1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

pyTivo - Transcoding server

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by armooo, Nov 25, 2006.

  1. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,142
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    It's always been that way. Anything that has to go through mind.tivo.com is copy protected.
    That's way these days you are better off having "ts=on" in pyTivo config and doing pulls instead to avoid that issue. Pushes are no longer necessary to preserve H.264 videos.
     
  2. caddyroger

    caddyroger New Member

    1,730
    0
    Mar 14, 2005
    Some where...
    I am trying to do pull from my Elite tivo. I can push ok but pull I can not do. I had a NCIS set to pull for the last 15 mins but nothing is happening yet. It still at Initiating Transfer
    Please Wait. What could the cause of this?
    I usually use kmttg but at about 3gb it stops. I tried ps and ts mode.
     
  3. djl25

    djl25 C64 hacker

    95
    0
    May 26, 2005
    Providence, RI
    Is there a workaround for the .meta directory on Mountain Lion? Folders that start with a period are difficult to create, and are invisible once you do.
     
  4. djl25

    djl25 C64 hacker

    95
    0
    May 26, 2005
    Providence, RI
    I'm new to the Mac world, and am having trouble adjusting, evidently... I followed the instructions at http://pytivo.sourceforge.net/wiki/index.php/Mac_OS_X_Install regarding Mac OS X 10.6 and up. Created the plist file and moved it to /Library/LaunchDaemons, etc. It works perfectly once, but if I power down the machine pyTivo does not restart. I also tried Lingon X to create the job, but had the exact same results. Any help from a Mac expert would be appreciated, I know I'm missing something small.
     
  5. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,142
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Don't know about Mac specifically but with Linux from command line you have to use "-a" option with ls to see files/dirs starting with a ".". Example: ls -al
     
  6. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,366
    22
    Aug 2, 2003
    You don't need to use a .meta folder at all -- the metadata .txt files can sit beside their corresponding video files in the same directory.
     
  7. Wil

    Wil Senile Member

    4,115
    32
    Sep 26, 2002
    As stated you don't NEED the .meta folder.

    But if you like to use that folder to control the clutter, use something like TinkerTool to temporarily make invisible files visible. Create your .meta folder and an alias to it, named meta (or whatever you want). Restore to normal and while .meta becomes invisible, meta remains visible and can be freely used.

    Some backup programs may not back up your .meta folder; check to make sure.
     
  8. cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,277
    5
    Sep 13, 2005
    Chicago
    Did the most recent update change how _tivo_ shares are handled? The shares show on my TiVo, but when selected I get "PC NowPlaying List could not be displayed because it's unavailable." If I allow all shares, everything works fine.

    Code:
    ERROR:pyTivo:Exception during request from ('192.168.0.101', 50945)
    Traceback (most recent call last):
      File "C:\Python27\lib\SocketServer.py", line 582, in process_request_thread
        self.finish_request(request, client_address)
      File "C:\Python27\lib\SocketServer.py", line 323, in finish_request
        self.RequestHandlerClass(request, client_address, self)
      File "E:\pytivoapp\httpserver.py", line 91, in __init__
        client_address, server)
      File "C:\Python27\lib\SocketServer.py", line 638, in __init__
        self.handle()
      File "C:\Python27\lib\BaseHTTPServer.py", line 340, in handle
        self.handle_one_request()
      File "C:\Python27\lib\BaseHTTPServer.py", line 328, in handle_one_request
        method()
      File "E:\pytivoapp\httpserver.py", line 124, in do_GET
        self.handle_query(query, tsn)
      File "E:\pytivoapp\httpserver.py", line 177, in handle_query
        if self.do_command(query, command, basepath, tsn):
      File "E:\pytivoapp\httpserver.py", line 156, in do_command
        method(self, query)
      File "E:\pytivoapp\plugins\video\video.py", line 408, in QueryContainer
        force_alpha = container.getboolean('force_alpha')
    AttributeError: 'dict' object has no attribute 'getboolean'
     
  9. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,366
    22
    Aug 2, 2003
    More like, failed to change that, while changing the general (nothing specified) case. (And, it was the August 15th update.) Sorry about that. :eek: Try it now.
     
  10. cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,277
    5
    Sep 13, 2005
    Chicago

    No problem, thanks for the fix!
     
  11. ehagberg

    ehagberg Member

    93
    0
    Dec 27, 2004
    Montclair, NJ
    I've got a music share set up using pyTivo and it works fine with my Tivo HD, but when I select the same share from my Roamio (plus) it first gives an error that nothing is being shared (or something to that effect) and then when I hit select to go back, the Roamio has a crash/restart.

    Anyone else having this problem or am I just lucky?
     
  12. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,366
    22
    Aug 2, 2003
    Works for me.

    Is this a brand-new (as in, only a few days old) Roamio?

    Can you see what it says on the pyTivo side (console output or log)?
     
  13. mattack

    mattack Active Member

    20,743
    4
    Apr 9, 2001
    sunnyvale
    Yeah, I just transferred an episode of Survivor back to my Premiere 4, and couldn't play the episode of Amazing Race while it was transferring. it was SO stuttery and lost audio...

    This was in transport stream (so I get captions back)... first time I've used pytivo directly, previously I only used the one built into the GUI PyTivoX.. (and I couldn't figure out how to hack transport stream config into that one.)

    Interestingly, I always thought the Tivo gave priority to recording then playback, and things like transfers behind that... guess not.
     
  14. mattack

    mattack Active Member

    20,743
    4
    Apr 9, 2001
    sunnyvale
    ...and I actually ended up causing my Premiere 4 to reboot either 2-3 times (I forget) while doing this.. and only one show actually had captions on it after being transferred back.

    So I gave up and went back to pyTivoX and transferred to my TivoHD, which worked just fine (but much slower, but still faster than I could watch, since it's a SD recording), and captions worked fine.

    Is there something else I need to do? All I did was download the 64 bit ffmpeg for os x binary, set up the location in the pytivo config file, and add ts=on, or whatever the exact setting was noted in another place.. (it did make transfers much faster, so it seemed to work in that case, just not for captions most of the time).
     
  15. Nov 6, 2013 #4495 of 5683
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Finally got a new machine* - running Win 8 (not my choice). Using latest 64-bit ffmpeg, I get the following error when trying to Push an HD 16:9 recording to a TiV0 2:

    Code:
    [COLOR="Red"]Unrecognized option 'padtop'.
    Error splitting the argument list: Option not found[/COLOR]
    I assume this is the for the conversion of 16:9 to a letterboxed 4:3 picture.

    * I still have the old one running Win2K. Plan to eventually turn it into a Linux machine.
     
  16. Nov 6, 2013 #4496 of 5683
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,366
    22
    Aug 2, 2003
    Upgrade your pyTivo. I don't even have the "padtop" code in my fork anymore, and it hasn't been the only option since March 2011 -- although perhaps the version check is failing in your case? Anyway, even the version check is gone, since September.
     
  17. Nov 6, 2013 #4497 of 5683
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    :eek: That fixed it. I have no idea how the version of pyTivo I was running got so out of date.
     
  18. Nov 7, 2013 #4498 of 5683
    David Platt

    David Platt !Texas TCF Club

    10,468
    7
    Dec 13, 2001
    Portland, OR
    Has anybody noted any issues with running PyTivo on a premiere with the new Fall software update? Everything transferred since the update doesn't have sound, and folders aren't displaying properly (everything is displaying in one long list). I uninstalled and re-installed PyTivo using the latest build since it had been a while since I updated, but no luck; still no folders and no sound.

    ETA: okay, after a little further testing, only mkv files have no sound.
     
  19. Nov 7, 2013 #4499 of 5683
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    For the folder problem, try entering a "2" while a share is displayed.

    Not experiencing any sound problems.

    The oddity I've seen:

    The initial "Video Format" of any recording transferred to the TiVo is "1080p (24fps)"
     
  20. Nov 7, 2013 #4500 of 5683
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,366
    22
    Aug 2, 2003
    Are you sure these same files played correctly before the update? Not the same type of files, but the exact same files? Can you show me the log of a transfer with this result?
     

Share This Page