see the drive at all. The cable and guide work but this Tivo does not see the drive. What do I have to do to fix this? My old Tivo had a flaky system board in it so bought this other Tivo with a bad 80 GB drive in it, pulled it and installed my 160 meg drive which works perfect in my old Tivo.

    Any help would be appreciated!



    Thanks,

    Dan
     
  2. dlfl

    dlfl Cranky old novice

    6,991
    16
    Jul 6, 2006
    Near...
    Would it be asking too much for you to give at least a minimum of detail, such as what model TiVo's you're talking about. ;)
     
  3. bayside22

    bayside22 New Member

    3
    0
    Jul 21, 2013
    SD-H400 Toshiba Tivo series 2
     
  4. Davisadm

    Davisadm TiVo is awesome!!!!!

    242
    0
    Jan 18, 2008
    SoCal
    It is in the Title!!!!!![media]http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/images/smilies/biggrin.gif[/media]
     
  5. scandia101

    scandia101 Just the facts ma'am

    10,519
    0
    Oct 20, 2007
    MN, greater...
    Both tiovos are SD-H400? and you're talking a a drive from one tivo and placing in a 2nd tivo?
    What do you mean by Tivo does not see the drive? How can the guide work when that is just data on the drive that according to you, can't be seen?

    Despite the lack of any information that makes sense, I'm sure that all you need to do is perform a 'clear & delete everything.' it's the only way to make a drive from one tivo work in another tivo provided that both tivos are the same model. If they are not the same, you can not just switch drives.
     
  6. scandia101

    scandia101 Just the facts ma'am

    10,519
    0
    Oct 20, 2007
    MN, greater...
    There are two tivo's involved here and the OP didn't say if they were both the same or not. Knowing only one model number isn't of much value.
    Even when asked for clarification the OP offered nothing more than what was already known.
     
  7. scandia101

    scandia101 Just the facts ma'am

    10,519
    0
    Oct 20, 2007
    MN, greater...
    and the second tivo is...?
     
  8. dlfl

    dlfl Cranky old novice

    6,991
    16
    Jul 6, 2006
    Near...
    Sorry, that model is little mentioned in this forum and I was not familiar with it. Hope someone can help you.
     
  9. bayside22

    bayside22 New Member

    3
    0
    Jul 21, 2013
    Regarding message below, both of the Tivos are the same Toshiba SD-H400 series 2. When I go into setting everything is there and correct but the one thing that is missing is Hard Drive ID, it is blank.

    Can someone please tell me how to fix that so I can start recording shows?

    Thanks alot!
    Dan


    SD-H400 Hard Drive Upgrade/Switch**Help**
    Trying to take my 160 GB hard drive out of my Tivo and put it into a used Tivo I just bought and it does not see the drive at all. The cable and guide work but this Tivo does not see the drive. What do I have to do to fix this? My old Tivo had a flaky system board in it so bought this other Tivo with a bad 80 GB drive in it, pulled it and installed my 160 meg drive which works perfect in my old Tivo.

    Any help would be appreciated!



    Thanks,

    Dan
     
  10. scandia101

    scandia101 Just the facts ma'am

    10,519
    0
    Oct 20, 2007
    MN, greater...
    As I already said:
    clear & delete everything

    If your goal is to keep the recordings on the drive, it can not be done.
     

Share This Page