1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

pyTivo - Transcoding server

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by armooo, Nov 25, 2006.

  1. zundian

    zundian New Member

    63
    0
    Mar 5, 2008
    Me again, all my folders/files keep disappearing from the "My Movies" webpage/folder

    Here is my log

    Code:
    When I start up pytivo and they've disappeared, I get this:
    
    INFO:pyTivo:Last modified: Wed Jan 15 22:12:00 2014
    INFO:pyTivo:Python: 2.7.6
    INFO:pyTivo:System: Windows-8-6.2.9200
    ERROR:pyTivo.config:Bad ffmpeg path: c:\Pytivo\bin\
    INFO:pyTivo.beacon:Scanning for TiVos...
    INFO:pyTivo.beacon:Roderick
    INFO:pyTivo.beacon:Announcing shares...
    INFO:pyTivo.beacon:Registering: My Movies
    INFO:pyTivo:pyTivo is ready.
    
    After changing any folder parameter in the configurator and changing it back to the initial setting, they reappear and I get this log:
    
    INFO:pyTivo:Last modified: Wed Jan 15 22:12:00 2014
    INFO:pyTivo:Python: 2.7.6
    INFO:pyTivo:System: Windows-8-6.2.9200
    ERROR:pyTivo.config:Bad ffmpeg path: c:\Pytivo\bin\
    INFO:pyTivo.beacon:Scanning for TiVos...
    INFO:pyTivo.beacon:Roderick
    INFO:pyTivo.beacon:Announcing shares...
    INFO:pyTivo.beacon:Registering: My Movies
    INFO:pyTivo:pyTivo is ready.
    INFO:pyTivo:192.168.2.9 [14/Feb/2014 03:00:53] "GET /TiVoConnect?Command=QueryCo
    ntainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.2.5 [14/Feb/2014 03:00:53] "GET /TiVoConnect?Command=QueryCo
    ntainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.2.6 [14/Feb/2014 03:00:53] "GET /TiVoConnect?Command=QueryCo
    ntainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.2.5 [14/Feb/2014 03:00:53] "GET /TiVoConnect?Command=QueryCo
    ntainer&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:127.0.0.1 [14/Feb/2014 03:01:06] "GET /TiVoConnect?Command=QueryCont
    ainer&Container=My%20Movies&Format=text/html HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:127.0.0.1 [14/Feb/2014 03:01:07] "GET /folder.png HTTP/1.1" 200 -
    
    (I've since changed the "\" to "/" so I'm not getting the "bad FFmpeg path" error anymore)
     
  2. reneg

    reneg Member

    699
    0
    Jun 19, 2002
    Streambaby is a HME app that allows files to be deleted. The streambaby INI file needs streambaby.delete = true to enable.
     
  3. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Very odd situation. I d/l'd a recording from my Roamio. Using VideoReDo, I edited it and saved it as an H.264 mp4. Using the same project, I also saved it as an H.264 mkv. pyTivo sees the mkv as 3h37m and if I pull it back to the TiVo it is flagged as partial and the progress bar is 3h37m long with onkly the first 43m filled in green. Meanwhile the mp4 shows up correctly as 43m.

    VideReDo, PowerDVD and MPCStar all report the mkv as 42m33s. If I push it back to the TiVo, it is a full recording of 43m and that is also what the progress bar indicates.

    While not really a problem per se, it is a bit annoying and curious.
     
  4. rassi

    rassi Member

    135
    0
    Jul 18, 2003
    NE Ohio
    Question - I have been using PyTiVo for several years with no real issues. Can't get transfers from the TiVo to my PC working, but that's not really an issue.

    Here's my question - we're buying a new Roamio Plus. Already have a TiVoHD. Can we use PyTiVo with both units?
     
  5. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,364
    22
    Aug 2, 2003
    Sure it is. Tell us more.

    Of course. And you shouldn't have to do any additional setup. Just allow a few days for the new TiVo to be fully activated.
     
  6. rassi

    rassi Member

    135
    0
    Jul 18, 2003
    NE Ohio
    do I have to do anything to my PyTiVo setup so it recognizes both units?

    As for the issue "sending" from the TiVo to my PC, it's never been a priority so I really haven't worked on it in years. I'll look at it again once the Roamio arrives.

    For our family, PyTivo has really been for streaming/loading videos to the TiVo to watch like our movie collection or old TV episodes we have collected on our NAS.
     
  7. murryamorris

    murryamorris New Member

    123
    0
    Feb 1, 2005
    I didn't have to do anything special to get it to see both of my Tivo's on the network the first time I started it up.
     
  8. pmiranda

    pmiranda New Member

    669
    0
    Feb 12, 2003
    Austin, TX
    I've got a weird problem that I'm hoping somebody will know how to figure out.
    For a couple years I've been using handbrake to make m4v files from my DVDs and pull them from pytivo to my premiere. They used to play fine, but I got a new computer, installed handbrake on it, and now find that if I use any trickplay except pause, the video jumps back several minutes.
    I'm guessing I have accidentally changed some setting in handbrake that causes this, but I can't tell what. I tried using ffprobe to dump info from a old m4v that works normally and from one that has the problem, but nothing is jumping out at me as significantly different, so perhaps somebody could suggest ffprobe options to get more information.
    Any suggestions?
     
  9. Apr 2, 2014 #4589 of 5683
    rassi

    rassi Member

    135
    0
    Jul 18, 2003
    NE Ohio
    Thanks for the input from everyone. Got the new Roamio Plus setup last night and as everyone said, it just worked with our existing PyTiVo setup. The happy discovery was that even though the TiVo documentation said that only wired ethernet or MoCa would permit transferring shows from our old TiVoHD to the new Roamio, they seem to transfer fine via wireless.

    Now if Time Warner would have just sent us the right cablecard, we'd be all set, but of course they ****ed up and sent a one-way card. So we have to wait for the replacement....
     
  10. Apr 2, 2014 #4590 of 5683
    pmiranda

    pmiranda New Member

    669
    0
    Feb 12, 2003
    Austin, TX
    All cablecards are one-way (or at least that's how they're used in tivos, you need a tuning adapter for the reverse channel communication)... do you mean they sent you a single-stream card? I'm surprised they still have any.
     
  11. Apr 2, 2014 #4591 of 5683
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Where do you see this requirement?
     
  12. Apr 3, 2014 #4592 of 5683
    rassi

    rassi Member

    135
    0
    Jul 18, 2003
    NE Ohio
    It was on their explanation of the various network options on the Quick Setup poster in with my Roamio Plus...
     
  13. Apr 3, 2014 #4593 of 5683
    rassi

    rassi Member

    135
    0
    Jul 18, 2003
    NE Ohio
    I'm not at home so I can't check right now, but the tech said that was why they couldn't get the Tuning adapter to stop blinking.


    Is there something I can look at on the cablecard when I get home to verify if it's the right kind I needed?
     
  14. Apr 3, 2014 #4594 of 5683
    pmiranda

    pmiranda New Member

    669
    0
    Feb 12, 2003
    Austin, TX
    I can't remember off the top of my head, but in the cablecard diag screens there should be helpful words like "authorized" and large numbers of EMMs and things like that received.
    Cablecards are capable of sending diagnostics back to the cableco, but in TiVos, there is no signal path for them, so the tech is dependent on you reading information out of the diag screens.

    If you're on time warner, just call their national support line and they'll get you up and running: 866-606-5889 is the number I last used.

    Then jump back a page in this thread and help me with my problem :)
     
  15. Apr 3, 2014 #4595 of 5683
    telemark

    telemark New Member

    1,544
    0
    Nov 12, 2013
    pmiranda:

    It would probably be easiest if you just post a good file and a bad file
    somewhere, but I'll venture a guess.

    Could it be there's not enough keyframes?

    ./ffprobe -show_frames

    I scrubbing while playing the file on a PC also choppy?
     
  16. Apr 4, 2014 #4596 of 5683
    rassi

    rassi Member

    135
    0
    Jul 18, 2003
    NE Ohio
    Thanks for the lead on the cablecard support line - they helped me last night. Determined we had the right cablecard - the TA is bad. So I have another cablecard still coming (that they sent the other day) but have to wait for a new TA. I was able to find out that the TAs aren't "linked" to the cablecard, so we were able to swap our "good" TA from the TiVoHD to the new Roamio so at least we could take advantage of all the tuners on that to record more. When the replacement TA comes, we'll put that on the old TiVoHD.
     
  17. Apr 4, 2014 #4597 of 5683
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Anyone with 20.4.1 software update seeing sluggishness when transferring videos to your unit(s)? Since the update both MRV and pyTivo TTCB transfers to my Roamio Pro with 20.4.1 make the unit very sluggish (about as bad or worse than Elite units) during the transfer. I'm using pyTivo with ts=on setting and getting transfers speeds in the range of 70-90 Mbps. I've tried pulling both H.264 and mpeg2 video formats (pyTivo with ts=on is only remuxing to TS container while leaving audio + video alone).
     
  18. Apr 7, 2014 #4598 of 5683
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Definitely seeing this, including strobing during recording playback. This is while playing back any recording, not just the one being transferred. The menus are noticeably slower. Both of these problems only occur during the actual transfer.
     
  19. Apr 7, 2014 #4599 of 5683
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,134
    27
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Looks like fundamental issue is too many CPU cycles dedicated to transfers to the point it's causing skipped frames during playback of any recording. I noticed it slightly with previous versions, but now it's much worse.
     
  20. Apr 8, 2014 #4600 of 5683
    telemark

    telemark New Member

    1,544
    0
    Nov 12, 2013
    Are you saying the transfers are faster? That sounds like an improvement.

    At least if you don't schedule transfers during the same time as the box is being used interactively.

    Maybe there's a way to rate limit the transfer from the client side?
     

Share This Page