1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

pyTivoX

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by Yoav, Dec 10, 2008.

  1. Dec 4, 2010 #1061 of 1437
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,363
    22
    Aug 2, 2003
    TiVo Inc. (not pyTivoX) marks all "pushed" files as copy-prohibited, yes, in the same way as TiVoCasts (aka Web Videos). We have yet to find a way around this, other than using pull instead of push.
     
  2. Dec 5, 2010 #1062 of 1437
    ksujeff99

    ksujeff99 New Member

    6
    0
    Nov 22, 2004
    All of the HD videos I pull using pyTiVox play with a resolution of 480p. Is there a setting I'm missing somewhere that's causing my 720 and 1080 videos' resolution to be downgraded?

    So far I've tried 720 and 1080 source files with mkv and avi containers. I even used iTiVo to download a HD video directly from my TiVo Premiere, decode it, and then pull it back to the TiVo with pyTiVox. Sure enough, it showed up as 480p even though the original file on the Premiere is definitely 1080i.

    My setup
    TiVo Premiere (with 1TB DVD Dude upgrade)
    Mac OS X 10.6.5
    pyTiVox 1.3
     
  3. Dec 5, 2010 #1063 of 1437
    RealityCheck

    RealityCheck New Member

    61
    0
    Feb 15, 2007
    Thanks for verifying it's TiVo Inc., and not an issue with PyTiVoX! Is there a way to flag uploaded AVC files, to display in their original aspect ratio without transcoding?
     
  4. Dec 6, 2010 #1064 of 1437
    Adam_P

    Adam_P New Member

    5
    0
    Jan 7, 2009
    Lately I've been having an issue where my streaming folders won't show up in the Music, Photos & Showcases folder from Streambaby, but the folders will show up in my Now Playing folder from PyTivo. Generally if I reboot my TiVo and then relaunch PyTivoX the Streambaby folders will show up, but as we all know this is a major PITA; however, I prefer to stream as opposed to transferring. It's happening with both 1.3 and 1.4.1b.

    Any thoughts? Thanks.
     
  5. Dec 6, 2010 #1065 of 1437
    shorties

    shorties New Member

    48
    0
    Mar 2, 2010
    Did you try this: http://tcf2.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?p=8110856#post8110856
     
  6. Dec 6, 2010 #1066 of 1437
    Rdian06

    Rdian06 New Member

    463
    0
    Apr 12, 2008
  7. Dec 6, 2010 #1067 of 1437
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,363
    22
    Aug 2, 2003
    They should always be in their original aspect ratio. But there is no way to pull AVC without transcoding.
     
  8. Dec 6, 2010 #1068 of 1437
    ksujeff99

    ksujeff99 New Member

    6
    0
    Nov 22, 2004
    That worked like a charm. All my content now downloads in the correct resolution to my Premiere. Thank you.
     
  9. pilotbob

    pilotbob New Member

    293
    0
    Nov 8, 2007
    Florida
    Beta, I didn't know there was a beta. Does this include an update ffmpeg?

    BOb
     
  10. lesley8471

    lesley8471 New Member

    2
    0
    May 5, 2007
    Love this pytivox! Just returned to Tivo Premier after a 2 year break from Tivo. So glad to be back. I have pytivox running on my mac and can now stream all of my videos on my home computer (had to use Daniusoft to strip the DRM), but it works great.

    Also set up iTivo to go from the tivo to my mac so I can sync to my iphone for "on the road" viewing.

    So glad I didn't blow the money on Toast!
     
  11. jtseltmann

    jtseltmann New Member

    147
    0
    May 22, 2005
    Can anyone give me a suggestion on how to get PyTivoX working for pictures? I set up a file location and called it "photo" but I don't see it anywhere on any of my Tivo's. I'm new to PyTivoX but love it...got it working in less than five minutes. Streaming and transferring...Roxio 10 would not do it for me. Any help? The photos work through Roxio..but they are all in one huge directory that is impossible to view...I miss the older folder structure from Tivo Desktop...Any help?
     
  12. Rdian06

    Rdian06 New Member

    463
    0
    Apr 12, 2008
    I think the photo support in PyTivoX was broken on Mac OS X 10.6 and hasn't been fixed yet. Then again, I haven't tried the beta release in a while and don't know for sure. Photo support requires the Python Imaging Library (PIL) which needs to be natively compiled for Mac. PyTivoX used to have it built in, but it was compiled for 10.5 and won't work on 10.6 as far as I know.
     
  13. jtseltmann

    jtseltmann New Member

    147
    0
    May 22, 2005
    ok thanks for the reply. I didn't read that it was broken in 10.6...thanks. I didn't download the beta either. The streaming works great...so i'm very happy. Returning the Toast 10 I bought for the free stuff. The Tivo Desktop doesn't use folders...it seems to want to show all the pictures in one huge directory. The old windows interface didn't do that. The only thing i'm missing is the nice photo interface...
    Thanks!
     
  14. Rdian06

    Rdian06 New Member

    463
    0
    Apr 12, 2008
    FYI, the standard Tivo photo viewer that pyTivoX interfaces with is standard definition only. So it's not terribly great for an HDTV. There apparently is an HD photo viewer HME app, but I've forgotten the details of how to make it work. Search for "photo" and "HME". There is probably an old thread about how to make it work.
     
  15. volcs1

    volcs1 New Member

    42
    0
    May 1, 2005
    I'm getting a crash on startup with 1.3 (stable or beta)

    Here is the output when I try it from the terminal:

    Code:
    2011-01-30 22:33:56.569 pyTivoX[1510:903] Starting pyTivo
    2011-01-30 22:33:56.573 pyTivoX[1510:903] An uncaught exception was raised
    2011-01-30 22:33:56.573 pyTivoX[1510:903] launch path not accessible
    2011-01-30 22:33:56.575 pyTivoX[1510:903] *** Terminating app due to uncaught exception 'NSInvalidArgumentException', reason: 'launch path not accessible'
    *** Call stack at first throw:
    (
    	0   CoreFoundation                      0x985b06ba __raiseError + 410
    	1   libobjc.A.dylib                     0x92ba3509 objc_exception_throw + 56
    	2   CoreFoundation                      0x985b03e8 +[NSException raise:format:arguments:] + 136
    	3   CoreFoundation                      0x985b035a +[NSException raise:format:] + 58
    	4   Foundation                          0x986c8c3d -[NSConcreteTask launchWithDictionary:] + 487
    	5   Foundation                          0x986c8a50 -[NSConcreteTask launch] + 41
    	6   pyTivoX                             0x00002d95 -[pyTivoController awakeFromNib] + 1117
    	7   CoreFoundation                      0x985489b4 -[NSSet makeObjectsPerformSelector:] + 196
    	8   AppKit                              0x9102821c -[NSIBObjectData nibInstantiateWithOwner:topLevelObjects:] + 1566
    	9   AppKit                              0x910261f4 loadNib + 257
    	10  AppKit                              0x910255ed +[NSBundle(NSNibLoading) _loadNibFile:nameTable:withZone:ownerBundle:] + 228
    	11  AppKit                              0x910254fe +[NSBundle(NSNibLoading) loadNibFile:externalNameTable:withZone:] + 158
    	12  AppKit                              0x91025449 +[NSBundle(NSNibLoading) loadNibNamed:owner:] + 383
    	13  AppKit                              0x9102224d NSApplicationMain + 434
    	14  pyTivoX                             0x000021fa start + 54
    	15  ???                                 0x00000001 0x0 + 1
    )
    
    I looked for a log file in /tmp - where is it?
     
  16. Feb 1, 2011 #1076 of 1437
    gvegastiger

    gvegastiger New Member

    24
    0
    Apr 30, 2008
    Ok so last night my pyTivoX stopped working again. It doesn't show up in my NPL. I've uninstalled and reinstalled, I've rebooted my computer and the Tivo Premier and still nothing.

    My Premier can access the network and Netflix works just fine. Any ideas?
     
  17. Feb 2, 2011 #1077 of 1437
    Rdian06

    Rdian06 New Member

    463
    0
    Apr 12, 2008
    Reboot your network gear (switches/router)?
     
  18. Feb 9, 2011 #1078 of 1437
    epstewart

    epstewart Member

    648
    0
    Mar 1, 2003
    Using pyTivoX 1.3 running in Mac OS X 10.5.8, I'm having a problem where streaming any video to my TiVo Series 3 gives me a picture that is shifted way too far to the right, so that a great deal of the right side of the nominally 940x560 frame is lopped off and there is a lot of extra black space to the left of the frame. If I immediately stream the same video via the same pyTivoX 1.3 to my TiVo Premiere, it looks fine.

    Restarting my Mac and my TiVo Series 3 were no help. Changing the play aspect ratio on the Series 3 from Panel to Full made no difference. The .mp4 videos in question are formatted for an Apple TV, and playing them via my Apple TV gives me a proper picture on the same TV that the Series 3 is on. (But it doesn't pick up the associated .srt subtitles file, which I prefer to have.) The videos in question also play properly on my iPhone via the Air Video app, with or without Live Conversion to pick up the subtitles.

    Can anyone offer me any ideas as to why I'm getting a shifted picture when streaming to my Series 3, and what to do to fix it?

    Thanks in advance ...


    P.S. The videos play fine on my TiVo HD, too. The problem is just with the Series 3!
     
  19. epstewart

    epstewart Member

    648
    0
    Mar 1, 2003
    I posted the question above about why some of my pyTivoX/Streambaby videos are getting shifted and/or widened on the TV screen so that a large portion of the right side of the film frame and/or picture gets chopped off. I think I've figured out what the problem is ...

    The affected videos were made by ImTOO HD Video Converter 6 with 960x540 resolution and intended mainly for an Apple TV. I used ImTOO's Zoom: Full (keep aspect ratio) setting. It (I believe) encodes the video anamorphically by squeezing it in and letting the output device (OD) unsqueeze it.

    To do that it uses (again, I believe) something called "pixel aspect ratio" or PAR to tell the OD the pixels it's getting are not square. The OD is supposed to honor that by widening the displayed frame but keeping the intended less-than-1:1 PAR intact.

    The TiVo Series 3 apparently is not properly honoring PAR. My TiVo HD and TiVo Premiere — both of them later models than the Series 3 — apparently do honor PAR properly.

    The Series 3, when in its own Panel aspect ratio, keeps the picture squeezed in while cutting off the right side within the confined display frame.

    When in its own Full aspect ratio, it stretches the picture way too much, so its right side goes well beyond the right side of the screen.

    So the Series 3 knows to stretch the picture, but it does not know that the original pixels were squeezed during encoding and so must have their squeezed pixel aspect ratio honored.

    Again, the TiVo HD and the TiVo Premiere handle all of this correctly. The Series 3 does not.
     
  20. Rdian06

    Rdian06 New Member

    463
    0
    Apr 12, 2008
    This is a known issue with the original S3 units. Usually manifests when you're playing something that is 1280 x just under 720, i.e. a cropped widescreen video encode. Someone once told me there was some PAR/DAR settings you can embedded in the file to fix the issue, but I wonder if he had a Tivo HD rather than an S3. I could never get it to work myself. Sticking to more standard resolutions works.
     

Share This Page