1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Random reboots while playing and recording

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by TampaDon, Mar 6, 2014.

  1. kirk1701

    kirk1701 New Member

    194
    0
    Feb 4, 2007
    [​IMG]
     
  2. HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    3
    May 14, 2007
    Paradise...
    Even a blind squirrel finds a nut once in awhile! ;)
     
  3. nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    3,554
    0
    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
  4. n8Leon

    n8Leon New Member

    9
    0
    Jan 28, 2008
    We just got our new Roamio Plus a week ago. (6/28)
    On Fri morning, we noticed a show had been recorded in 2 parts.
    During the day, this happened again. This time, multiple shows were split, all at 1:15 PM.
    Today, we were watching a show, the video froze, the audio kept going, the remote was not responding, and finally, we got the TiVo welcome screen. :-(

    Current firmware: 20.4.1-USA-6-848
    Comcast, cable from wall directly into TiVo
    Motorola MultiStream cable card
    HDMI cable directly into Samsung D7000

    What should I do next?

    Thanks,
    Nate
     
  5. kirk1701

    kirk1701 New Member

    194
    0
    Feb 4, 2007
    Just give it a few more days bud, I maybe wrong but it could still be processing the updates and this was a known problem but the patch was released that fixed this.

    Keep updating and force the connection if you want.

    Keep us updated as well.
     
  6. n8Leon

    n8Leon New Member

    9
    0
    Jan 28, 2008
    I noticed 20.3.7 & 20.3.8 mentioned earlier in the thread.
    Given I am running 20.4.1, I would expect the fix to be there?
    What is the latest firmware rev?

    Thanks for the quick reply!
    n8
     
  7. kirk1701

    kirk1701 New Member

    194
    0
    Feb 4, 2007
    But it may not be fully installed yet.

    I could be wrong but I remember that was the case when I got mine last December and was having issues.

    How long has it been since the firmware was updated? And when was the last reboot yesterday?
     
  8. n8Leon

    n8Leon New Member

    9
    0
    Jan 28, 2008
    When we were setting it up (6/28), it insisted on updating the firmware before I could proceed, which was kinda' annoying at the time. ;-)

    It rebooted yesterday (7/6) at 4:21 PM PST while we were watching a movie,
    and before that was Sat (7/5) at 1:15 PM PST

    Thanks,
    n8

    P.S. I forgot to mention in my OP, that we are not currently subscribing to NetFlix, and thus, have not been using that service.
     
  9. kirk1701

    kirk1701 New Member

    194
    0
    Feb 4, 2007
    Ok, time to check out another thread I guess n8Leon
    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?p=10039469#post10039469

    E-Mail Tivo Margret.
     
  10. kirk1701

    kirk1701 New Member

    194
    0
    Feb 4, 2007
    We'll "update"

    Since n8Leon post Monday I have had two reboots of my own, one last night and one tonight.

    "IT'S BACKKKKK"

    What the heck happened:eek:
     
  11. eboydog

    eboydog Just TiVo'ing.....

    904
    0
    Mar 23, 2006
    Let TiVo know, even just to open a technical support email incident. I have seen the same after just one day with 2 reboots.... While they may not not have helpful advice, the issue needs to be brought to their attention.

    http://support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/1279
     
  12. kirk1701

    kirk1701 New Member

    194
    0
    Feb 4, 2007
    E-Mailed Margret @ address above
     
  13. n8Leon

    n8Leon New Member

    9
    0
    Jan 28, 2008
    I haven't noticed the issue since my last post (7/6) but it happened again this week (7/30 8:20 PM PST) while I was just starting to watch a pre-recorded movie. I had just fast-forwarded thru the credits, hit play to start watching, it froze after just a few frames, and then rebooted.

    Will eMail TiVo Margaret today.

    n8
     
  14. rassi

    rassi Member

    135
    0
    Jul 18, 2003
    NE Ohio
    Having random reboots with our Roamio Plus....several today alone.

    Worst part is that it's taking it between 30-40 min to get past the "Almost There..." screen to TiVo Central where we can do something with the unit.

    Very annoying.

    Sent an email to margaret as she requested...
     
  15. Darr247

    Darr247 New Member

    32
    0
    Mar 21, 2010
    Michigan
    I forget which one it is, but there is a port on Premiere (and possibly newer?) Tivos which, when probed, causes the Tivo to reboot. I can't remember if I used PRTG or NMap to find the port before; I no longer have the linux machine I was using when I did that a few years ago.

    What kind of firewall are the people having this problem using between the Tivo and Internet?

    If the Tivo is disconnected from the network, does it continue to exhibit the spontaneous reboot behavior?
     
  16. eboydog

    eboydog Just TiVo'ing.....

    904
    0
    Mar 23, 2006
    Hey, you are correct!

    I just stumbled across this fact using AngryIP (an IP/port scanner utility) and while I haven't found the exact port that causes this, so far this afternoon I have been able to reboot both my Roamio's. I'm not sure if the same is occurring with my Premiere but definitely with my Roamios.

    I will have to do some more testing and find out the exact port scan that causes this.
     
  17. eboydog

    eboydog Just TiVo'ing.....

    904
    0
    Mar 23, 2006
    Just did a targeted port scan against my Roamio Plus and it made it reboot.

    Now I just need to figure out which port causes such to occur... I have done this in the past when there were only Premiere's on my home network and never noticed them rebooting so I wonder if this a Roamio thing or not.

    Anyone else want to try this and confirm? BTW this was the IP address of the main Roamio Plus, not the IP address of the Stream interface in the same box, while before I was scanning my entire network, I reconfiged the scan and just scanned the single address of the main box.

    I'm now going to start scanning just the open ports of it and see if I can recreate it, I not sure if it's the scanning of all ports that causes this or scanning a open port? If a port is closed, it shouldn't effect it should it?
     
  18. LoadStar

    LoadStar LOAD"*",8,1

    34,930
    164
    Jul 24, 2001
    Milwaukee, WI
    I wasn't doing *anything* and the TiVo rebooted just now. I don't think it was even recording anything; it was just showing live TV. I walked into the room, sat down, and within about a minute, the TiVo rebooted.

    Edit: confirmed; unless it automatically deleted a partial suggestion recording, the last recording was an hour ago. So literally, all the TiVo was doing was just showing live TV.
     

Share This Page