1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Premiere Drive Upgrade Instructions - with all-in-one jmfs Live CD

Discussion in 'TiVo Upgrade Center' started by comer, Sep 20, 2010.

  1. Oct 19, 2010 #141 of 2843
    MikeAndrews

    MikeAndrews Registered abuser

    14,222
    1
    Jan 17, 2002
    Northern...
    WTF is that icon on the right of the display? I never see that! Was there a later generation?
     
  2. Oct 19, 2010 #142 of 2843
    lessd

    lessd Active Member

    7,695
    5
    Jan 23, 2005
    CT
    Press the format button and that icon will come on, that button is under the clock a little to your right.
     
  3. Oct 19, 2010 #143 of 2843
    Anthony GT

    Anthony GT New Member

    33
    0
    Mar 30, 2002
    Success! It took about 6 hours to make the copy since I was using 2 SATA --> USB adapters plugged into my Mac-Mini. Super easy process from start to finish. Awesome work, comer! Contribution coming your way soon. :)
     
  4. Oct 19, 2010 #144 of 2843
    comer

    comer New Member

    267
    0
    Aug 7, 2003
    Enjoy! :up::D
     
  5. Oct 20, 2010 #145 of 2843
    Leon WIlkinson

    Leon WIlkinson TiVo Gone Wild

    1,304
    0
    Feb 13, 2000
    TiVo Town
    Comer is about to make me break my warranty, dang you!!

    Thank you for your hard work!!!
     
  6. Oct 20, 2010 #146 of 2843
    comer

    comer New Member

    267
    0
    Aug 7, 2003
    I never condone such an action :cool:

    :D:D:D
     
  7. Oct 21, 2010 #147 of 2843
    rcobourn

    rcobourn Registered Snoozer

    735
    1
    Nov 10, 2004
    Phoenix, AZ
    Got a service update yesterday (was at 14.5). Restarted the TiVo last night to apply it, and it stuck at applying the service update all night. I power cycled this morning and after the initial startup message it goes to blank screen and stays there. Going to have to revert to my stock drive.

    I suggest you pull off any recordings you want before the TiVo reboots!
     
  8. Oct 21, 2010 #148 of 2843
    comer

    comer New Member

    267
    0
    Aug 7, 2003
    So you had an expanded drive at 14.5 and it stuck on 14.6 update? :confused:
     
  9. Oct 21, 2010 #149 of 2843
    rcobourn

    rcobourn Registered Snoozer

    735
    1
    Nov 10, 2004
    Phoenix, AZ
    Exactly. Has anyone using this method survived the 14.5 to 14.6 update?
     
  10. Oct 21, 2010 #150 of 2843
    txporter

    txporter One sec, almost done

    666
    0
    Sep 17, 2006
    Austin, TX
    Using comer's method? I did. Just got the update the other day. Installed and rebooted without a hitch.
     
  11. Oct 21, 2010 #151 of 2843
    comer

    comer New Member

    267
    0
    Aug 7, 2003
    What drives (1 or 2T for ex.) and systems (TP or TPXL) do you have guys?
     
  12. Oct 21, 2010 #152 of 2843
    akaussie

    akaussie Member

    59
    0
    Aug 18, 2010
    I came home to my 2 TB TP showing 15.6, so no problems here.
     
  13. Oct 21, 2010 #153 of 2843
    SullyND

    SullyND L:45-21 TCF Club

    8,628
    11
    Dec 30, 2004
    Chicago Burbs
    i15.6!
     
  14. Oct 21, 2010 #154 of 2843
    akaussie

    akaussie Member

    59
    0
    Aug 18, 2010
    Oops.. slight typo.. 14.6..
    Hopefully we will be talking about 15.x within the next year...
     
  15. Oct 22, 2010 #155 of 2843
    txporter

    txporter One sec, almost done

    666
    0
    Sep 17, 2006
    Austin, TX
    WD20EARS. Standard Premiere
     
  16. Oct 22, 2010 #156 of 2843
    rcobourn

    rcobourn Registered Snoozer

    735
    1
    Nov 10, 2004
    Phoenix, AZ
    Seagate 2TB, TP

    Going to copy the stock drive to the 2TB and retry the upgrade this weekend, maybe it was a fluke.
     
  17. Oct 23, 2010 #157 of 2843
    Hannover Fist

    Hannover Fist New Member

    2
    0
    Oct 23, 2010
    Guys:

    Followed the instructions in the first post: Booted from usb, original tivo drive is sda, new 2T Hitachi is sdb. [C]opied the drive, then [E]xpanded it, no worries, errors, etc.

    Put the drive back in the new premier, booted it, got the typical "just a few more minutes please" screen, then... colorful confetti static on my screen with the hard drive grinding away.

    This is not the expected outcome.

    Previous to attempting the copy, I had done initial setup, paired the cable card, and downloaded the latest update of Tivo software available ( sorry, in my haste to upgrade I neglected to get the version number ). After the software update applied, there were two subsequent reboots for partition switching, etc, and then a happy working updated Premier.

    I did a quick review of the partitions with mfslayout.sh and they seemed appropriate. I'm running the copy again, and I'll try and boot it without expanding it to see if that makes a difference.

    But, the question here is: Have any of you seen anything like this before or do you have any idea what might have borked up here? Did I not wait long enough on initial boot with the newly expanded drive?

    HannoverFist
     
  18. Oct 23, 2010 #158 of 2843
    comer

    comer New Member

    267
    0
    Aug 7, 2003
    I have. No apparent reason. Just waited a bit and it went away with Tivo clip. So I if you see it again - wait a bit longer :) The only definite manifestation of the problem I have seen so far - is boot loop. When Tivo reboots, wait a minute, then reboots again and so on. Everything else recovers by itself in my experience.
     
  19. Oct 24, 2010 #159 of 2843
    Hannover Fist

    Hannover Fist New Member

    2
    0
    Oct 23, 2010
    Went back, re-copied the original, and booted from it. Brief color confetti screen, then the new Tivo intro clip played. Ok, good step 1.

    Removed the drive, expanded it, replaced it, rebooted - no color confetti but about 20 seconds of black screen before the intro clip.

    So, turns out I wasn't patient enough originally and got worried. My apologies - but, hopefully the next soul will learn from my experiences.

    Thanks for the excellent utility, Comer. I'll be sending something your way.

    HannoverFist
     
  20. Oct 24, 2010 #160 of 2843
    richsadams

    richsadams Active Member

    8,893
    2
    Jan 4, 2003
    [​IMG]


    :D
     

Share This Page