1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Roamio Plus streaming problems

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by hornmustang, Sep 12, 2013.

  1. haniwa202

    haniwa202 New Member

    6
    0
    Jan 27, 2014
    I have issues with in home streaming. It must be a buffering problem because it will stream for a few seconds, pause, then stream again. Is this a problem with the wifi?
     
  2. Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,446
    166
    Apr 17, 2000
    Nevada
    How is your TiVo connected to you network? You can't use wifi for the TiVo if you want the Streaming to work. You have to use Ethernet or MoCa.
     
  3. trueblue

    trueblue New Member

    5
    0
    Jan 29, 2014
    Thanks Dan -- I'm on ethernet. Wired into an AirPort Time Capsule as the router.

    Same thing everyone else says -- I can stream for about 5-10 minutes, picture freezes (app does not). If I exit the app and wait a minute or two, I come back and have to re-set up streaming. Then it works again for 5-10 minutes, and I repeat. I've tried streaming to 2 different iPads and 2 different iPhones. Results are all the same.

    I plan on calling Tivo again today.
     
  4. tbreyman

    tbreyman New Member

    8
    0
    Apr 8, 2002
    Atlanta, GA
    Dan,

    I knew that you needed Ethernet / MoCa in the loop to stream to the Mini. I thought that streaming to IOS devices was supported using the built in WiFi. Am I wrong?

    Todd
     
  5. trueblue

    trueblue New Member

    5
    0
    Jan 29, 2014

    Nope - you're not wrong. Per my conversation with Tivo the Roamio streaming works with all of the above. (Unfortunately for me, though, it doesn't --- still haven't resolved.)

    My stream freezes in about 5 minutes if on wifi or ethernet, tried it both ways. Tivo wasn't very helpful on my last call -- need to spend more time on the phone with them to figure it out.
     
  6. rdangel

    rdangel New Member

    120
    0
    Sep 3, 2002
    I have a similar problem. Roamio Pro here. Bought it the first few weeks it came out. I previously had a tivo stream and a premier 2 Tuner and never had an issue.

    Since getting the Roamio, I can stream to my ipad air, for about 8 minutes at which time the show freezes. The app itself works fine otherwise. I have to kill the app, and restart it. Going back into the app, and having it restart the setup process on the streaming gives me another 8ish minutes sometimes less, sometimes more.

    I have hardwired my tivo into my fios router, shut off IGMP, and hooked my ipad to the wifi network on the fios router. Same thing.

    Called support and after being hung up on by the first rep after I disagreed that I have to use MOCA, the 2nd rep told me that my tivo was missing a "GROUP" that he would escalate to have the group put in. I would have to wait 4 business days for the escalation to take effect. A month later, no resolution. Called back in to TIVO and the 3rd rep told me the same thing. When asked why it didnt get properly "fixed" a month ago she told me the prior rep didnt escalate properly. Yeah whatever.

    Apparently there is some "SF" group they have to add to problem roamio boxes? I bet SF stands for STREAMING FAILED.
    If they cannot resolve this for me shortly it will be the last Tivo I buy, and I have been a 15+ year customer with more than 10 tivo's purchased over the years.

    Anyone else get this line of BS from Tivo?
     
  7. trueblue

    trueblue New Member

    5
    0
    Jan 29, 2014
    rdangel -

    I gave up -- I called several times to support and had no luck. Tried everything in the book. What I noticed is that if I pinged my Tivo all we well -- I received a response in about 10ms. However, as soon as I started streaming something and then pinged it the response time would creep up and then I would get a request time out just before the stream on the app would stop. Clearly once streaming started the connection to my network was being terminated. Once I'd wait a minute and restarted the stream all would be fine.

    Anyway, the ultimate solution? I finally got someone at Tivo on the phone agree that there might be a hardware fault and they sent me a new box. New box has been working perfectly for over a month now. New box is set up on my network EXACTLY THE SAME way, btw.

    Definitely call them up and walk them through the problem -- this is on them to resolve. I get your frustration. Roamio -- now that it's working right(!!) -- is brilliant.

    Good luck.
     
  8. whiteshaft

    whiteshaft New Member

    35
    0
    Jul 15, 2003
    Valley Glen, CA
    I just installed my Roamio Plus and tried to stream an SD show to my iPad 3 last night. It would play for a few seconds then pause, with a lot of "BUFFERING" messages. It made the show unwatchable.

    (Is this similar enough to the OP's issue or should I move to a new thread?)

    I didn't check my streaming bit rate in the app but I will check it tonight when get home. I thought my network was fast enough to handle this function -- either it isn't or the Plus is having issues.

    SETUP: Roamio Plus hooked up to Netgear ethernet-over-power router, which connects to Apple Time Capsule (1st Gen) upstairs. Wifi network is 802.11n. Time Warner cable and modem box. I selected the MoCa option on the Plus to enable in-home streaming (that was correct, right? It didn't seem to work otherwise).

    I have several computers, two iPhones, the iPad, Kindle -- all hooked up to WiFi but none of them were in heavy use at the same time. Other devices hooked up to Netgear router were off (PS3, ATV, Xbox) so I don't think this was a case of reduced bandwidth.
     
  9. whiteshaft

    whiteshaft New Member

    35
    0
    Jul 15, 2003
    Valley Glen, CA
    UPDATE: after a week with the new Roamio I ran the streaming setup again on the iPad app and now shows will stream without the stopping and buffering (including HD). It's like I needed to break it in or something, but all works okay now within the home.
     
  10. Hoka Hey

    Hoka Hey New Member

    2
    0
    Aug 15, 2014
    I am having the same problem discussed. I spent more than an hour with TIVO support restarting everything, and connecting to the TIVO service. Nothing helped.

    Finally, I was told to call Apple. Apple said that there was nothing that they could think of that would cause the streaming to stop. I specifically asked if there was any sort of energy saving setting that might be causing a timeout and they said there was not.

    Has anyone found a solution?

    If a new TIVO box has solved the problem, please let me know.
     
  11. Hoka Hey

    Hoka Hey New Member

    2
    0
    Aug 15, 2014
    Problem solved:

    I set the IP address of the TIVO to a static IP address.

    Settings > Network >

    Write down the IP addr. It will look something like this: 10.0.1.14. The actual numbers don't matter for these purposes.

    Continue on to Change Network Settings > Modify Ethernet Settings > Let Me Specify a static IP address

    Enter the first three numbers. From the example above you would enter 10.0.1. For the last number, enter a higher number such as 25. How high you can set the number depends on the range setting of your browser. For most routers, 25 should work just fine.

    Now go to Settings > Network > Connect to Tivo Service now. If your Tivo connects, the number 25 worked for you. If not, reset the static IP address to a lower number, and check the network connection again. The lower the number that you use, the more likely you are to run into a conflict with other devices. Never use the number 1.

    I have tried to simplify this as much as possible. Please don't troll me for my way oversimplified explanation regarding IP addresses.

    I assume that this will work for wireless setups as well, but I have not tried it.
     
  12. trip1eX

    trip1eX Active Member

    2,767
    3
    Apr 2, 2005
    Same sort of problem last night with wife's iPHone 4s. And we have an Airport Extreme router.

    Stopped working after 10 minutes and that was it. Never really got going again and wife gave up and the initially cool feature was called many names.

    I have had it working with an ipad 2 also. But really only for setup purposes and to see if it worked at all. Never watched an entire show on it so I wouldn't doubt if the same problem exists with it too.
     
  13. Andrewp75

    Andrewp75 New Member

    210
    0
    Aug 4, 2004
    Washington DC
    Same exact problem here. Connecting through MoCa. Have swapped everything, router, cables, splitter. Only TiVo is last culprit
     
  14. trip1eX

    trip1eX Active Member

    2,767
    3
    Apr 2, 2005
    I tested streaming on iPad 2/AirPort Extreme combo for a few hours and didn't experience any problems. Tried it again on wife's phone for a short time and no problems unlike a few nights before.
     
  15. Andrewp75

    Andrewp75 New Member

    210
    0
    Aug 4, 2004
    Washington DC
    Okay, my problem is solved by a PoE filter. It seems to have also cleared up a lot of internet speed/stabiilty issues (comcast) for me
     

Share This Page