1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

pyTivo - Transcoding server

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by armooo, Nov 25, 2006.

  1. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    It should go away if you use only new-style beacons. Disable the old-style beacons via "beacon = listen" or just "beacon =".
     
  2. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Just encountered a weird problem. I have several episodes of "Continuum" recorde3d in August that I downloaded in TS mode from one of my Premieres. All of the episodes had 1 minute leading and trailing padding. When I pull them back, they are getting the title of what I can only presume was on immediately preceding the showing.

    For instance, one episode appears in the NPL as "Joe Rogan Questions Everything" while another appears as "Haven".

    The Premiere is running 20.3.8. The downloads to the computer were done 11/17/2013, obviously before the update. The pulls back to the TiVo were done today.

    Edit: My assumption was wrong. It is getting the title of whatever is on immediately after the showing.
     
  3. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    The internal metadata in a .TiVo file comes in two blocks: "showing" and "vActualShowing". "showing" is the program you scheduled to record, but "vActualShowing" is all the programs that aired (as far as the TiVo knows) in the recorded time period. Typically these are identical, but in the case of a padded recording, there will also be metadata for the shows that came before and/or after, depending on the padding.

    It sounds like, in this case, your TiVo is picking up the last record from vActualShowing, instead of using the "showing" block. Either that, or perhaps pyTivo is picking up the wrong programID, and this is overriding the embedded .TiVo metadata when passed back (though that would be the first time I ever saw the embedded metadata not take precedence). I'll have to check... in the meantime, you could see if you get the same result via TiVo Desktop.
     
  4. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    TD gets the correct info.

    Additional info: When looking at it via the pyTivo share on the TiVo before transferring, the information is correct.

    There are very odd things going on. I'm starting to think that there is a problem on my TiVo. One episode initially transferred by TD went into the "Continuum" group and had the correct data. I then transferred it again via pyTiVo. It got info for "Heroes of Cosplay". The TD xferred version, while it stayed in the "Continuum" group, suddenly had the info for the "Heroes of Cosplay" episode.

    Other episodes stopped allowing me to xfer via pyTiVo at all (Message #86) until I xferred them via TD.

    The only episode that got Season and Episode numbers was the only one that had no padding.

    Removing "ts=on" had no effect.

    They all have ".tivo.txt" metadata files, but that appears to be working correctly and only affecting the fields missing from the embedded metadata like "displayMajorNumber" and "callsign".
     
  5. johnjay829

    johnjay829 New Member

    41
    0
    Jan 2, 2007
    Hello all i was just wondering if anyone was able to get being able to send videos to another tivo on a different network working
     
  6. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Yes.
     
  7. johnjay829

    johnjay829 New Member

    41
    0
    Jan 2, 2007
    care to share the setup
     
  8. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Sure.

    You need to add the following to the [Server] section of your pyTivo.conf file:
    Code:
    externalurl = http://nnn.nnn.nnn.nnn:9032
    allowedips = 127.0.0.1 192.168.1.
    
    where nnn.nnn.nnn.nnn is the external IP address of your system. Mine begins with 99. For my router/modem (3600HGV) it is under Broadband-Current Internet Connection-IP Address

    Then you need to add a section for the remote TiVo:

    Code:
    [_tivo_<TSN of remote TiVo>]
    tivo_username = <tivo.com username of remote TiVo's account>
    tivo_password = <tivo.com password of remote TiVo's account>
    tivo_mak = <MAK of remote TiVo>
    external = True
    
    The < and > are not part of the entry. The TSN should be entered with no dashes.

    You also need to open port 9032 in whatever firewalls you have.

    This is for pushes to a remote TiVo. I was never able to get pulls to a remote TiVo to work.
     
  9. johnjay829

    johnjay829 New Member

    41
    0
    Jan 2, 2007

    Thanks i will give it a try. also can i use a dns address for external address..it changes about weekely from my isp
     
  10. spaldingclan

    spaldingclan Member

    388
    0
    Aug 22, 2012
    has anyone ever been able to get metadata with cover art working with pytivo? I've been using "metagenerator" to add show info but the art never comes over with it.
     
  11. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    I really don't know for sure, but I doubt it. Is there no way to get your ISP to assign you a fixed IP address?
     
  12. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    The TiVo doesn't support cover art via HMO. The cover art they do show, in the HDUI, is derived from the programId. Images were only added to the metadata .txt "standard" for the benefit of other programs, like Streambaby, and are not used by pyTivo. (Exception: Someone did a mod to display them on the Push page, IIRC.)
     
  13. johnjay829

    johnjay829 New Member

    41
    0
    Jan 2, 2007
    not for free lol.. it is fine that is an easy update to make when it changes
     
  14. swerver

    swerver Member

    223
    0
    May 18, 2012
    Thanks that did it!
     
  15. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    But they do give you a fixed URL? That's just weird.
     
  16. Jan 1, 2014 #4556 of 5687
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    It's trivial to get a fixed domain name; there are several free services that do it. The names aren't a limited resource like IPs are.

    These aren't top-level domains (which I don't think you can get for free), but things like "yourname.dyndns.org".
     
  17. Jan 1, 2014 #4557 of 5687
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    So would using a domain name as the externalurl work?
     
  18. Jan 1, 2014 #4558 of 5687
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    It should. You do need the IP for a pull (for "Manually add..."), though.
     
  19. Jan 4, 2014 #4559 of 5687
    zundian

    zundian New Member

    63
    0
    Mar 5, 2008
    I just changed computers, and am dealing with a weird issue in a Windows 8 environment.

    Everything is working normally, except any new files I get don't show up in the NPL or in the web version on the computer. Anything transferred from my old computer is fine, and the new folders show up, but nothing is in them, according to pytivo.

    I thought maybe it was a codec issue, and downloading CCCP seemed to have fixed the issue until my next reboot.

    Any ideas?

    ETA: doing some experimenting, it seems like pytivo is only recognizing the first folder? If I move the new files to the main folder it picks them up, but doesn't recognize them in the new sub folder.
    ETA 2: Putting old content into the same sub folder hides it from pytivo. How odd.
     
  20. Jan 4, 2014 #4560 of 5687
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    pyTivo doesn't use codecs in that way -- it uses FFmpeg, which has its own codecs built-in, and doesn't connect with the system codecs.

    Post the log?
     

Share This Page