1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Roamio RWD/FFD/30sec Local Channel Issues

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by Kev1419, Aug 31, 2013.

  1. Sep 5, 2013 #21 of 200
    TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev, TiVo

    354
    0
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    Hi everyone,

    We believe we understand (and have a fix for) this issue. Please don't go to the effort to replace your CableCARDs -- it won't help.

    First, we want to verify that you are experiencing the exact same issue, so please:

    1. The next time it happens, please enter 9 1 1 CLEAR and then 7 7 7 CLEAR when looking at the problem video.

    2. Connect to the TiVo Service *TWICE*.

    3. (OPTIONAL) Sign up for the TiVo Beta program, which would be the quickest way to test the fix:
    https://fieldtrials.tivo.com/signup/default.html

    4. Email me with the date/time you did step #1 (margret@tivo.com) with the subject: "Roamio Trickplay Channel issue" and include your TiVo Service Number (TSN). Let me know in the email if you signed up for the Beta program.

    Thanks,
    --Margret
     
  2. Sep 5, 2013 #22 of 200
    eric102

    eric102 Member

    287
    2
    Oct 31, 2012
    I get that video hiccup at the very beginning of "So You Think You Can Dance" on my 2 tuner premier but don't have any of the other problems with it so its probably not related. I think I've seen it on the last 3 or 4 episodes.
     
  3. Sep 6, 2013 #23 of 200
    Cleo256

    Cleo256 New Member

    10
    0
    Sep 5, 2013
    I have the exact same problem as Anyware described, the only difference being that I was recording Masterchef. Oh, and I have a Roamio Basic.

    For what it's worth, I'm also in the Seattle area, so it's the exact same local affiliate.

    Is there still value in sending bug data through the process described above, like by viewing the stored recording and running through that sequence? Or has that ship sailed. Either way, looking forward to the presumed firmware update that restores our confidence that TiVo won't miss things.
     
  4. Sep 8, 2013 #24 of 200
    fdisker2000

    fdisker2000 New Member

    83
    0
    Nov 26, 2006
    JBLM, WA
    I have this same issue on my Fox affiliate KCPQ on Tacoma/Pierce County Comcast. Watching the NFL games I can't fwd/rwd (trick-play) the games but I can during the commercials. If I rewind during the football game it rewinds the preceding commercials but none of the game.
    Edit: I can trick-play local commercials (feeds), not national commercials.
     
  5. Sep 9, 2013 #25 of 200
    Johnnymarr

    Johnnymarr New Member

    17
    0
    Sep 9, 2013
    I have the same issues during the NFL games in Green Bay in my Roamio. It was only on the HD channels. It also happens to me during "Under The Dome" every week without fail. I contacted Tivo and they wanted me to replace my remote and contact Time Warner.
     
  6. Sep 16, 2013 #26 of 200
    DVRMike

    DVRMike New Member

    16
    0
    Aug 30, 2013
    I just experienced this issue watching the new episode of Bones on Fox. I'm on cox cable using a Roamio basic.

    Fast forward and rewind would jump around and get stuck but I could watch the show without using fast forward and rewind. The timeline bar was not completely full even though the show was finished recording.
     
  7. Sep 17, 2013 #27 of 200
    TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev, TiVo

    354
    0
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    If someone has a recording saved on their box that shows this issue 100% of the time, please send me an email (margret@tivo.com). We may want to "extract" the recording from your box so we can take a look at it.

    Thanks,
    --Margret
     
  8. Sep 17, 2013 #28 of 200
    Goober96

    Goober96 New Member

    300
    0
    Jun 28, 2005
    Anderson, SC
    I think I just encountered this issue tonight with Sleepy Hollow. I had not watched a show on Fox until now. Does this issue only affect Fox affiliates?
     
  9. Sep 17, 2013 #29 of 200
    JesseBearden

    JesseBearden New Member

    17
    0
    Oct 12, 2003
    Seattle, WA
    Happened to me on Sleepy Hollow as well. I have mine set to record 3 minutes after the show, and I can ff and rw during that portion.

    I'll look in to it again tomorrow and email Margret the deets
     
  10. Sep 17, 2013 #30 of 200
    Anyware

    Anyware New Member

    15
    0
    Oct 6, 2002
    Sammamish, WA
    I still have the original two recordings on my TiVo (kept them for exactly this reason) that I illustrated in the YouTube video.

    I've sent you an e-mail, and I'm happy to get them to you.
     
  11. Sep 17, 2013 #31 of 200
    uw69

    uw69 Member

    403
    0
    Jan 25, 2001
    Washington
    Had the same issue with Bones and Sleepy Hollow. Sent Margaret an e-mail with info she requested and signed up for the beta.
     
  12. Sep 17, 2013 #32 of 200
    hankinsohl

    hankinsohl New Member

    25
    0
    Sep 17, 2013
    Like several posters on this thread, I too encountered the "partially recorded" error while trying to record Sleepy Hollow via a season pass.

    TiVoMargret:

    With respect to entering "9 1 1" etc. while watching the problem video, am I supposed to bring up the guide before doing so. Attempting to enter numbers while watching a show just causes Tivo to produce the "bonk" sound indicating that input isn't appropriate. In any event, I tried entering the requested info without and then with the guide up just in case and am following up with an email as requested.
     
  13. Sep 17, 2013 #33 of 200
    TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev, TiVo

    354
    0
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    I'm looking for a volunteer on the West Coast that can easily reproduce this issue on a non copy-protected channel, who would be willing to have a home visit from a TiVo Engineer on Thursday or Friday.

    If you are up for such a thing, please email me ASAP: margret@tivo.com

    Thanks!
    --Margret
     
  14. Sep 17, 2013 #34 of 200
    martinso

    martinso New Member

    10
    0
    Sep 12, 2013
  15. Sep 17, 2013 #35 of 200
    JesseBearden

    JesseBearden New Member

    17
    0
    Oct 12, 2003
    Seattle, WA
    Happened again on "Dads" on Fox. It appears to happen often of Fox primetime shows. Interestingly, a repeat of "Big Bang Theory" was on beforehand and it was fine. So, maybe just new shows on Fox?

    Either way, my brand new Tivo is practically useless with regards to Fox right now.

    If I opt in to the beta, can I opt back out later? I'd like to get this issue fixed asap, but I don't think I want to commit long term to beta software.
     
  16. Sep 18, 2013 #36 of 200
    fdisker2000

    fdisker2000 New Member

    83
    0
    Nov 26, 2006
    JBLM, WA
    Email sent. But I live on an Army Post, we'll see if that's a problem.
    All of my Fox recordings are worthless.
     
  17. Sep 18, 2013 #37 of 200
    TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev, TiVo

    354
    0
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    Ok, it appears many of you are in the Seattle area, and have Comcast.

    If you are in Seattle and have Comcast, and have this problem on your FOX shows, I'd like to know:
    - Is your CableCARD paired? (Val: V on the CableCARD menu means it is paired. Val: ? means it is NOT)
    - Are you able to watch shows from Xfinity on Demand on your Roamio, or do they freeze shortly after you start watching them?

    If you are NOT in the Seattle/Comcast area and you are having this problem, I'd like to know:
    - Which channels and which shows exhibit the problem
    - Your zip code and cable company

    My email is margret@tivo.com. Please use the subject: "Roamio Trickplay Channel issue" and include your TiVo Service Number (TSN).

    Thank you!
     
  18. Sep 18, 2013 #38 of 200
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,149
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Curious why CableCard pairing would matter for FOX channel since broadcast channels cannot be CCI protected?
     
  19. Sep 18, 2013 #39 of 200
    JesseBearden

    JesseBearden New Member

    17
    0
    Oct 12, 2003
    Seattle, WA
    I'm in Seattle, I'm having the issue.

    Yes, my CableCard is paired with Val: V. I don't normally use Xfinity on Demand, but I turned it back on and was able to get a few minutes in to a show without much issue.

    I will say that the first few times I tried to go to Xfinity, it failed with an error, but retrying immediately made it work.
     
  20. Sep 18, 2013 #40 of 200
    fdisker2000

    fdisker2000 New Member

    83
    0
    Nov 26, 2006
    JBLM, WA
    I posted this in the other thread but I'll post it here again.
    My theory is: the feeds that are being used for the programming (prime time, football, etc.) cannot be played by the TiVo. It is either a national or regional feed that's the problem. The only part of the recording that can be displayed is the local feed (commercials) that have been added by the local affiliate.
    When I am view the Fox effected programs, I can only trick-play during the obviously local commercials but not the show.
    I can also pull the shows off my Roamio to my PC using kmttg and play them fine as long as I don't try to re-encode them.
    I tried playing the effected recordings on my Premiere and transferring them from the Roamio to the Premiere and they won't play on it either.
     

Share This Page