1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

pyTivo - Transcoding server

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by armooo, Nov 25, 2006.

  1. Jul 4, 2016 #5581 of 5683
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Maybe it works differently on Macs, but the date I see on startup is the date the folder was modified.
     
  2. Jul 4, 2016 #5582 of 5683
    Joe Siegler

    Joe Siegler New Member

    780
    0
    May 10, 2000
    Garland, TX
    Well, I'm not sure what to say about that. I can assure you I downloaded and re-installed before I posted the message. Then re-ran. I'll try again, but I'd be surprised if it makes a difference.
     
  3. Jul 4, 2016 #5583 of 5683
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,364
    22
    Aug 2, 2003
    tdcat is not the issue; that's just a warning, anyway.

    Sorry, I don't know what the issue is, other than to say that the TiVo "Mind" server seems to be rejecting your login credentials. I doubt there's anything you can do on the pyTivo end.
     
  4. Jul 4, 2016 #5584 of 5683
    Joe Siegler

    Joe Siegler New Member

    780
    0
    May 10, 2000
    Garland, TX
    I didn't think it was tdcat, but I was reporting it anyway.

    Which fork should I be using for pyTiVo? That's not an issue, is it?

    As for the credentials... I took what was in the pyTiVo.conf file and cut/paste into tivo.com and it worked - so I know those are right.

    I did google for this, and in some message somewhere (not this forum) I saw someone theorize that it could be an issue if there's special chracters in the password. I also have really long passwords, usually 32 characters (or longer), and they all look like this. iulIhXk^jyxiVzHC4&W*zT@ZQs2s9ttp

    Don't suppose a funky password would be an issue?
     
  5. Jul 4, 2016 #5585 of 5683
    Joe Siegler

    Joe Siegler New Member

    780
    0
    May 10, 2000
    Garland, TX
    OK, an update. I went to tivo.com and changed my password. When I tried that, they said the max your password could be was 16 characters.

    This *WAS* my old password: 35MB*r&TzmYCF6Mo

    The new password is now only alphanumeric. No special characters (which means that ampersand isn't there anymore). I ran the same setup after updating the password in KMTTG & pyTiVo, and it is not giving me that "Session cannot be authenticated" error. So that seems to have made a difference.

    However, my new problem is that I try sending a file, and it says it starts sending, and then stops almost at the same exact time, resulting in a file on my TiVo of zero bytes.

    This is what I'm seeing now.

    Code:
    INFO:pyTivo.video.video:[04/Jul/2016 18:15:00] Queued "/Volumes/TiVo Drive 1 - 4TB/TiVo/Supergirl/Supergirl - Red Faced (Recorded Nov 30, 2015, KTVTDT).TiVo" for Push to MICHAEL
    INFO:pyTivo:127.0.0.1 [04/Jul/2016 18:15:00] "POST /TiVoConnect HTTP/1.1" 200 -
    WARNING:pyTivo.config:tdcat not found
    INFO:pyTivo:127.0.0.1 [04/Jul/2016 18:15:05] "GET /TiVoConnect?Command=QueryContainer&Container=TiVo%20Drive%201/Supergirl&Format=text/html HTTP/1.1" 200 -
    WARNING:pyTivo.config:tivodecode not found
    INFO:pyTivo:192.168.1.131 [04/Jul/2016 18:16:16] "GET /TiVo%20Drive%201/Supergirl/Supergirl%20-%20Red%20Faced%20(Recorded%20Nov%2030,%202015,%20KTVTDT).TiVo?Format=video%2Fmpeg HTTP/1.1" 206 -
    INFO:pyTivo.video.video:[04/Jul/2016 18:16:16] Start sending "/Volumes/TiVo Drive 1 - 4TB/TiVo/Supergirl/Supergirl - Red Faced (Recorded Nov 30, 2015, KTVTDT).TiVo" to MICHAEL
    INFO:pyTivo.video.video:[04/Jul/2016 18:16:16] Done sending "/Volumes/TiVo Drive 1 - 4TB/TiVo/Supergirl/Supergirl - Red Faced (Recorded Nov 30, 2015, KTVTDT).TiVo" to MICHAEL, 0 bytes, 0.00 Mb/s
    
    WhatÂ’s strange is I tried pushing the video from the built in browser config, and after the browser listing of files for Supergirl came back up, it had the description from the .TiVo file in there - never did that before.

    All still works if I pull from the TiVo.
     
    Last edited: Jul 4, 2016
  6. Jul 4, 2016 #5586 of 5683
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    The reason is a .TiVo file pull requires no special action by pyTivo which is why it works. In contrast a .TiVo file push needs to be decrypted by pyTivo, so you either need to configure path to tdcat & tivodecode so pyTivo can decrypt it, or decrypt the .TiVo file first and push decrypted version along with metadata file.

    (You also need to provide your 10 digit MAK in pyTivo.conf as tivo_mak parameter which is needed by tivodecode).
     
    Last edited: Jul 5, 2016
  7. Jul 5, 2016 #5587 of 5683
    Joe Siegler

    Joe Siegler New Member

    780
    0
    May 10, 2000
    Garland, TX
    OK, that's all good, but WHERE do you get tdcat? I can't find that info anywhere.

    I have that in there already - I posted the contents of my pytivo.conf file a few msgs up.
     
  8. Jul 5, 2016 #5588 of 5683
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    You said you have kmttg installed, so tivodecode and tdcat binaries are installed under kmttg "tivodecode" folder so you can point to those. Don't know where the "official" Mac binaries are for pyTivo purposes.
     
  9. Jul 5, 2016 #5589 of 5683
    Joe Siegler

    Joe Siegler New Member

    780
    0
    May 10, 2000
    Garland, TX
    Did not know that. Will go mess with that option. Tkx for that.
     
  10. Jul 5, 2016 #5590 of 5683
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    The easist way might be to do the following:

    Under kmttg->File->Configure->pyTivo>Files to push:

    Select "last"

    On main kmttg screen, check "metadata", "decrypt" and "push"

    Add the .tivo files using the "Files" tab.

    Select the files.

    Start jobs.
     
  11. Aug 8, 2016 #5591 of 5683
    robojerk

    robojerk Active Member

    2,323
    7
    Jun 13, 2006
    Laguna Hills CA
    I've recently upgraded to Ubuntu Server 16.04 LTS and since then the init script keeps throwing this error.

    Code:
    Job for pyTivo.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl status pyTivo.service" and "journalctl -xe" for details.
    
    Using this init script.

    I tried swapping it out with this SystemD script, but I havent really played with those yet and am not havaing luck getting it to work.
    http://pytivo.sourceforge.net/forum/systemd-startup-script-t2052.html
     
  12. newsposter

    newsposter Poster of News

    34,262
    6
    Aug 18, 2002
    SE PA
    i havent changed anything with pytivo or tivo account in years. today i cannot push nor pull. it starts to convert then i get session cannot be authenticated

    no clue what to do
     
  13. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Same here. Looks like TiVo mind server is having problems.
     
  14. newsposter

    newsposter Poster of News

    34,262
    6
    Aug 18, 2002
    SE PA
    never heard of this issue before

    is there another program to move stuff from my laptop to the tivo?
     
  15. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    You can always pull them.
     
  16. newsposter

    newsposter Poster of News

    34,262
    6
    Aug 18, 2002
    SE PA
    i wish it was that easy. cant do that either. when i go to try to pull the same program it gives me an option to cancel so i do that then i try to pull again and doesnt work

    then i try to do other ones and it says will transfer later but even killing pytivo apparently doesnt stop the 'upload' that isnt even happening. rebooting tivo and computer do nothing.
     
  17. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Make sure there are no transfers pending by checking the todo list and deleting any that are there, then try rebooting the TiVo and restarting pyTivo.
     
  18. newsposter

    newsposter Poster of News

    34,262
    6
    Aug 18, 2002
    SE PA
    i had not looked at my todo list in very long time, never knew you could delete that way.

    by some miracle the suggestion worked..thanks!
     
  19. newsposter

    newsposter Poster of News

    34,262
    6
    Aug 18, 2002
    SE PA
    now pulls work but pushes dont. no idea why
     
  20. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    This has happened many times in the past. Pulls are entirely local. On a Push, while the actual transfer is also local, the request has to go through the TiVo Mind Server, which goes down sometimes.
     

Share This Page