1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Roamio giving v58 error while Mini is not

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by grey ghost, Nov 14, 2013.

  1. grey ghost

    grey ghost New Member

    Feb 1, 2010
    I'm having terrific problems with v58 errors. I already know that part of it is a Cisco cablecard with 1.5.2.Fp1401 firmware, but it seems more complicated than that. When Comcast unpairs/repairs the card, the Mini instantly is able to tune to any channel(including premium) with no problem. The Roamio take an hour or more to get the same channels and sometime it's displaying a v58 error when the Mini is fine tuned to the same channel. This makes no sense to me since the Mini is using the Roamio's tuner(s).

    I've also had the problem a couple of time with the Roamio having a black screen when I turned it on. Tivo Central does not work, no channels work, no guide is present. The only way to get it off the black screen is to change HDMI inputs on my TV and then change it back. I've changed the HDMI cord and it doesn't seem to make a difference. This is usually accompanied by the return of v58 problems even though my shows were taped properly just a few minutes before.

    Have I got a bad Roamio??
  2. HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    May 14, 2007
    No, you just got "a" Roamio.......welcome to the club! :rolleyes:
  3. pautler

    pautler New Member

    Oct 10, 2013
    That sounds similar to one of the bugs that was fixed with the 10/17 software update. If you haven't already done so, you might want to check to make sure you're running the latest software version.

    => http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=510259

  4. AdamNJ

    AdamNJ New Member

    Aug 22, 2013
    Dunellen, NJ
    Your firmware is too old. That is a definite problem and cause of v58. see: http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=507973

    Your mini is likely picking up exclusive access to a particular (low number?) tuner which happens to work. When your Roamio tunes to the same channel it has to use a totally different tuner because the Mini has exclusive access to the other one.

    I can't speak too much on the HDMI issue that you have, but is this Roamio only a few days old? It might need an update from Tivo (IDK how fast it happens / if it has to go through steps), as I believe a few versions back there was a fix for some HDMI issues.

Share This Page