1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

pyTivo - Transcoding server

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by armooo, Nov 25, 2006.

  1. Iluvatar

    Iluvatar New Member

    377
    0
    Jul 22, 2006
    Also make sure that if you are running 64 bit python you install the 64 bit extensions for pywin as well...vice versa for 32 bit. And make sure pywin is installed for All Users.

    And when you are setting up the service you run the command prompt with Administrative privileges.
     
  2. jsheinz1234

    jsheinz1234 New Member

    55
    0
    Jun 27, 2004
    LA,CA
    C:\pytivo>pyTivoService.py --startup auto install
    Installing service pyTivo
    Service installed

    :)

    Also helps if you install the Intel version of Python and not the AMD version :)
     
  3. jsheinz1234

    jsheinz1234 New Member

    55
    0
    Jun 27, 2004
    LA,CA
    So I got the service installed, but it doesn't seem to startup when windows starts...how do I get that going?
     
  4. pmiranda

    pmiranda New Member

    669
    0
    Feb 12, 2003
    Austin, TX
    When you go into control panel->admin tools->services, do you see pytivo and it's not running? If you start it by hand does it run?
     
  5. jsheinz1234

    jsheinz1234 New Member

    55
    0
    Jun 27, 2004
    LA,CA
    ---------------------------
    Services
    ---------------------------
    Windows could not start the pyTivo service on Local Computer.

    Error 1053: The service did not respond to the start or control request in a timely fashion.
     
  6. jsheinz1234

    jsheinz1234 New Member

    55
    0
    Jun 27, 2004
    LA,CA
    I completely uninstalled and reinstalled everything. Service started!
     
  7. captainDlp

    captainDlp New Member

    8
    0
    Mar 20, 2008
    I've been using Pytivo with my TivoHD for years and want to know what the difference is with Tivo Premiere? Does HD transfer faster? is there a different transfer format? any better features? any problems?
     
  8. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,364
    22
    Aug 2, 2003
    Yes (for cases where the TiVo is the limiting factor).

    No. (Theoretically, there could be, but we haven't been able to make it work yet.)

    My Premiere will take 1080p videos, unlike my S3 (dunno about the HD), and is more tolerant generally of a wider range of MP4 videos.
     
  9. jcthorne

    jcthorne Active Member

    2,720
    2
    Jan 28, 2002
    Houston
    Sometime ago, someone told me how to chage a config setting for pytivo so that the video shares do not show up in the MyShows list. I'll be darned if I can find it with a search though. Its not in the wiki either.

    I think it was wmcbrine that told me but could not find the message.

    If anyone knows, I would be grateful and will update the wiki this time.
     
  10. Iluvatar

    Iluvatar New Member

    377
    0
    Jul 22, 2006
    Was me :) in the Synology post on the pyTivo Forum.

    You need to place the following in your pyTivo.conf

    Code:
    [_tivo_TSN]
    Shares = 
    
    Put share name in to show only that share or leave blank to show no shares. This disables zeroconf mode if I remember. Restart both pyTivo and the TiVo in question.

    This is in the wiki but is not described exactly how it is working for me.

    *I am experiencing a bug though where if I place this into the .conf file and then use the web admin to access the config this section will be erased. Not sure what's up with that. So if you have issues with the shares showing again in your NPL that's probably what happened.
     
  11. jcthorne

    jcthorne Active Member

    2,720
    2
    Jan 28, 2002
    Houston
    Thanks!

    And I updated the Wiki to reflect this.
     
  12. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,364
    22
    Aug 2, 2003
    Cannot reproduce.
     
  13. johnjay829

    johnjay829 New Member

    41
    0
    Jan 2, 2007
    Having a lil trouble with videos in sub folders not showing up. when i select the share from the main tivo window i can see that the folder has files with a number indicator but when i open the sub folder no videos show up. i checked to make sure the video was working by moving to the main share folder.
     
  14. Iluvatar

    Iluvatar New Member

    377
    0
    Jul 22, 2006
    Not sure what to say other than it happens for me. I manually add a blank 'Shares = ' line under each [_tivo_tsn] heading, restart pyTivo, then go to the web admin, make other changes, save and restart. At this point the pyTiVo.conf has the Shares line deleted in all _tivo_tsn sections.

    Not a big deal though as this is on my NAS installation so once it's setup I pretty much don't touch it anymore. I just have to remember to double check my .conf file last.

    I am running lucasnz fork though so perhaps the difference is there.
     
  15. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Since I am still running W2K, I have not tried to use pyTivo. Based on a post in another thread, i tried it.

    I went through the installation procedures, including installing Python 2.7. and this was the result:

    I executed pyTivo.py from within windows. All I got was a brief flash of a command prompt window.

    Tried to go to "http://localhost:9032/" and Firefox cannot establish a connection.

    Opened a command prompt, changed to pyTivo directory, entered "pyTivo.py" and received the following:

    Traceback (most recent call last):
    File "C:\pyTivo\pyTivo.py", line 11, in <module>
    import beacon
    File "C:\pyTivo\beacon.py", line 12, in <module>
    from plugin import GetPlugin
    File "C:\pyTivo\plugin.py", line 9, in <module>
    from Cheetah.Filters import Filter
    ImportError: No module named Cheetah.Filters
     
  16. dlfl

    dlfl Cranky old novice

    6,996
    16
    Jul 6, 2006
    Near...
    I'm not a Python whiz but since no one else is jumping in here:
    Do you have a cheetah subfolder in your pyTivo installation folder?
    Does it contain a file named filters.py (and many other files)?
    If not, you don't have a complete installation of pyTiVo. This subfolder and its files are normally included.
     
  17. Iluvatar

    Iluvatar New Member

    377
    0
    Jul 22, 2006
    Can't say I have seen this either. All I can offer is that maybe the Python install is corrupt or that the pyTivo download was corrupt (also assuming you are using the latest snapshot from here)

    pyTivo is generally as easy as ensuring you have Python installed, downloading the latest pyTivo snapshot, making the config file correct and then running it. Not sure what went wrong for you. I am pretty sure Python 2.7 is W2K compatible.
     
  18. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Had no cheetah folder. Decided to clear out the pyTivo folder and start over. This time, when I extracted the zip, there was only one thing there - a folder named wmcbrine, which contained everyything, including a cheetah folder. Probably could have just left everything there but I decided to move everything out of it to pyTivo. I now have it running and it is working fine. Thanks.:up:
     
  19. Sep 1, 2011 #3139 of 5683
    johnjay829

    johnjay829 New Member

    41
    0
    Jan 2, 2007
    any help with this?
     
  20. Sep 1, 2011 #3140 of 5683
    Iluvatar

    Iluvatar New Member

    377
    0
    Jul 22, 2006
    Hard to determine with the given information.

    Are you using the latest pyTivo snapshot?
    Can you provide the pyTivo logs when you are attempting this?

    Have you tried restarting everything?
     

Share This Page