1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

pyTivoX

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by Yoav, Dec 10, 2008.

  1. Sep 12, 2009 #721 of 1437
    GKevinK

    GKevinK New Member

    33
    0
    Mar 10, 2003
    I just downloaded and installed pyTivoX today, so what I have is whatever the current default installation provides. I'm on Mac OS X 10.5.8. I'm on the machine now, so there shouldn't be any firewall issues. I did include the port number when I tried using the browser. I also did a port scan and didn't find anything using port 9032. I'm guessing that either the default configuration provided with pyTivoX doesn't start up the server, or something happened to prevent its startup. Going to check logs now...

    ... nothing of note found in any logs I could locate. Hmmm.
     
  2. Sep 12, 2009 #722 of 1437
    westside_guy

    westside_guy Annoyingly ephemeral

    464
    1
    Mar 13, 2005
    The soggy...
    Hmm... normally I just run pyTivo from the command line - but I just now went and downloaded pyTivoX 1.3 (the "featured download"). Installed it, ran it, and loaded my web browser - no admin interface was available. So I went into the pyTivoX prefs, made sure both pyTivo and streambaby were set to run, set pyTivoX to start at login, and hit the big "Apply" button. Now when I go to localhost:9032, I see the admin interface.

    So go into your prefs, be sure pyTivo is checked (so it's running), then hit "Apply" and see what happens. It's possible pyTivo isn't running until you check your prefs and hit "Apply". Or perhaps there's a bug in the default configuration that gets remedied the first time you save your prefs, which would rewrite the config file.
     
  3. Sep 12, 2009 #723 of 1437
    GKevinK

    GKevinK New Member

    33
    0
    Mar 10, 2003
    got it! ... needed to add the 'check' on the pyTivo preference page. netstat shows the server on 9032 now, and the browser loads the page. Thanks!
     
  4. Sep 17, 2009 #724 of 1437
    jannlinder

    jannlinder New Member

    106
    0
    Oct 17, 2004
    San Jose, CA
    bump...

    heh

     
  5. Sep 25, 2009 #725 of 1437
    JoeyJoJo

    JoeyJoJo Damaged Goods

    6,798
    17
    Sep 29, 2003
    Southern NH.
    Need a little help.

    I'm on 10.6.1 and PyTivoX was working fine a few days ago. Yesterday I tried to transfer a show over to the Tivo and the folder showed no videos available. As one of my attempts to "fix" things, I tried to remove PyTivoX and reinstall. That only made things worse. Now when I launch the app, it just sits there with the beach ball and I have to force quit.

    How can I cleanly remove all of PyTivoX and start over?

    Thanks.
     
  6. Sep 25, 2009 #726 of 1437
    beagledave

    beagledave New Member

    50
    0
    Mar 6, 2003
    http://www.freemacsoft.net/AppCleaner/
     
  7. Sep 25, 2009 #727 of 1437
    Yoav

    Yoav New Member

    1,048
    0
    Jan 12, 2007
    To completely remove pyTivoX, you will need to delete the application you installed, and open Terminal.app and run this command:
    Code:
      rm -f ~/Library/Application\ Support/pyTivoX/*
    
    (the latter command gets rid of your preferences and shares).
     
  8. Sep 29, 2009 #728 of 1437
    diamondsw

    diamondsw New Member

    75
    0
    Sep 16, 2004
    Chicago
    Mind if I make a couple minor UI suggestions?
    • The "Exit" button is redundant, given that selecting "Quit" has the same effect and is standard UI. Perhaps a leftover from an earlier version?
    • An "Apply" button shouldn't be necessary. When a change is made that would need to be applied, just call the code that would "apply" it.
    • If the add and delete buttons were normal buttons called "Add" and "Delete", you wouldn't need instructions at all in the UI.
    I've got more ideas, but I thought I'd start with some small things that would generally make it simpler and easier to use (not that it's hard by a long shot!).

    Thanks! Given the hell that tivoserver was with my DirecTivo, using this with my new TivoHD has been a dream come true!
     
  9. Sep 29, 2009 #729 of 1437
    diamondsw

    diamondsw New Member

    75
    0
    Sep 16, 2004
    Chicago
    Once you've set it up how you like, is there any way to run it as a daemon, so there's no Dock or menubar icon? I assume there must be some way, given its heritage.
     
  10. Oct 1, 2009 #730 of 1437
    clark_kent

    clark_kent Member

    118
    0
    May 6, 2007
    I did not read all 25 pages, but I did try a few searches and did not find anything on this issue.

    Downloaded 1.3
    Installed
    Set the Shared Directories to point right place
    TiVo NPL shows the Shared folder with all the shows on the Mac
    So far so good

    I selected a show to be transfered. The transfer completed, but show name is very cryptic, as in: 00000000107d260

    How do I correct this?

    Thank you.
     
  11. Oct 1, 2009 #731 of 1437
    Rdian06

    Rdian06 New Member

    463
    0
    Apr 12, 2008
    That's very odd. Try rebooting your Tivo and then do another transfer?
     
  12. Oct 1, 2009 #732 of 1437
    Yoav

    Yoav New Member

    1,048
    0
    Jan 12, 2007
    Under Prefs, General, choose 'launch at login'.
    This will start it up in the future when you log in (for most people that's when their computer starts up), and will get rid of the dock icon and menubar. There will stll be a menulet (which you will need to use to open the control window).
     
  13. Oct 3, 2009 #733 of 1437
    sxdxoutlaw

    sxdxoutlaw New Member

    4
    0
    Feb 15, 2008
    I have found PyTivo 1.3 to work well with Snow Leopard...for those interested in updating.
     
  14. Oct 3, 2009 #734 of 1437
    JohnnyO

    JohnnyO Crimper

    325
    0
    Nov 3, 2002
    Twin...

    Hmm...

    pyTivoX still shows in my dock even if I check Launch at Login.

    This is on 10.5.8 with pyTivoX 1.3.
     
  15. Oct 4, 2009 #735 of 1437
    Yoav

    Yoav New Member

    1,048
    0
    Jan 12, 2007
    Exit pyTivoX. Is it still on your dock?
     
  16. Oct 4, 2009 #736 of 1437
    clark_kent

    clark_kent Member

    118
    0
    May 6, 2007
    Rebooting didn't resolve the problem, but I do have additional info so I hope someone can figure this out:

    When I select the "PC Shared Folder," I get a list of recorded programs with the correct title and date, but each individual single program has a "folder" icon (as if there where multiple programs inside) instead of a single "circle" icon indicating that there is only one program.

    Another thing I noticed is that when I select a program (folder) in the PC Shared Folder, I get a "green circle icon" but instead of the program name, this big a$$ number shows up. This number is unique for each of the recorded program, even though at the Share "Folder Level" the correct program names are indicated.

    And, if I set "Folder" option OFF, when I select the PC Shared Folder, I get all the programs with a "green circle" icon and each indivdual program has a unique big a$$ number (for the name of the program). All the program names are gone.

    Why does the correct program name appear with Folder/ON but disappears when the Folder/OFF is selected?

    I'm clicking around as I type this and with "info" button I see that the big a$$ number is actually the sourcefile.mpg

    Incase it's helpful, this is the full "info" details:

    Title: 00000000107d260
    Hosts:TRANSCODE=YES, contaner mpegts not compatible,SOURCE INFO:' vWidth=1920,vHeight=1080,vFps=29.97, vCode=mpeg2video, par2=1.0, par1=1:1, par=None, millisec=1917340, mapVideo=0.0, mapAudio=[('0.1',[0x49](eng)')], kbps=14265, dar1=16:9, container=mpegts, aKbps=384, aFreq=48000, aCodec=ac3, Supported=True, TRANSCODE OPTIONS:, -ar48000, , , -b 13881k, , -f vob -, ab 448k, , -acodec copy, -bufsize 4096k, -vcodec copy, , -maxrate 30000k, SOURCE FILE:, 00000000107d260.mpg

    :confused::confused::confused:
    help...
    thank you!
     
  17. Oct 4, 2009 #737 of 1437
    JohnnyO

    JohnnyO Crimper

    325
    0
    Nov 3, 2002
    Twin...
    Yes, if I quit the application, the application quits and is not on my dock. Relaunching the application puts it back on my dock.

    The PyTivoX works fine, and it does start up fine on reboot, its just that it does occupy dock space. No big deal, but since you expected it to not do that, I thought I'd mention it.
     
  18. Oct 4, 2009 #738 of 1437
    Rdian06

    Rdian06 New Member

    463
    0
    Apr 12, 2008
    It really thinks that's the name of the file. Weird.

    Where on your Mac are you video's stored (what's the actual path name)? Are they on the main drive or an external/secondary?

    It's as if pyTivo isn't pulling the list of files correctly when listing the folder. That or you somehow screwed up the templates for a folder or individual program item buried deep inside the app.

    Maybe try downloading pyTivoX again and reinstall?
     
  19. Oct 4, 2009 #739 of 1437
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,367
    22
    Aug 2, 2003
    It sounds like that's how they're actually stored on disk. The Finder may be obscuring this. Think of app bundles -- they're actually directories. This sounds like a similar thing.

    What was the source of these movies?
     
  20. Oct 4, 2009 #740 of 1437
    generaltso

    generaltso Member

    964
    0
    Nov 3, 2003
    Vermont
    Hi All. I'm running pyTiVoX 1.3 with OSX 10.6.1. Any time I transfer an MP4 or MKV file to my S3 that's encoded with multichannel AAC audio, the center channel plays through the front left speaker instead of the center speaker. I've read that this is a known bug with ffmpeg, but the only fixes that I've seen are only for Windows. Is there a way to fix this on a Mac?
     

Share This Page