1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Panasonic Plasma TV input change window keeps popping up.

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by s2kdave, Oct 11, 2006.

  1. s2kdave

    s2kdave New Member

    515
    0
    Jan 27, 2005
    On my S3, when I do something to cause the resolution to change such as press the TiVo button to go to the menus, or to swap tuners,etc.. I get an annoying popup from my Panasonic TH-50PX60U. The popup shows the current Input as if I just changed inputs (ex. from HDMI to Component mode). I think it's "auto detecting" a signal because the TiVo takes a few seconds to change resolutions. This popup window shows in the upper left corner over the top of the TiVo displays. Does anyone know how to silence this? I looked in the TV menus for auto detect inputs, but didn't find anything.

    Thanks,
    David
     
  2. vman41

    vman41 Omega Consumer

    9,383
    20
    Jun 18, 2002
    I imagine the popup conveys both the input and resolution and Matsushita decided you want to know whenever the resolution changes. My Sharp TV does the same thing (upper right corner though). My old CRT computer monitor lets you turn the 'mode display', as they call it, on and off, but my TV doesn't.

    Setting the S3 to use fixed output format (e.g. 720p) will get rid of the popups, but you will be using the scaler on the S3 rather than the TV.
     
  3. snarkoplepsy

    snarkoplepsy New Member

    12
    0
    Sep 29, 2006
    Which model Panasonic do you have? I have a Panasonic TH-50PX60U, and this doesn't happen for me.

    What Remote code # did you use to program the Tivo remote?
     
  4. shortspecialbus

    shortspecialbus New Member

    18
    0
    Oct 9, 2006
    I have the same TV as you, hooked up to the second HDMI port. I don't have that problem. How do you have it hooked up?
     
  5. rtjones

    rtjones New Member

    52
    0
    Oct 3, 2006
    I have the Panasonic plasma TH-50PHD8UK, and only get this popup when I first turn on the plasma. Changing resolution within TiVo does not produce the popup. I used the Tivo 720p fixed, and compared against the 1080i fixed, and native, and could not determine a difference, at all, between the 3. So to avoid the annoying resolution-change flicker, I've stayed w/ 720p fixed.
     
  6. s2kdave

    s2kdave New Member

    515
    0
    Jan 27, 2005
    I have the TH-50PX60U. It's hooked up using HDMI 1. I also have the video output on the tivo set to Native and 16x9 screen and the tivo aspect on Full. It's not the entire list of inputs that pops up when you press the tv/input button on the panasonic remote. It's just a rectangle that says HDMI 1 (and the label like PVR). It shows right over the top of the Tivo guy in the menus and the channel banner when I switch channels.

    Maybe I'll try 720p fixed output and see if that makes it go away. I want to use the "Just" aspect on the tv though, but it doesn't hurt to try it. I'll also try HDMI port 2 when I get home.

    Oh, and I think I used the first code in the list on the Tivo screen for the panasonic tv. I think it may have been 0240, but I don't remember.
     
  7. snarkoplepsy

    snarkoplepsy New Member

    12
    0
    Sep 29, 2006
    That's exactly the setup I have, except I'm plugged into HDMI2.

    And I used the first Panasonic code on the remote as well.

    How well does your Tivo remote work? I have a lot of remote issues with the Panasonic tv.
     
  8. s2kdave

    s2kdave New Member

    515
    0
    Jan 27, 2005
    I was having issues with the remote responding. It was only registering about 50% of my button presses. Some days it would be better, some days worse. Then I got the 8.0.1b update a day or two ago and it's only missed 1 or 2 which could have been me just not pointing the remote in the proper direction. Then again, it could just be one of the better days... :rolleyes: I hope it's fixed though.
     
  9. s2kdave

    s2kdave New Member

    515
    0
    Jan 27, 2005
    It looks like the video output is the culprit. If I change it to 720p fixed, it goes away completely. If I use 720p hybrid, I only see it when it switches to/from 480i. And if I use Native, it happens the most. I guess that "Just" mode isn't really worth that annoyance so I'll leave it 720p fixed for now. I wish the TiVo had a non-linear aspect mode on it. Maybe it will one day.

    Thanks for the help

    David
     
  10. snarkoplepsy

    snarkoplepsy New Member

    12
    0
    Sep 29, 2006
    I believe we have ours set at 1080i.
     
  11. Fixit

    Fixit New Member

    2
    0
    Mar 31, 2004
    I am trying to find the remote control codes for a magnavox 106cm plasma tv
    to work with the Tivo.

    The codes in the Tivo setup for my magnivox do not work

    Any help appreciated

    TIA
     
  12. A J Ricaud

    A J Ricaud Active Member

    1,144
    2
    Jun 25, 2002
    Hacienda...
    You would be better off posting your question as a new post since it is kinda off topic for this thread. You will get more responses that way.

    Also, if you have the Tivo glo remote that comes with the original series 3 or HDXL it has a learning mode if the built-in codes don't work.
     

Share This Page