1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Roamio RWD/FFD/30sec Local Channel Issues

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by Kev1419, Aug 31, 2013.

  1. tough joe

    tough joe New Member

    266
    0
    Sep 16, 2006
    i had the same problem with person of interest - the HD recording just stopped in the middle of the show. only recording about 41 minutes of the show. then when I work up this morning, live tv was all messed up. I could rewind live tv but not play current live tv. only way to get out of it was to restart the unit. I do not have a tuning adapter. this is the same problem I had with my old premiere - and now im having this problem with my new roamio? I switched the cable card from the old premiere to the new roamio and it paired successfully. don't know whats going on here. getting ready to move to the cable company's dvr.
     
  2. uw69

    uw69 Member

    403
    0
    Jan 25, 2001
    Washington
    Not sure how widespread this issue is but you are not alone. This thread is getting pretty long, but if you have the time and scan through it, there are multiple folks in the Seattle area that have this issue. I am recording FOX shows in SD or on a series 3 box as a temporary workaround.:)
     
  3. uw69

    uw69 Member

    403
    0
    Jan 25, 2001
    Washington
    Thank you for the update! :up:
     
  4. BayouBoy32

    BayouBoy32 New Member

    24
    0
    Sep 19, 2013
    New Orleans...
    That is great news, Margret. Glad you were able to recreate the problem and see that we truly had a problem, minor for some but bigger for others. The Roamio is the best unit so far and when this problem gets fixed it will be really great.

    Thanks Margret.
    Dan
     
  5. JasonD

    JasonD New Member

    269
    0
    Mar 30, 2003
    San Diego
    At least for me fox isn't my goto station. The only thing on it that I'm interested in is Sleepy Hollow and that I can watch on SD.
     
  6. rdh91007

    rdh91007 New Member

    4
    0
    Jul 10, 2010
    The Roamio code base is all new and unforeseen problems can arise.

    I have only one beef with TiVo.

    Tech Support should have been informed of this problem, probably more than two weeks ago. This would have assisted the gathering of information to assist in nailing down and fixing the problem.

    As far as I can determine Tech Support still hasn't been informed.
     
  7. tough joe

    tough joe New Member

    266
    0
    Sep 16, 2006
    oh thank god. ive swaped out 3 cable cards and I have a tech from the cable company coming out to check the lines.
     
  8. BayouBoy32

    BayouBoy32 New Member

    24
    0
    Sep 19, 2013
    New Orleans...
    I agree. I wasted time with 3 calls to support and was told they have not heard of problem or had anyone else reported this problem.

    Not until I googled problem did I find how many ppl are having the problem. And thanks to Margaret Schmidt we should see this problem solved soon.
     
  9. rdh91007

    rdh91007 New Member

    4
    0
    Jul 10, 2010
    I should add that a Mini connected to a Roamio will have problems connecting to a channel that causes the Trickplay bug. The mini may connect, but after a while the spinning icon will be displayed and the Mini will have to be power cycled.

    A tech support rep called this a network problem and wouldn't open a case because "TiVo doesn't support networks with switches."

    How can TiVo claim whole house and up to 6 Minis and not support switches. Of course someone may say MOCA, but that has a unique set of potential problems.

    I really want to see TiVo succeed, but not informing Tech support of known problems and not working through problems with customers is a pathway to failure.
     
  10. flar

    flar Member

    150
    0
    Mar 17, 2003
    San...
    I just noticed this issue tonight (or perhaps something very similar). I thought that I hadn't had it before the update that arrived this evening, but then I realized that I had never spent much time on the channel causing it (801, the HD HBO channel on SF Bay Area Comcast).

    I first realized I was experiencing it when I rebooted to pick up the update and the Pro came back with all tuners set to 801 (cute). When I went to Live TV I got a V53 error, but the channel was displaying perfectly. I switched around to all 6 tuners and some of them would give a V53 and some did not. I then noticed that the ones giving V53 had no history (no green bar) and would not seek. I didn't try all of the recording tests listed in the OP, but the missing green bar reminded me of this thread.

    I did try carefully tracking the tuners and forcing an erring tuner away from the channel and back on to it and it worked fine the second time. Another tuner that was showing the error still showed it when I went away and back. When there are 6 tuners all on the same problem channel, maybe 2 or 3 will show the problem randomly (not necessarily the same tuners every time).

    In any case, nobody here has mentioned V53 before so this may be a new manifestation of the basic problem...?
     
  11. TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev, TiVo

    354
    0
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    Again, I apologize for how frustrating this has been.

    We now understand the issue, and how to fix it. The fix is in process. For those of you that would like to help verify that it solves your issues, please:

    1. Sign up for the Beta program at:
    http://fieldtrials.tivo.com

    2. Send me email (margret@tivo.com) with the subject: "FOX Trickplay fix"

    Thanks,
    --Margret
     
  12. fdisker2000

    fdisker2000 New Member

    83
    0
    Nov 26, 2006
    JBLM, WA
    Thanks Margret, it's good to see that TiVo is on top of this.
     
  13. uw69

    uw69 Member

    403
    0
    Jan 25, 2001
    Washington
    +1:):):):):):):)
     
  14. djdanska

    djdanska New Member

    30
    0
    Sep 30, 2004
    I haven't been able to record or even watch the Simpson's in over 2 weeks on Fox. Getting very annoying. What is Fox pulling here?

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
     
  15. flar

    flar Member

    150
    0
    Mar 17, 2003
    San...
    Thanks Margret!

    I wonder if my problems are the same, though, as I mentioned that I am getting a V53 error that doesn't seem to be mentioned by others in this thread. It does have the same symptom of not having a green progress bar in Live TV mode. Others are now reporting the V53 errors in another thread:

    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=509400

    Might the V53 errors (involving a live picture, but no local buffer) be fixed by the same trial?
     
  16. TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev, TiVo

    354
    0
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    No, but I'm having the engineers look into the V53 issue.
     
  17. TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev, TiVo

    354
    0
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    For those who have signed up for the Beta to test the "FOX Trickplay Fix" -- I expect the update to be available Monday night. (if all goes well)

    --Margret
     
  18. uw69

    uw69 Member

    403
    0
    Jan 25, 2001
    Washington
    thank you! :up:
     
  19. zend

    zend New Member

    7
    0
    Mar 6, 2004
    Seattle
    Hi, Margret - I've sent you a couple of emails with my info but haven't received a response. Are you sending email replies to people who request participation in the beta or should I assume that if I've sent you mail I'll be included?

    Thanks for being so proactive and communicative on this issue.

    Update: I'm good now. Thanks, Margret!
     
  20. synch22

    synch22 New Member

    335
    0
    Dec 30, 2003
    In Seattle xfinity ..channel 113 and having this issue 2nd day in row. I attempted reboot no fix. The channel won't record or buffer properly.

    Glad to see others having same issue. Only channel I've noticed the issue on. Not good for football sat and Sunday!

    TiVo Margaret

    This is also causing a freeze on the TiVo mini
    Twice now when I tried to tune in fox on the mini I got the spinning icon which did not go away until I unplugged the mini. The mini can not even tune the picture or channel , the roamio at least shows the content.
     

Share This Page