1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Play MP3s on TiVo

Discussion in 'TiVo Series 1 - UK' started by mikerr, Sep 8, 2007.

  1. Sep 8, 2007 #1 of 54
    mikerr

    mikerr TiVoCentral.co.uk

    2,598
    0
    Jun 2, 2005
    Up North
    Found this tivoweb module, and made a few minor edits (it didn't work for me initially) and also got the mp3 player to downsample so it now plays without stuttering on my 3 tivos. The poor old 50Mhz processor still struggles, but just about manages.

    Installation:

    Copy madplay and ps to /var/hack/bin
    Copy libm.so to /lib
    Copy mp3.itcl to tivoweb modules directory.

    Make a directory /var/mp3 and put a few mp3s in there

    Restart tivoweb.

    You should now have an MP3 menu in tivoweb top menu.

    Click play to play selected mp3, stop to stop it etc



    [edit] forum doesn't like attachments >100k so full package is here (264k)
    [edit] Small update - no longer needs "ls" installed
     

    Attached Files:

  2. Sep 8, 2007 #2 of 54
    Raisltin Majere

    Raisltin Majere The 96 YNWA

    1,515
    0
    Mar 12, 2004
    Devon
    Looks cool, I'l try it out. Thank you.

    One (possibly quite stupid) question if I may:

    If I change the line set mp3dir "/var/mp3" so that it points to my NAS, would it work?
     
  3. Sep 8, 2007 #3 of 54
    BrianHughes

    BrianHughes Regurgitated user

    446
    0
    Jan 21, 2001
    N.Ireland
    Interesting. So, does it play on your pc or through the telly?
     
  4. Sep 8, 2007 #4 of 54
    mikerr

    mikerr TiVoCentral.co.uk

    2,598
    0
    Jun 2, 2005
    Up North
    BrianHughes: It plays through the TV - the tivo is doing all the work.

    Raisltin: If you have your NAS mounted within the tivo filesystem with NFS or Samba, then yes.. but you probably haven't ;)
     
  5. Sep 8, 2007 #5 of 54
    martink0646

    martink0646 New Member

    545
    0
    Feb 8, 2005
    Wisbech
    Works great. Took a little while to track down Madplay & libm (lots of dead links) but eventually found them & it works well...as long as there is no load on the processor!

    Cheers,

    Martin
     
  6. Sep 8, 2007 #6 of 54
    Raisltin Majere

    Raisltin Majere The 96 YNWA

    1,515
    0
    Mar 12, 2004
    Devon
    :D you're absolutely right. Do you know of a link that will explain this to me, please?
     
  7. Sep 8, 2007 #7 of 54
    mikerr

    mikerr TiVoCentral.co.uk

    2,598
    0
    Jun 2, 2005
    Up North
  8. Sep 8, 2007 #8 of 54
    Raisltin Majere

    Raisltin Majere The 96 YNWA

    1,515
    0
    Mar 12, 2004
    Devon
  9. Sep 9, 2007 #9 of 54
    fearby

    fearby New Member

    30
    0
    Nov 26, 2003
    UK
    At least not on the version I am running..........
    :rolleyes:

    v1.3.1 that is
     
  10. martink0646

    martink0646 New Member

    545
    0
    Feb 8, 2005
    Wisbech
    It works fine with TivoWebPlus 2

    Martin
     
  11. randap

    randap Only a TiVo will do.

    155
    0
    Jan 21, 2003
    Nottingham
    I'm running v1.3.1 and all that happens on clicking "Play" is that you are taken to the TiVo menu as though you have just pressed the TiVo button on the remote. "Stop" doesn't appear at all......

    EDIT: Ahh - fixed it. For some reasons the paths were not working, so I set the paths for "ps" and "madplay" to /var/hack/bin and all's well... Wicked!!

    EDIT2: Now I've lost my "bongs" on remote key press, although live TV sound is OK.........
     
  12. martink0646

    martink0646 New Member

    545
    0
    Feb 8, 2005
    Wisbech
    I lost my bongs as well but it just needs a reboot & all is well.

    Martin
     
  13. fearby

    fearby New Member

    30
    0
    Nov 26, 2003
    UK

    Can I ask how to set the paths like you describe? :confused:
     
  14. mikerr

    mikerr TiVoCentral.co.uk

    2,598
    0
    Jun 2, 2005
    Up North
    Just re-download the module in the first post

    I've uploaded a newer version which is now hardcoded to /var/hack/bin,
    previously it required them to be in your unix path.

    I don't think the "bong issue" is curable without a new version of madplay (and I didn't compile that). I have them turned off anyway.
     
  15. fearby

    fearby New Member

    30
    0
    Nov 26, 2003
    UK
  16. mikerr

    mikerr TiVoCentral.co.uk

    2,598
    0
    Jun 2, 2005
    Up North
    Attached is a standalone version running in the tivo GUI - much more useful than the tivoweb module
    [​IMG]

    Install:

    Make sure you have newtext2osd installed in /var/hack/bin

    Copy madplay and ps to /var/hack/bin
    Copy libm.so to /lib
    run ./mp3.tcl

    Make a directory /var/mp3 and put a few mp3s in there

    Usage:

    Press 7 on the remote when in now-playing to bring up the menu
    PageUp &
    PageDown to scroll the list
    Press 1 2 or 3 to play each song
    Press 7 to stop playing, or press live-tv

    Automatically stops when you enter live-tv or play a recording


    It does need the MWSTATE bug fix installed - just run the attached script
    (ONLY run that fix on UK Tivo !)

    forum doesn't like attachments >100k so full package inc madplay can be downloaded here (264k)
     

    Attached Files:

  17. martink0646

    martink0646 New Member

    545
    0
    Feb 8, 2005
    Wisbech
    This is great. I installed it, tested & remarked to my wife "Is there anything TiVo can't do!" to which she rolled her eyes & asked me why I wanted to play MP3's on TiVo when I have a home brew, networked HTPC & a Philips Streamium, both within 2 feet of the Tivo. Cue some backtracking as to my previous justifications on the outlay for those items in the past. It also shot down any chances of my bidding for the 'is it or isn't it' TiVo off ebay earlier.

    Martin
     
  18. ColinYounger

    ColinYounger It wasn't me.

    1,381
    0
    Aug 9, 2006
    Southsea,...
    Isn't it amazing that SWMBO always has that clarity of thought?
     
  19. martink0646

    martink0646 New Member

    545
    0
    Feb 8, 2005
    Wisbech
    If I'm honest it's why we have a house at all rather than a pile of gadgets in a lock up somewhere.

    MIKERR: I have placed 4 mp3's in the directory as suggested & only one shows up on the menu. Is there a reason for this. Possibly file name length or format. Can you have a think about this please?

    Thanks again for a great app.

    Martin
     
  20. mikerr

    mikerr TiVoCentral.co.uk

    2,598
    0
    Jun 2, 2005
    Up North
    I've changed the code for reading filenames now, I think it was choking on certian charactrs in filenames - have another go.
     

Share This Page