1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Premimere XL4 Black Screen after watching recording...

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by Eric2500, Jan 30, 2014.

  1. Eric2500

    Eric2500 New Member

    16
    0
    Jan 14, 2014
    Have had this XL4 for about the last four or five months.

    After watching a show recorded on TiVo I click on the TiVo button which is suppose to take me to the menu where you can view more recorded shows. However, more and more when I do this the entire screen except the top right hand corner showing 'live TV" is black.

    I then have to click on "live TV" and then click on the TiVo button again for it to actually show up. And sometimes it's still black and I have to go through the process again.

    It's not a big deal, although if it ends up doing it all the time it will get irritating. Right now I'd say it does it about 25% of the time.

    My connect is through MoCA which has been great compared to the Wireless N, especially for the connected TiVo Mini.

    Thanks for any suggestions.
     
  2. tatergator1

    tatergator1 Active Member

    1,523
    6
    Mar 27, 2008
    Columbus, Ohio
    This is a known issue which is caused by a software bug related to the Tivo's output resolutions. See thread here.

    Easiest fix is to go into your Tivo settings and change the Tivo output resolution to only 1080i/p.
     
  3. Eric2500

    Eric2500 New Member

    16
    0
    Jan 14, 2014
    Thanks for the response. I'll check it out. I'll follow up and post if it helped or not.

    Thanks again...
     
  4. Eric2500

    Eric2500 New Member

    16
    0
    Jan 14, 2014
    Sorry to take so long in getting back on the fix you guys suggested. I forgot about coming back here.

    Yes... it worked... I haven't seen the black screen since changing the settings to only 1080i/p.

    Thanks for the solution.
     

Share This Page