1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Quick clear progress bar code doesn't work on the Premiere?

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by b_scott, Apr 6, 2010.

  1. Apr 6, 2010 #1 of 54
    b_scott

    b_scott TiVo Fan

    1,535
    0
    Nov 27, 2006
    chicago, il
    Select / Play / Select / Pause / Select

    Does nothing on the premiere. The 30 second skip code works, and the time code works.

    Anyone else get it to work for them? This is a huge deal for me as I hate to see the progress bar on play or pause.

    :mad:
     
  2. Apr 9, 2010 #2 of 54
    r11roadster

    r11roadster High templar

    125
    0
    Oct 23, 2006
    same here this kind of pisses me off
     
  3. Apr 9, 2010 #3 of 54
    TrueTurbo

    TrueTurbo New Member

    346
    0
    Feb 19, 2008
    Beaverton, OR
    You know the clear key gets rid of the progress bar immediately, right?
     
  4. Apr 9, 2010 #4 of 54
    Goober96

    Goober96 New Member

    300
    0
    Jun 28, 2005
    Anderson, SC
    It only works in the SDUI. Go to the SDUI and activate Quick Clear, then you can switch back to the HDUI and it will stay.
     
  5. r11roadster

    r11roadster High templar

    125
    0
    Oct 23, 2006
    Tried that and it rebooted. guess it's a quick reboot code now :)
     
  6. b_scott

    b_scott TiVo Fan

    1,535
    0
    Nov 27, 2006
    chicago, il
    why would i want an extra button press?

    figured out the SDUI thing and then read it here.
     
  7. Mark Wilden

    Mark Wilden New Member

    15
    0
    Feb 25, 2008
    I'm not having any luck with this. I've switched to the SDUI. Then I watch live TV and pause it. Then I do Select-Play-Select-Pause-Select. When I hit Play in that sequence, it just starts playing.

    I know I used to have to clear the Pause ad to get this to work, but I don't have any Pause ad.

    Any suggestions?

    adthanksvance
     
  8. steve614

    steve614 what ru lookin at?

    10,722
    0
    May 1, 2006
    Dallas, TX
    Play a pre-recorded show from the My Shows list, and then try the code.
     
  9. etz

    etz New Member

    214
    0
    Sep 8, 2006
    I just re-enabled the quickclear code this morning on my Premiere after the 14.8 update reboot reset it for me last night. Worked fine. I use SDUI, and I did it while a pre-recorded program was playing.
     
  10. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Works fine for me on both my Premieres (both now with 14.8). This is one of the most essential SPS codes to enable IMO as I don't like unsolicited overlays in general and this has added bonus of effectively eliminating pause ads.
     
  11. Mark Wilden

    Mark Wilden New Member

    15
    0
    Feb 25, 2008
    This is rather ironic. I did some more searching and found a message that gave me the answer. The problem was that this was a new TiVo and it hadn't completely downloaded, so I didn't even have the pause commercials, and apparently you need them to use this code.

    The previous message said that manually connecting to the TiVo service fixed the problem, so the solutions were similar.

    The person who wrote that earlier message? Me.
     
  12. MHunter1

    MHunter1 TiVo Bug Hunter

    286
    0
    Oct 11, 2007
    Silicon Valley
    Here's how I was able to activate the undocumented feature that automatically hides the green progress bar during fast-forward, rewind, skip, and pause. It worked even after a TiVo service update disabled the Pause Menu.

    While playing a recorded program or watching live TV, activate the Channel Banner by pressing Right until just the banner is shown without the extra transparent info frame then press Select-Play-Select-Pause-Select before the banner disappears in about 4 seconds.

    The channel banner is only needed to activate the SPSPS code, not to de-activate it.

    I've only tested this method on a Series 2 TiVo and would like to know if it worked reliably for others.
     
  13. b_scott

    b_scott TiVo Fan

    1,535
    0
    Nov 27, 2006
    chicago, il
    THANK YOU!

    My box just updated and wouldn't show any ads on pause, which previously was the only way I could get the code to work (pause, clear ad, then do the code). It worked when I used your method :)
     
  14. LoveOvit

    LoveOvit New Member

    21
    0
    Dec 16, 2011
    Workaround on 14.9.2.2 which I have verified:
    Find an older archived show that you can get to display the banner ads on the playbar. You may have to play it for a few minutes and keep pressing the pause button to see if you can trigger them again. Once you see them, press down, and then play, and use the Code as before when all shows had the banner ads.

    Now, no matter what show you are playing, the playbar quickly disappears without needing to enable it on every show separately, as before, as all new programming has no ads on the playbar. Even better than before!:up::):)

    Make sure whatever show you used to see the ads (which are saved with the program) you mark as SAVE UNTIL I DELETE so you can keep using it, if it is necessary after reboots!
     
  15. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Easier workaround: Play a video under Showcases and then you can enter the SPS code without trouble.
     
  16. LoveOvit

    LoveOvit New Member

    21
    0
    Dec 16, 2011
    Are you on 14.9.2.2 ?
    No new programming, including Showcases, under 14.9.2.2 has a banner anymore. The banner is still necessary to get the SPS code to enable the Superfast clearing of the Playbar/Timeline. The only place you will still find the banner is in previously recorded programming which was recorded when the banner still existed.

    If you are on 14.8, you should still be seeing banner ads on all programming, which means you can use the SPS code as soon as you turn off the banner ad by pressing Down, and you must do it for every show.

    Under 14.9.2.2 which is only 25% rolled out across the US, if you can turn on the superfast clearing of the playbar, using the method I cited, it is universal, and only needs to be done ONCE until the next reboot.:)
     
  17. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    No, Showcases don't need the pause banner which is why they make a good workaround including for 14.9.2.2. Simply start playing a Showcase video and enter SPSPS and there you have it.
     
  18. LoveOvit

    LoveOvit New Member

    21
    0
    Dec 16, 2011
    That is good to know. I stand corrected. Thank you for the clarification. I'll try it after the next reboot. I am so happy to have mine all working the way I want them to now, that I don't want to risk it just yet. :) So glad I am not the only one who really likes this feature! It's what sets TiVo apart from the TW DVR's! Clean interface for super users! Can you confirm that it does not survive a reboot, unlike the 30 second commercial skip?
     
  19. LoveOvit

    LoveOvit New Member

    21
    0
    Dec 16, 2011
    So glad we have workarounds now! Team work! :)
     
  20. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Yes, does not survive a reboot. To me it's the most obvious sign that there has been a reboot when I start using trick functions and the overlays don't clear quickly. 30SS is only SPS code that does survive a reboot AFAIK.
     

Share This Page