1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

pyTivo - Transcoding server

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by armooo, Nov 25, 2006.

  1. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Mispelled Movies?
     
  2. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    I understood that, and all of those messages are normal.
    Here's an example from one of mine:

    Code:
    INFO:pyTivo:Last modified: Sat Jan 04 08:57:28 2014
    INFO:pyTivo:Python: 2.7.5
    INFO:pyTivo:System: Windows-8-6.2.9200
    INFO:pyTivo.beacon:Scanning for TiVos...
    INFO:pyTivo.beacon:JLS HD
    INFO:pyTivo.beacon:Sandies Room
    INFO:pyTivo.beacon:BR Premiere
    INFO:pyTivo.beacon:JLS Roamio
    INFO:pyTivo.beacon:Announcing shares...
    INFO:pyTivo.beacon:Registering: Nimitz Downloads
    INFO:pyTivo.beacon:Registering: Nimitz Offload
    INFO:pyTivo:pyTivo is ready.
    INFO:pyTivo:192.168.1.104 [15/Apr/2014 17:14:38] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.103 [15/Apr/2014 17:14:38] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.105 [15/Apr/2014 17:14:38] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.107 [15/Apr/2014 17:14:38] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.107 [15/Apr/2014 17:14:38] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.105 [15/Apr/2014 17:14:38] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=Nimitz%20Downloads&ItemCount=0&SerialNum=74600119055800F HTT
    P/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.107 [15/Apr/2014 17:14:38] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=Nimitz%20Offload&ItemCount=0&SerialNum=846000190304FA2 HTTP/
    1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.107 [15/Apr/2014 17:14:38] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=Nimitz%20Downloads&ItemCount=0&SerialNum=846000190304FA2 HTT
    P/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.105 [15/Apr/2014 17:14:38] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=Nimitz%20Offload&ItemCount=0&SerialNum=74600119055800F HTTP/
    1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.105 [15/Apr/2014 17:14:38] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.107 [15/Apr/2014 17:14:38] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.107 [15/Apr/2014 17:15:20] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Formats&SourceFormat=video%2Fx-tivo-mpeg HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.107 [15/Apr/2014 17:15:21] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=Nimitz%20Downloads&SortOrder=Title&ItemCount=8&Filter=x-tivo
    -container%2Ftivo-videos,x-tivo-container%2Ffolder,video%2Fx-tivo-mpeg,video%2F*
    &SerialNum=846000190304FA2 HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.107 [15/Apr/2014 17:15:21] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Formats&SourceFormat=video%2Fx-tivo-mpeg-ts HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.107 [15/Apr/2014 17:15:21] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Formats&SourceFormat=video%2Fx-tivo-mpeg-ts HTTP/1.1" 200 -
    Try moving the Moviez folder to the root of your C drive so that the path is C:\Moviez. Windows may be preventing pyTivo from accessing it in its current location. Of course, you'll also need to update the pyTivo.conf file so the share has the new path and stop and restart pyTivo.
     
  3. brooklynsour

    brooklynsour New Member

    16
    0
    Apr 14, 2014
    no it was spelled right i wrote it purposely with a Z, guys iidk what it was exactly but things worked today w/out changing anything, THE ONE THING THAT IS DIFFERENT is the last movie i placed in that folder didnt finish downloading but i thought it had or forgot it hadn't, i deleted that file/movie yesterday and when i tried today everything worked fine, so is it possible the unfinished movie caused the dilemma? and thank you very much guys who responded and offered help appreciate your time efforts

    EDIT
    Code:
    frame=51661 fps=326 q=2.0 size=  564444kB time=00:35:55.35 bitrate=2145.3kbits/s
    frame=51782 fps=325 q=2.0 size=  566408kB time=00:36:00.37 bitrate=2147.8kbits/s
    frame=51869 fps=325 q=1.6 size=  568350kB time=00:36:04.02 bitrate=2151.5kbits/s
    frame=106230 fps=335 q=2.0 size= 1108512kB time=01:13:51.35 bitrate=2049.2kbits/
    frame=106419 fps=335 q=2.0 size= 1110828kB time=01:13:59.22 bitrate=2049.9kbits/
    frame=106589 fps=335 q=2.0 size= 1112642kB time=01:14:06.33 bitrate=2050.0kbits/
    
    [mp3 @ 00000000029c05e0] incomplete frame
    
    Error while decoding stream #0:1: Invalid data found when processing input
    frame=106700 fps=336 q=2.0 Lsize= 1113308kB time=01:14:10.27 bitrate=2049.4kbits
    /s
    video:854704kB audio:243374kB subtitle:0kB other streams:0kB global headers:0kB
    muxing overhead: 1.386911%
    INFO:pyTivo.video.video:[17/Apr/2014 13:14:44] Done sending "C:\Moviez\Son of Ba
    tman [2014].avi" to DVR Meech, 1140036608 bytes, 27.34 Mb/s
    
    it gave me an ERROR message but everything streamed whole and complete and surely didnt take too long
     
  4. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Yes, it is possible.
     
  5. May 5, 2014 #4645 of 5682
    BiloxiGeek

    BiloxiGeek Reality Challenged

    502
    0
    Nov 18, 2001
    Gulfport,...
    Just upgraded the drive in a Roamio Plus from the factory 1TB to a 3TB drive. The upgrade went pretty smoothly but now I can't see any of my pyTivo video shares. I've restarted the TiVo, restarted pyTivo and still no shares. Music and photo share are still working. The log shows that pyTivo sees the Roamio's beacon just like it always has. Nothing changed except I swapped the disk out, had to re-pair the cable card with CableOne and go through guided setup again.

    I checked on tivo.com and transfer's are still enabled. Is there a setting somewhere on the Roamio that would prevent pyTivo shares from showing in NPL? The Roamio does see the other TiVo's on the network. I can push from the pyTivo web interface to the Roamio. Just can't see the shares and pull from pyTivo.
     
  6. May 5, 2014 #4646 of 5682
    riise317

    riise317 New Member

    15
    0
    Apr 22, 2014
    quick question, fairly new kmttg/pytivo user here...

    i am able to download any recording from my tivo using metadata and decrypt options only in kmttg. once the files are on my computer i use pyTivo to publish and start the transfer from my NPL. the transfer completes normally and i can watch the show but the video quality seems to be much lower. i get black bars top and bottom as well as it appears fuzzy and non-hd for lack of a better term.

    is there a setting i am missing? i thought that the decrypt option would not change video quality?

    i posted this in the kmttg thread but was told that it may be a pytivo issue?

    also a side note, i have not been able to transfer a .tivo file back to my tivo, it recognizes the file but never actually initiates the transfer.

    anyway, any help would be appreciated...thanks
     
  7. May 5, 2014 #4647 of 5682
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
  8. May 6, 2014 #4648 of 5682
    riise317

    riise317 New Member

    15
    0
    Apr 22, 2014
    sorry i forgot to mention, i only recently installed the software, maybe 2 weeks ago? i was pretty sure it was the most current version but i'll check when i get home. also i'm using OSX so i'd assume i should be getting the current release from here? http://pytivo.sourceforge.net/wiki/index.php/OS_X_Install
     
  9. May 6, 2014 #4649 of 5682
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    That's correct. However, make sure you installed pyTivo, not pyTivoX which is ancient/outdated.
     
  10. May 6, 2014 #4650 of 5682
    riise317

    riise317 New Member

    15
    0
    Apr 22, 2014
    wow...there's my problem. i have pyTivoX installed :(

    since pyTivoX says that it comes with pyTivo would there be any other items to delete or just the pyTivoX app itself?
     
  11. May 6, 2014 #4651 of 5682
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    I'd say delete everything associated with pyTivoX and follow instructions for installing pyTivo. I'm not sure why the Mac Wiki even lists pyTivoX anymore as I don't think Mac users should be encouraged to use it in any way - right now it's the 1st thing mentioned in that page.
     
  12. May 6, 2014 #4652 of 5682
    gonzotek

    gonzotek tivo_xml developer

    2,401
    3
    Sep 24, 2004
    Outside...
    I just went in and removed that whole section. I'll do some more cleanup/improvement work on the OSX install page as I find free time. It'll be in the same vein as the work I did on the Windows install page last year, which I think helped improve new-to-pytivo user acceptance quite a bit.
     
  13. May 6, 2014 #4653 of 5682
    riise317

    riise317 New Member

    15
    0
    Apr 22, 2014
    ok, so i finished installing, following all instructions. my tivo can see the folder i set up to share and the video inside is also visible.

    once i attempt the transfer it immediately errors out with a "Message #86"

    any ideas?
     
  14. May 6, 2014 #4654 of 5682
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Did you use the "wmcbrine" fork of pyTivo? I know that fork supports TS .TiVo files - not sure about other forks. Assuming you have the right fork installed then now you need to post pyTivo console messages. It also helps to add "debug=true" in the Server section of pyTivo.conf so you get more verbose messages about what pyTivo is doing.
     
  15. May 6, 2014 #4655 of 5682
    riise317

    riise317 New Member

    15
    0
    Apr 22, 2014
    yes i did use the wmcbrine fork (https://github.com/wmcbrine/pytivo), hopefully thats correct.

    i have added the "debug=true" to my .conf file. could you tell me what you mean by posting my pyTivo console messages? sorry about the confusion, still strying to familiarize myself with all this. thanks again

    EDIT: i just added another section with some movies i have on my comp (mostly.avi files) and they transfer no problem.
     
  16. May 6, 2014 #4656 of 5682
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Assuming you are starting pyTivo from command line, such as:
    ./pyTivo.py
    OR
    python pyTivo.py

    you will see a bunch of messages spit out to the terminal. You can capture all those messages in a file using this:

    ./pyTivo.py >& pyTivo.txt
    OR
    python pyTivo.py >& pyTivo.txt

    Then try transferring the TS .TiVo file and then stop pyTivo and post here the resulting pyTivo.txt file.
     
  17. May 7, 2014 #4657 of 5682
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Do you have your MAK in the pyTivo.conf file? It needs that to decrypt a .tivo file, even if it is going back to the same TiVo from whence it came. The TiVo is not expecting an encrypted file.
     
  18. May 7, 2014 #4658 of 5682
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    That's only the case for a PUSH. For a pull a .TiVo file is left as is.
     
  19. May 7, 2014 #4659 of 5682
    riise317

    riise317 New Member

    15
    0
    Apr 22, 2014
    i started creating the text file while i was testing another download and i think the first file i downloaded from kmttg may have been corrupt.

    i started over...i downloaded a show through kmttg with metadata only checked off. the resulting .tivo file was able to be transferred back through pyTivo with no issue or quality loss. i also tried using cTivo to download a decrypted .mpeg2 file with metadata and was also able to transfer back through pyTivo.

    i passed out during the last transfer so i haven't tested it yet, but i have a kmttg file downloaded with metadata and decrypt checked off. hopefully that will transfer as well. i believe those were the options i had checked with the original file that wouldn't transfer, but i guess we shall see :rolleyes:
     
  20. jilter

    jilter Happy to be here.

    8,789
    2
    Oct 4, 2002
    I had been using PyTivo successfully for years. Then things were moved around in my home and I can not isolate the problem.
    Would someone care to please help me find my issue?
    I think it should be fairly easy, i just do not understand the language of programming, so when I read the debug file, I do not know how to make heads or tails from it.
    When inputting http://localhost:9032, it returns the error:Unable to connect.

    edit to add: I did turn off my firewall on my router to see if that would allow me to connect, but it did not.
    Thank you,
    Jill
     

Share This Page