1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

pyTivo - Transcoding server

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by armooo, Nov 25, 2006.

  1. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    In my repos now.
     
  2. BankZ

    BankZ New Member

    188
    0
    Aug 16, 2007
    OK, I don't think I have Zeroconf working. I have windows 8 and opened up port udp 5353 for incoming & outgoing. I have it running as a service. Ideas what I can look at?
     
  3. BankZ

    BankZ New Member

    188
    0
    Aug 16, 2007
    Also, does my config look OK?

    Code:
    [Server]
    port = 9032
    ffmpeg = D:\Media\pyTivo\bin\ffmpeg.exe
    tivodecode = D:\Media\pyTivo\bin\tivodecode.exe
    tdcat = D:\Media\pyTivo\bin\tdcat.exe
    tivo_mak = xxxxx
    tivo_password = xxxxxx
    tivo_username = [email]xxx@xxxxxxxx.com[/email]
    togo_path = D:\Media\Videos\
    ffmpeg_pram = -threads 2 -async 1
    debug = True
    
    [Videos]
    type = video
    path = D:\Media\Videos
    
    [_tivo_HD]
    bufsize = 4096k
    max_audio_br = 448K
    width = 1280
    height = 720
    video_br = 16384K
    max_video_br = 30000k
     
  4. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    It's fine, although your "_tivo_HD" section is redundant (you're setting everything to the default values), along with some of the other lines. I'd just have it like this:

    Code:
    [Server]
    tivo_mak = xxxxx
    tivo_password = xxxxxx
    tivo_username = [email]xxx@xxxxxxxx.com[/email]
    togo_path = D:\Media\Videos\
    ffmpeg_pram = -threads 2 -async 1
    debug = True
    
    [Videos]
    type = video
    path = D:\Media\Videos
     
  5. BankZ

    BankZ New Member

    188
    0
    Aug 16, 2007
    So, I shouldn't include these paths?

    ffmpeg = D:\Media\pyTivo\bin\ffmpeg.exe
    tivodecode = D:\Media\pyTivo\bin\tivodecode.exe
    tdcat = D:\Media\pyTivo\bin\tdcat.exe
     
  6. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    Those lines aren't needed. The bin dir is the default location where pyTivo looks for those files (assuming that your pyTivo is actually installed in D:\Media\pyTivo). There's no harm in specifying the locations, so I wouldn't say that you shouldn't do it. It's just unnecessary.
     
  7. sirfergy

    sirfergy New Member

    288
    0
    May 18, 2002
    Anyone having issues with pulls? After I updated pytivo I now get an authentication error when pushing.
     
  8. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Pushes have been a widespread problem since Friday. See this thread.
     
  9. jcthorne

    jcthorne Active Member

    2,726
    3
    Jan 28, 2002
    Houston
    Well since pushes have been down for a few days and I have a few vids I wanted on the tivo, I decided to re-enable the video shares in pytivo so I could pull....

    Now I get the darn ! icon and the shares are greyed out. Tried several zeroconf settings and addresses, rebooted pytivo and the tivo several times. I get one or two of the smaller shares showing up sometimes but mostly I cannot pull or push now....

    Ideas? Did others get the broken video shares fixed somehow? I read the other thread too and no answers there either.
     
  10. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    They're not broken, just look weird in the NPL. Still accessible.
     
  11. jcthorne

    jcthorne Active Member

    2,726
    3
    Jan 28, 2002
    Houston
    No, the ones with ! are greyed out and when selected return an error that the list could not be obtained. One or two (depending on when I check, they come and go) show a PC icon and are not greyed out. Those return a list from pytivo.

    Anyone know how to get these working again? I will admit its been well over a year since I had video shares enabled for pulls as I always use pushes....until now.
     
  12. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Huh. All I can say is that they work for me and have all along. This may be a totally different problem. What does it look like in the SDUI? What platform are you on? I'm on Win2K (no comments, please).
     
  13. jcthorne

    jcthorne Active Member

    2,726
    3
    Jan 28, 2002
    Houston
    Tried in the SDUI. The icon is normal but selecting my moves share results in the same error:

    The Movies PC's Now Playing List could not be displayed because it is unavailable. Press LEFT to return to the My Shows list.



    The share displays fine using the web interface to pytivo so its not an error in the directory naming.

    pytivo is running on a Windows 7 64bit system as it has for some time now.
     
  14. jcthorne

    jcthorne Active Member

    2,726
    3
    Jan 28, 2002
    Houston
    Update.

    Back to the HDUI, all but one share are greyed out but they all display a directory EXCEPT my movies directory. That share only contians 3 videos with 3 txt files for metadata and a number of subdirectories.

    pytivo will not display that share on the tivo. Displays fine in the webUI.
     
  15. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    This is using the latest pyTivo and running as administrator?
     
  16. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    Well, unlike with TD, there's no need to run pyTivo as Administrator, as long as it can access the files and ports as whatever user you run it as.

    I agree that jcthorne's is a different problem from the general exclamation-point icon issue. It kind of sounds like a basic connectivity problem. But I'd want to see the log from pyTivo.
     
  17. jcthorne

    jcthorne Active Member

    2,726
    3
    Jan 28, 2002
    Houston
    Still trying but new problems.

    Downloaded todays master from wmcbrine and installed. Started pytivo and again attempted to go to my shows and the pytivo movies share. This time the share opened (even though it still shows a ! and is greyed out).

    Now I select a video and tell it to transfer.....pytivo attempts to transfer the mp4 with h264 and ac3 audio and fails for too low of a bandwidth setting.

    I see these errors:

    Please use -b:a or -b:v, -b is ambiguous

    Bit allocation failed. Try increasing the bitrate.
    Audio encoding failed (avcodec_encode_audio2)


    New log file:

    Code:
    Archive\Movies Alphabetical\Flight 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:tsn: 
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:aspect169: True
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:optres: False
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:File=Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Flight 20
    12.mp4 vCodec=h264 vWidth=1920 vHeight=800 vFps=23.98 millisecs=8315330 TIVO_HEI
    GHT=1080 TIVO_WIDTH=1920
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:audio_lang: None
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:selected audio stream: 0:1
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:TRANSCODE=YES, vCodec h264 not compatible, Z:\Video
     Archive\Movies Alphabetical\Flight 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:01:34] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=Movies%20Alphabetical&SortOrder=Title&ItemCount=8&AnchorItem
    =%2FMovies%2520Alphabetical%2FFlight%25202012.mp4&AnchorOffset=-7&Filter=x-tivo-
    container%2Ftivo-videos,x-tivo-container%2Ffolder,video%2Fx-tivo-mpeg,video%2F*&
    SerialNum=
     HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:01:34] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Formats&SourceFormat=video%2Fx-tivo-mpeg-ts HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:01:34] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Formats&SourceFormat=video%2Fx-tivo-mpeg-ts HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:01:39] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.109 [11/Feb/2013 18:01:40] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:01:40] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.109 [11/Feb/2013 18:01:41] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:03:51] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:127.0.0.1 [11/Feb/2013 18:04:40] "GET / HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.109 [11/Feb/2013 18:04:40] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:127.0.0.1 [11/Feb/2013 18:04:42] "GET /TiVoConnect?Command=Settings&
    Container=Settings HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:127.0.0.1 [11/Feb/2013 18:04:42] "GET /main.css HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:127.0.0.1 [11/Feb/2013 18:04:42] "GET /plugins/settings/settings.css
     HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:127.0.0.1 [11/Feb/2013 18:04:42] "GET /plugins/settings/settings.js
    HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:05:37] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:05:40] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=%2F&DoGenres=1 HTTP/1.0" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:05:52] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Formats&SourceFormat=video%2Fx-tivo-mpeg HTTP/1.1" 200 -
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:TRANSCODE=YES, vCodec h264 not compatible, Z:\Video
     Archive\Movies Alphabetical\Flight 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:tsn: 
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:aspect169: True
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:optres: False
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:File=Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Flight 20
    12.mp4 vCodec=h264 vWidth=1920 vHeight=800 vFps=23.98 millisecs=8315330 TIVO_HEI
    GHT=1080 TIVO_WIDTH=1920
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:audio_lang: None
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:selected audio stream: 0:1
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:TRANSCODE=YES, vCodec h264 not compatible, Z:\Video
     Archive\Movies Alphabetical\Flight 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:06:06] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=Movies%20Alphabetical&SortOrder=Title&ItemCount=8&Filter=x-t
    ivo-container%2Ftivo-videos,x-tivo-container%2Ffolder,video%2Fx-tivo-mpeg,video%
    2F*&SerialNum= HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:06:06] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Formats&SourceFormat=video%2Fx-tivo-mpeg-ts HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:06:06] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Formats&SourceFormat=video%2Fx-tivo-mpeg-ts HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:06:20] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Formats&SourceFormat=video%2Fx-tivo-mpeg HTTP/1.1" 200 -
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:TRANSCODE=YES, vCodec h264 not compatible, Z:\Video
     Archive\Movies Alphabetical\Flight 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:tsn: 
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:aspect169: True
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:optres: False
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:File=Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Flight 20
    12.mp4 vCodec=h264 vWidth=1920 vHeight=800 vFps=23.98 millisecs=8315330 TIVO_HEI
    GHT=1080 TIVO_WIDTH=1920
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:audio_lang: None
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:selected audio stream: 0:1
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:TRANSCODE=YES, vCodec h264 not compatible, Z:\Video
     Archive\Movies Alphabetical\Flight 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:06:21] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Container&Container=Movies%20Alphabetical&SortOrder=Title&ItemCount=1&AnchorItem
    =%2FMovies%2520Alphabetical%2FFlight%25202012.mp4&AnchorOffset=-1&Filter=x-tivo-
    container%2Ftivo-videos,x-tivo-container%2Ffolder,video%2Fx-tivo-mpeg,video%2F*&
    SerialNum= HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:06:21] "GET /TiVoConnect?Command=TVBus
    Query&Container=Movies%20Alphabetical&File=%2FFlight%202012.mp4&SerialNum= HTTP/1.1" 200 -
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:06:21] "GET /TiVoConnect?Command=Query
    Formats&SourceFormat=video%2Fx-tivo-mpeg-ts HTTP/1.1" 200 -
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:TRANSCODE=YES, container mov not compatible, Z:\Vid
    eo Archive\Movies Alphabetical\Flight 2012.mp4
    INFO:pyTivo:192.168.1.106 [11/Feb/2013 18:06:27] "GET /Movies%20Alphabetical/Fli
    ght%202012.mp4?Format=video%2Fx-tivo-mpeg-ts HTTP/1.1" 206 -
    INFO:pyTivo.video.video:[11/Feb/2013 18:06:27] Start sending "Z:\Video Archive\M
    ovies Alphabetical\Flight 2012.mp4" to Thornolis HT
    DEBUG:pyTivo.video.video:"Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Flight 2012.mp4"
    is not tivo compatible
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:tsn: 
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:aspect169: True
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:optres: False
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:File=Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Flight 20
    12.mp4 vCodec=h264 vWidth=1920 vHeight=800 vFps=23.98 millisecs=8315330 TIVO_HEI
    GHT=1080 TIVO_WIDTH=1920
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:CACHE HIT! Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fli
    ght 2012.mp4
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:audio_lang: None
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:selected audio stream: 0:1
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:transcoding to tivo model 746 using ffmpeg command:
    
    DEBUG:pyTivo.video.transcode:C:\pyTivo\bin\ffmpeg.exe -i Z:\Video Archive\Movies
     Alphabetical\Flight 2012.mp4 -vcodec copy -bsf h264_mp4toannexb -b 16384k -maxr
    ate 30000k -bufsize 4096k -ab 64k -ar 48000 -acodec ac3 -copyts -map 0:0 -map 0:
    1 -f mpegts -
    ffmpeg version N-47062-g26c531c Copyright (c) 2000-2012 the FFmpeg developers
      built on Nov 25 2012 12:21:26 with gcc 4.7.2 (GCC)
      configuration: --enable-gpl --enable-version3 --disable-pthreads --enable-runt
    ime-cpudetect --enable-avisynth --enable-bzlib --enable-frei0r --enable-libass -
    -enable-libopencore-amrnb --enable-libopencore-amrwb --enable-libfreetype --enab
    le-libgsm --enable-libmp3lame --enable-libnut --enable-libopenjpeg --enable-libo
    pus --enable-librtmp --enable-libschroedinger --enable-libspeex --enable-libtheo
    ra --enable-libutvideo --enable-libvo-aacenc --enable-libvo-amrwbenc --enable-li
    bvorbis --enable-libvpx --enable-libx264 --enable-libxavs --enable-libxvid --ena
    ble-zlib
      libavutil      52.  9.100 / 52.  9.100
      libavcodec     54. 77.100 / 54. 77.100
      libavformat    54. 37.100 / 54. 37.100
      libavdevice    54.  3.100 / 54.  3.100
      libavfilter     3. 23.102 /  3. 23.102
      libswscale      2.  1.102 /  2.  1.102
      libswresample   0. 17.101 /  0. 17.101
      libpostproc    52.  2.100 / 52.  2.100
    Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2, from 'Z:\Video Archive\Movies Alphabetical\Fl
    ight 2012.mp4':
      Metadata:
        major_brand     : isom
        minor_version   : 1
        compatible_brands: isomavc1
        creation_time   : 2013-02-11 02:15:56
      Duration: 02:18:35.33, start: 0.000000, bitrate: 3478 kb/s
        Stream #0:0(und): Video: h264 (High) (avc1 / 0x31637661), yuv420p, 1920x800,
     2835 kb/s, 23.98 fps, 23.98 tbr, 24k tbn, 47.95 tbc
        Metadata:
          creation_time   : 2013-02-11 02:15:56
          handler_name    : 2012.German.AC3D.DL.1080p.BluRay.264#trackID=1:fps=23.97
    6@GPAC0.5.1-DEV-rev4283
        Stream #0:1(eng): Audio: ac3 (ac-3 / 0x332D6361), 48000 Hz, 5.1(side), s16,
    640 kb/s
        Metadata:
          creation_time   : 2013-02-11 02:18:26
          handler_name    : 2012.German.AC3D.DL.1080p.BluRay.x264-PS - [2] English 1
    1ms_audio.ac3#trackID=1:lang=en@GPAC0.5.1-DEV-rev4283
    Please use -b:a or -b:v, -b is ambiguous
    Output #0, mpegts, to 'pipe:':
      Metadata:
        major_brand     : isom
        minor_version   : 1
        compatible_brands: isomavc1
        encoder         : Lavf54.37.100
        Stream #0:0(und): Video: h264 (avc1 / 0x31637661), yuv420p, 1920x800, q=2-31
    , 2835 kb/s, 23.98 fps, 90k tbn, 23.98 tbc
        Metadata:
          creation_time   : 2013-02-11 02:15:56
          handler_name    : 2012.German.AC3D.DL.1080p.BluRay.264#trackID=1:fps=23.97
    6@GPAC0.5.1-DEV-rev4283
        Stream #0:1(eng): Audio: ac3, 48000 Hz, 5.1(side), fltp, 64 kb/s
        Metadata:
          creation_time   : 2013-02-11 02:18:26
          handler_name    : 2012.German.AC3D.DL.1080p.BluRay.x264-PS - [2] English 1
    1ms_audio.ac3#trackID=1:lang=en@GPAC0.5.1-DEV-rev4283
    Stream mapping:
      Stream #0:0 -> #0:0 (copy)
      Stream #0:1 -> #0:1 (ac3 -> ac3)
    Press [q] to stop, [?] for help
    frame=  195 fps=0.0 q=-1.0 size=    2277kB time=00:00:08.18 bitrate=2278.2kbits/
    frame=  269 fps=263 q=-1.0 size=    4151kB time=00:00:11.54 bitrate=2944.7kbits/
    frame=  331 fps=214 q=-1.0 size=    5692kB time=00:00:13.85 bitrate=3366.3kbits/
    frame=  447 fps=218 q=-1.0 size=    8205kB time=00:00:18.90 bitrate=3555.0kbits/
    frame=  859 fps=335 q=-1.0 size=   10626kB time=00:00:35.86 bitrate=2427.0kbits/
    frame=  980 fps=320 q=-1.0 size=   12045kB time=00:00:41.08 bitrate=2401.8kbits/
    frame= 1219 fps=341 q=-1.0 size=   14373kB time=00:00:51.00 bitrate=2308.5kbits/
    frame= 1390 fps=339 q=-1.0 size=   16944kB time=00:00:58.36 bitrate=2378.4kbits/
    frame= 1459 fps=316 q=-1.0 size=   18482kB time=00:01:01.11 bitrate=2477.4kbits/
    frame= 1629 fps=319 q=-1.0 size=   20884kB time=00:01:08.41 bitrate=2500.8kbits/
    frame= 1735 fps=308 q=-1.0 size=   22551kB time=00:01:12.57 bitrate=2545.6kbits/
    frame= 1838 fps=299 q=-1.0 size=   24781kB time=00:01:16.69 bitrate=2646.8kbits/
    frame= 2000 fps=300 q=-1.0 size=   27161kB time=00:01:23.57 bitrate=2662.2kbits/
    frame= 2135 fps=298 q=-1.0 size=   29893kB time=00:01:29.11 bitrate=2747.9kbits/
    frame= 2316 fps=302 q=-1.0 size=   32292kB time=00:01:36.89 bitrate=2730.2kbits/
    frame= 2508 fps=306 q=-1.0 size=   34834kB time=00:01:44.69 bitrate=2725.6kbits/
    frame= 2629 fps=298 q=-1.0 size=   36449kB time=00:01:49.72 bitrate=2721.3kbits/
    frame= 2826 fps=302 q=-1.0 size=   38935kB time=00:01:57.97 bitrate=2703.5kbits/
    frame= 2971 fps=301 q=-1.0 size=   40882kB time=00:02:04.05 bitrate=2699.6kbits/
    frame= 3109 fps=299 q=-1.0 size=   42530kB time=00:02:09.91 bitrate=2681.8kbits/
    frame= 3254 fps=298 q=-1.0 size=   44222kB time=00:02:15.89 bitrate=2665.7kbits/
    frame= 3444 fps=302 q=-1.0 size=   46670kB time=00:02:23.93 bitrate=2656.3kbits/
    frame= 3542 fps=297 q=-1.0 size=   48046kB time=00:02:27.80 bitrate=2663.0kbits/
    frame= 3640 fps=293 q=-1.0 size=   49700kB time=00:02:31.93 bitrate=2679.8kbits/
    frame= 3741 fps=290 q=-1.0 size=   51490kB time=00:02:36.53 bitrate=2694.6kbits/
    s
    Bit allocation failed.  Try increasing the bitrate.
    Audio encoding failed (avcodec_encode_audio2)
    
    
    Why is pytivo trying to re-encode the audio at all? Is the bitrate failure for the audio or the video?

    Tried on a couple more videos, including one that I previously pushed fine and get the same errors although at different points in the transfer. None seem to complete.
     
  18. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    Huh, that's a new one. Could you post your pyTivo.conf?

    P.S. What kind of lunatic made a file with 3478 kb/s video and 640 kb/s audio?
     
  19. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    It exceeds the maximum allowed rate, which is 448K by default. You can change this in the .conf file (although really, it should be changed as the default for Premieres -- which kind of implies killing it as a .conf option (see here)).

    Audio.

    This (attempting to use only 64 Kbps) is a bug either in pyTivo or in your .conf file, which is why I'd like to rule out the latter.
     
  20. jcthorne

    jcthorne Active Member

    2,726
    3
    Jan 28, 2002
    Houston


    my pytivo.conf:

    Code:
    [_tivo_SD]
    
    [Server]
    tivo_password = xxxx
    par = 1.0
    tivo_mak = xxxxx
    ffmpeg = C:\pyTivo\bin\ffmpeg.exe
    ffmpeg_wait = 10
    tivodecode = c:\pytivo\bin\tivodecode.exe
    tivo_mind = mind.tivo.com:8181
    zeroconf = Auto
    togo_path = Z:\Temp Storage\Need Editing\
    debug = True
    tivo_username = xxxxxx
    nosettings = False
    port = 9032
    ts = on
    beacon = 255.255.255.255
    
    [_tivo_746000xxx]
    
    [_tivo_746000yyy]
    
    [_tivo_746000zzz]
    
    [_tivo_HD]
    max_audio_br = 640K
    
    [Thornoli_Photo_Albums]
    type = photo
    path = Z:\Photos
    
    [Thornolis Music]
    type = music
    path = Z:\Music
    
    [Movies Alphabetical]
    force_alpha = True
    type = video
    path = Z:\Video Archive\Movies Alphabetical
    
    [Documentaries]
    force_alpha = True
    type = video
    path = Z:\Video Archive\Documentary
    
    [Concerts]
    force_alpha = True
    type = video
    path = Z:\Video Archive\Music & Concerts
    
    [Live Theater Performances]
    force_alpha = True
    type = video
    path = Z:\Video Archive\Live Theater Performances
    
    [Television Shows]
    force_alpha = True
    type = video
    path = Z:\Video Archive\Television Shows
    
    [Tivo Transfers]
    force_alpha = True
    type = video
    path = C:\Download\Transfer
    Up until yesterday I had the specific photo share under each of the tivo sections so that the video shares did not show up. This caused zeroconf to be disabled.
     

Share This Page