1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem: on playback video frozen sound plays fine

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by Bruce24, Apr 20, 2008.

  1. Bruce24

    Bruce24 Member

    66
    0
    Jan 8, 2003
    boston
    I have a TivoHD, that I have had for about 10 weeks. Over the past couple of weeks I have had the same thing happen to three different recording. When I go to playback the recording, I get the first frame, the video freezes, and the audio plays. If I hit the 30sec skip, it advances to a new frame, where it freezes and the audio continues to play. If I hit fast forward, i see the video advance as normal, but when I hit play I'm back to it being frozen on one frame and the audio playing.

    Has anyone else seen this? Any idea how to stop it from happening?

    Thanks,

    -Bruce
     
  2. TiVotion

    TiVotion Early Adoptersaurus

    1,082
    0
    Dec 6, 2002
    Tampa, FL
    Unfortunately I have just discovered this (and possibly a related issue) starting to happen with my THD unit as well.

    Exactly as you described. Although, a more frequent issue I am having is the video just "freaking out" like Max Headroom. I don't know if you remember the old TV show by the same name, but it's kind of like a record "skipping". Like, j-j-j-jittery.

    It happened just now. I rebooted the TiVo. Oddly, after it came back up, I hit the program info button. The info came up (on live TV) and then all commands on the remote stopped responding (new batteries). After several button presses with no response, the TiVo rebooted again.

    I do have an external hard drive (the approved model) attached. Not sure if this has anything to do with it.
     
  3. Bruce24

    Bruce24 Member

    66
    0
    Jan 8, 2003
    boston
    I haven't had to reboot for weeks, but I had my Tivo freeze after hitting the 30 second skip, if I hit the 30 second skip again or the 8 second rewind the video starts to play again. I was just watching the baseball game on ESPN, delayed and around 1 in 10 times I hit the 30 sec skip it would freeze.

    -Bruce
     
  4. brosenkrantz

    brosenkrantz New Member

    3
    0
    Nov 13, 2005
    For the past 2 days I have been experiencing an issue where the picture freezes. I checked the version and see I was just upgraded to 9.3a. I never saw this freeze issue before with 9.2a.

    I rebooted and the problem is not reproducabale.
     
  5. Bruce24

    Bruce24 Member

    66
    0
    Jan 8, 2003
    boston
    brosenkrantz,

    I checked an I also have 9.3a, I then reboot and can now play the recordings that I couldn't before.

    Thanks,

    -Bruce
     
  6. BrianAZ

    BrianAZ Back on the wagon

    386
    0
    Aug 13, 2007
    Chandler, Az
    I've had this happen twice since getting 9.3a. It will play for a second or two and then freeze. I've rebooted and it goes away for a while (couple days?). This is definitely new since 9.3a.
     
  7. steve614

    steve614 what ru lookin at?

    10,722
    0
    May 1, 2006
    Dallas, TX
    I've had it happen twice so far.
    The latest was yesterday.
    We'll see what happens in a couple, three days.
     
  8. TK-421

    TK-421 Stormtrooper

    44
    0
    Aug 10, 2000
    Death Star
    Add me to the list.. just tried watching some material and it has audio, but the picture is stuck.
     
  9. RonDawg

    RonDawg Well-Known Member

    19,855
    28
    Jan 12, 2006
    I had this issue, but with the 9.2 software. So far I haven't seen it on 9.3 (knock on "simulated woodgrain").

    When it was occurring, I only noticed it on certain digital channels, particularly the Discovery offshoots like Military Channel or BBC America. If I recorded the same program again later in the day it wouldn't occur again. I wonder if it had something to do with the incoming signal?
     
  10. steinercat

    steinercat New Member

    108
    0
    Nov 16, 2007
    same here. :(

    not happy with this upgrade. everything was working great on 9.2

    reboot solves temporarily, but it occurs all over again after a while.
     
  11. thehepcat

    thehepcat New Member

    526
    0
    Jan 9, 2002
    585
    add me to this list of woe as well.
     
  12. timmsc

    timmsc New Member

    8
    0
    Feb 27, 2007
    I had it happen this past weekend. A reboot has solved the problem so far. I had the FiOS tech come out and take a look. He said that all cable card devices are more sensitive to the signal strength and noise than their cable boxes, especially the TiVo. My line to the cable was actually running hot which he thought might be the problem, so he added an attenuator. He also swapped out the ONT (outside box).

    My fingers are crossed that one of the above actually fixes the problem.

    -Sean
     
  13. crunch3k

    crunch3k New Member

    29
    0
    Sep 17, 2004
    same problem here...I want my 9.2 back!
     
  14. Langree

    Langree The Gimp

    17,255
    0
    Apr 29, 2004
    Freezinmyass...
    I had this issue, a reboot fixed it up and it has not reappeared.
     
  15. ilh

    ilh New Member

    377
    0
    Dec 21, 2007
    I had my first very stuttery "Max Headroom" video with 9.3a. I never had it with 9.2a on my THD. I had left a recorded program paused for an hour or more, and when I unpaused it it was impossible to watch. When I exited the program with left arrow, and then resumed playback from the menu, the stuttering was gone. It is as if something in the video playback ran out of resources or otherwise got screwed up during the long pause.
     
  16. tootal2

    tootal2 New Member

    1,252
    0
    Oct 14, 2005
    I am watching nova and the tivo pauses. I press 30 second skip to fix it. When i go back to where it paused it plays fine. is this from the 9.3 update?
     
  17. GoldenTiger

    GoldenTiger Tivo Pony =)!

    90
    0
    Apr 10, 2002
    Anyone else experiencing this on their TiVo HD still? Rebooting makes it go away for a few usually, but I'm having it happen a lot... any fix?
     
  18. raney

    raney New Member

    12
    0
    Jan 2, 2008

Share This Page