1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

pyTivo - Transcoding server

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by armooo, Nov 25, 2006.

  1. Nov 7, 2013 #4501 of 5686
    bluecar2

    bluecar2 New Member

    5
    0
    Sep 24, 2011
    I'm also having no-audio issues with .mkv files since the fall update on my Premiere. Couldn't identify the issue and ended up removing pyTivo and ffmpeg and downloading the latest versions. Problem persisted so I deleted the source files assuming they were bad. If it happens again I'll capture the log files.
     
  2. Nov 8, 2013 #4502 of 5686
    David Platt

    David Platt !Texas TCF Club

    10,469
    8
    Dec 13, 2001
    Portland, OR
    Okay, tested with an older MKV file that I know played properly before the update, and it there is indeed sound. Looks like it must be a problem with the particular MKV file I tried after the update.
     
  3. Nov 8, 2013 #4503 of 5686
    innocentfreak

    innocentfreak Active Member

    8,950
    3
    Aug 25, 2001
    Florida
    One issue I have been seeing off and on is the loss of sound on pushed files. It only happens after trickplay, but it will come back if you let it sit for a few seconds. It doesn't happen on every file though.
     
  4. Nov 8, 2013 #4504 of 5686
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    I'm still interested to see the log for the file that comes out with no sound, if you can provide it.
     
  5. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Note: This is not a problem, just weird.

    I finally got a new computer, which is running Win8. I still have my Win2K computer and have pyTiVo running on both. Shares on the Win2k machine are showing up in the HDUI in light blue, with an orange "!" as the icon and with "(DVR)" after the share name. Except for the "(DVR)" which I think appeared with the fall update, this is not new. Shares on the Win8 machine are showing up in bright white, with a tower PC icon and nothing after the share name.

    Edit: I realized that besides the obvious ones, there is another difference: The Win2k machine is running TD (2.3) albeit with the server disabled. I have not and do not intend to install TD on the Win8 machine.
     
  6. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    Not OS-related, AFAIK. This is a symptom of Zeroconf packets getting through from one machine (Win 8), and not from the other, OR of one machine (Win 8) having only video shares defined, while the other also has music and photo shares (and potentially no Zeroconf packets getting through from either server, but definitely not from the Win 2K system).
     
  7. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Second scenario was it. Only video shares on the Win 8 machine.
     
  8. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    And, do you have Zeroconf disabled intentionally? If not, your network is messed up, because it's dropping those packets.
     
  9. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Yes. It is implicitly disabled due to the fact I have specific shares specified for each TiVo on the old machine.
     
  10. sptnut

    sptnut Go Vols!!!!

    505
    0
    Sep 1, 2003
    Knoxville, TN
    I've had pytivo on another computer for years and I'm trying to set it up on a different computer (Windows 7). On my old computer when I transferred shows from my tivo to the computer, it was always a .mp4 file. Now when I try to transfer its a .tivo file. What am I doing wrong?
     
  11. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    pyTivo has never output .mp4 files. Perhaps you were using kmttg?
     
  12. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    There appears to be another advantage to transferring to the TiVo in TS format - it is utilizing the programId most, if not all (I haven't done a lot of testing), of the time. Season, Episode, and all of the other metadata based on it are showing up, even for old series.

    example (from a Premiere with the fall update):

    [​IMG]

    The only bad part about this is now I really need to figure out how to navigate the zap2it website via python so I can automate sourcing of the programId. :eek:
     
  13. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    You're saying that's not happening with PS format? And this is with .TiVo files?
     
  14. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    No, I'm saying that it happens a lot more often (still not perfect, but pretty close based on the limited amount of testing I have done) if you pull to the TiVo in TS, no matter what the source format is, although I've only actually tested avi, mkv, and mp4.
     
  15. sptnut

    sptnut Go Vols!!!!

    505
    0
    Sep 1, 2003
    Knoxville, TN
    I forgot I had edited my old files. They are in .mpg format now. I guess they were originally transferred as .tivo. What is the difference in TS and PS. Also tivodecode stops working every time I try to select that option.
     
  16. Marconi

    Marconi TiVo Junkie

    444
    0
    Sep 8, 2001
    Page, AZ USA
    I previously used iTiVo to download recordings. Now I use kmttg. The format of the metadata file is different from that of iTiVo so I'm thinking the order of the data in the file is not important. Correct me if I'm wrong about that.

    Anyway, since making the switch to kmttg, I've discovered that the episode title doesn't show up in the NPL if the programId datum is present. It shows in the list of recordings available to pull from pyTiVo to the THD, but in the NPL, the episode title is not there.

    Example:
    title : Days of our Lives
    seriesTitle : Days of our Lives
    description : Sami and Kate intend to stop Nick and Gabi from moving; Gabi learns about Nick's scheming; Sonny and Will fight about Gabi; J.J. decides to make things right between Jennifer and Daniel.
    time : 2013-11-25T21:00:00Z
    isEpisode : true
    episodeTitle : Monday
    iso_duration : PT1H1M
    originalAirDate : 2013-11-25T00:00:00Z
    isEpisodic : true
    showingBits : 3
    tvRating : x5
    episodeNumber : 12220
    displayMajorNumber : 12
    callsign : KPNX
    seriesId : SH001189
    programId : EP0011893572
    vActor : Alfonso|Kristian
    vActor : Aniston|John
    vActor : Banus|Camila
    vActor : Berris|Blake
    vActor : Christian|Shawn
    vActor : Davidson|Eileen
    vActor : Dattilo|Bryan
    vActor : Deidrick|Casey Jon
    vActor : Evans|Mary Beth
    vActor : Gering|Galen
    vActor : Hall|Deidre
    vActor : Hogestyn|Drake
    vActor : Koslow|Lauren
    vActor : Kurth|Wally
    vActor : Mansi|Kate
    vActor : Martsolf|Eric
    vActor : Mascolo|Joseph
    vActor : McCay|Peggy
    vActor : Moss|Casey
    vActor : Owens|Nathan
    vProgramGenre : Soap Opera
    vSeriesGenre : Soap Opera
    vSeriesGenre : Daytime

    If I remove the programId line, the title, in this case "Monday", shows in NPL after transfer to the THD.

    Note: Days of Our Lives no longer has an episodeTitle that can be extracted by kmttg so I add it myself.
     
  17. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    That would be why it doesn't show up.

    programId causes the TiVo (in HDUI mode only, IIRC) to source all the program attributes from its own database, instead of using the user-provided data.
     
  18. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    It definitely gets episode title, description, Categories, Season #, Episode #, and Rating based on the programId. I don't think it gets credits nor OAD.

    to Marconi: Sorry about the confusion in the kmttg thread. I didn't realize you were creating an episode title where none existed.
     
  19. Marconi

    Marconi TiVo Junkie

    444
    0
    Sep 8, 2001
    Page, AZ USA
    HDUI, as in series 4+? That does not explain why this is the case on my THDs. Perhaps this behavior goes back further than you think.

    Days of Our Lives stopped providing the episodeTitle datum long ago and I have been providing it myself without problems while using iTiVo to download "Days". With the switch to kmttg as my downloader and its different metadata format, including new data not provided by iTiVo, that's when the episodeTitle I added stopped showing up on the THD it was transferred back to.

    Well, at least I know why programId makes episodeTitle not show up. Thanks.
     
  20. thedan04

    thedan04 New Member

    2
    0
    Nov 26, 2013
    Hello All,

    I have recently dug my series 3 Tivo out of the closet and want to again use pyTivo to push home movies to the device. I have encountered an issue that I have not been able to overcome and your experience and insight would be most appreciated in helping me find the solution. I have searched for several hours on google and not found symptoms similar to what I am seeing, which leads me to believe
    I am overlooking something very simple, or there is an issue that might not be directly related to pyTivo, such as ffmpeg or another
    program or library on my system.

    I have tested the settings and options in the pyTivo.conf.dist file (copied into pyTivo.conf and edited where appropriate), I have also tested options available in zeroconf with this set to auto and on with no change to the symptom. My Tivo can see the share, however not any video files in the share. When I attempt to push, whether mp4, mpeg or m4v file type, the symptom is identical, nothing is logged after "</subscribeResult>g" refer to the snippet of my log file below:


    {'cams_security_domain': 'tivocom', 'cams_login_config': 'http', 'cams_cb_password': '<hidden>', 'cams_original_url': '/mind/mind7?type=infoGet', 'cams_cb_username': '<hidden>'}
    DEBUG:pyTivo mind:pcBodySearch
    {}.

    <pcBodyList><isBottom>true</isBottom><isTop>true</isTop><pcBody><bucketNumber>-1</bucketNumber><levelOfDetail>low</levelOfDetail><name>pyTivo</name><pcBodyId>tivo:pc.1001587021</pcBodyId><type>pcBody</type></pcBody></pcBodyList>g
    DEBUG:pyTivo.mind:bodyOfferModify&bodyId=tsn:<hidden>
    {'description': '', 'pcBodyId': 'tivo:pc.1001587021', 'publishDate': '2013-11-26 14:1028', 'partnerId': 'tivo:pt.3187', 'duration': 126, 'size': 34704780, 'title': 'Hope vs. Joshu Bigg', 'url': '<link removed to allow posting> Format=video/mp4', 'bodyId': 'tsn:<hidden>, 'source': 'Hope vs. Joshu Bigg', 'state': 'complete', 'encodingType': 'avcL41MP4', 'tvRating': 'nr'}

    <bodyOffer><bodyId>tsn:<hidden></bodyId><bodyOfferId>tivo:bo.15000051</bodyOfferId><createDate>2013-11-26 14:10:29</createDate><description /><duration>126</duration><encodingType>avcL41MP4</encodingType><levelOfDetail>high</levelOfDetail><offerId>tivo:eek:f.bs.15000051</offerId><partnerId>tivo:pt.3187</partnerId><pcBodyId>tivo:pc.1001587021</pcBodyId><publishDate>2013-11-27 07:08:00</publishDate><size>34704780</size><source>Hope vs. Joshu Bigg</source><state>complete</state><title>Hope vs. Joshu Bigg</title><tvRating>nr</tvRating><updateDate>2013-11-26 14:10:29</updateDate><url><link removed to allow posting> Format=video/mp4</url></bodyOffer>g

    Hello All,

    I have recently dug my series 3 Tivo out of the closet and want to again use pyTivo to push home movies to the device. I have encountered an issue that I have not been able to overcome and your experience and insight would be most appreciated in helping me find the solution. I have searched for several hours on google and not found symptoms similar to what I am seeing, which leads me to believe
    I am overlooking something very simple, or there is an issue that might not be directly related to pyTivo, such as ffmpeg or another
    program or library on my system.

    I have tested the settings and options in the pyTivo.conf.dist file (copied into pyTivo.conf and edited where appropriate), I have also tested options available in zeroconf with this set to auto and on with no change to the symptom. My Tivo can see the share, however not any video files in the share. When I attempt to push, whether mp4, mpeg or m4v file type, the symptom is identical, nothing is logged after "</subscribeResult>g" refer to the snippet of my log file below:


    {'cams_security_domain': 'tivocom', 'cams_login_config': 'http', 'cams_cb_password': '<hidden>', 'cams_original_url': '/mind/mind7?type=infoGet', 'cams_cb_username': '<hidden>'}
    DEBUG:pyTivo.mind:pcBodySearch
    {}

    <pcBodyList><isBottom>true</isBottom><isTop>true</isTop><pcBody><bucketNumber>-1</bucketNumber><levelOfDetail>low</levelOfDetail><name>pyTivo</name><pcBodyId>tivo:pc.1001587021</pcBodyId><type>pcBody</type></pcBody></pcBodyList>g
    DEBUG:pyTivo.mind:bodyOfferModify&bodyId=tsn:<hidden>
    {'description': '', 'pcBodyId': 'tivo:pc.1001587021', 'publishDate': '2013-11-26 14:1028', 'partnerId': 'tivo:pt.3187', 'duration': 126, 'size': 34704780, 'title': 'Hope vs. Joshu Bigg', 'url': <link removed to allow posting> Format=video/mp4', 'bodyId': 'tsn:64800018023E8E0', 'source': 'Hope vs. Joshu Bigg', 'state': 'complete', 'encodingType': 'avcL41MP4', 'tvRating': 'nr'}

    <bodyOffer><bodyId>tsn:<hidden></bodyId><bodyOfferId>tivo:bo.15000051</bodyOfferId><createDate>2013-11-26 14:10:29</createDate><description /><duration>126</duration><encodingType>avcL41MP4</encodingType><levelOfDetail>high</levelOfDetail><offerId>tivo:eek:f.bs.15000051</offerId><partnerId>tivo:pt.3187</partnerId><pcBodyId>tivo:pc.1001587021</pcBodyId><publishDate>2013-11-27 07:08:00</publishDate><size>34704780</size><source>Hope vs. Joshu Bigg</source><state>complete</state><title>Hope vs. Joshu Bigg</title><tvRating>nr</tvRating><updateDate>2013-11-26 14:10:29</updateDate><url><link removed to allow posting> 9032/MyMovies/Hope%20vs.%20Joshu%20Bigg.mp4?Format=video/mp4</url></bodyOffer>g



    Thank you in advance for your advice and assistance.

    Thedan04
     

Share This Page