1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Palm Beach County FL Comcast Roamio issues

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by huntrdog, Nov 1, 2013.

  1. Nov 11, 2013 #21 of 100
    CrispyCritter

    CrispyCritter Purple Ribbon Wearer

    3,646
    1
    Feb 28, 2001
    North...
    While I agree with your other advice (report and pester), I think there's a good chance that the part above is wrong. There are multiple causes of cablecards not behaving well. As well as the general national problem, Comcast in Florida made changes in their network that directly caused TiVos more serious problems than elsewhere. That was pretty clear from the initial reports here and has been acknowledged by Comcast in Florida.
     
  2. Nov 11, 2013 #22 of 100
    DigitalDawn

    DigitalDawn Member

    181
    1
    Apr 26, 2009
    Jupiter, FL
    +1

    I have 4 tuners on my XL4, and have been set to use only 4 tuners on the Roamio from the very beginning. Something changed at the Comcast head-end that caused even more issues than usual. I'm hoping that we get 1.5.3 1101, but I'm also not holding my breath.
     
  3. Nov 11, 2013 #23 of 100
    nws alpine

    nws alpine New Member

    46
    0
    Nov 7, 2013
    Yes this is a different issue than just the v58 tuner issue. There were changes made at the headend that effectively disables all cablecards from working at all. They are unable to stage and we get no channels.


    I sent the corporate care an email too so hopefully they respond with a resolution soon. I will file an FCC complaint too.
     
  4. Nov 14, 2013 #24 of 100
    aridon

    aridon Member

    244
    0
    Aug 31, 2006
    I spoke with someone in sales today and I asked about the new X2 dvr. She said the system here wasn't ready for it and they were expecting to have the upgrades done by 1q of 2014. I certainly hope that isn't when they plan on fixing the firware issue on the cards that would be a long time to wait.
     
  5. Nov 14, 2013 #25 of 100
    jrtroo

    jrtroo User

    4,059
    5
    Feb 4, 2008
    I would hope all of you are filing complaints and asking for service credits.
     
  6. Nov 14, 2013 #26 of 100
    joanzen

    joanzen New Member

    18
    0
    May 1, 2002
    Boynton...
    Wow! I love having a thread specifically for my area! I'm in Boynton Beach and misery loves company! I have three TiVos; a Series 3, TiVo HD, and Premiere. I'm not sure exactly when the problem described started, but it's definitely been happening regularly (pretty much daily) within the past couple of months or so. It's like my cablecards just lose their memory of what they're supposed to authorize. I can't even tell you how many times I go to watch a recording only to find there's nothing there because the TiVo couldn't tune the channel. This is happening across all three TiVos and I've had the oldest machine since 2006, so I'm skeptical of the Comcast reps whose response is various forms of "Oh it's a TiVo problem". There's no rhyme nor reason to the problem either. Sometimes it's my local channels that don't show up (431,432,433,434,435) and sometimes it's other HD channels. I can call the Comcast cablecard number and they'll un-pair/re-pair the card or send a 'hit' and everything magically works again. It's an incredibly frustrating situation.

    My cablecard information:

    S3 - Cablecard 1 - H/W Model:0800 Ver:0012 OS Ver:1.04.01 (Nov 11, 2006, 11:20:34)
    Cablecard 2 - H/W Model:0600 Ver:0010 OS Build:2.3.149s2 (Mon May 2, 2005, 1:28:42PM EDT)
    HD - H/W Model:0800 Ver:0012 OS Ver:01.01.10P3.1 (Jun 3, 2007, 16:58:34)
    Premiere - H/W Model:0600 Ver:0010 OS Ver:2.3.149s2 (Mon May 2 2005 1:28:42 PM EST)
     
  7. Nov 14, 2013 #27 of 100
    nws alpine

    nws alpine New Member

    46
    0
    Nov 7, 2013
    How did you get them to update your firmware to .2410? Was this through the cablecard hotline or a local tech? I'm still on 1401. I tried the 4 tuner method a few days ago and no luck. Was still unable to get my card staged properly. I will try again tonight incase anything changed. Really don't want to miss the football game tonight.
     
  8. Nov 14, 2013 #28 of 100
    tomhorsley

    tomhorsley Active Member

    1,167
    4
    Jul 22, 2010
    I give up! You have me beat :). I thought the 2007 firmware I have was the oldest, but you've got 2005 and 2006 versions. Yikes!
     
  9. Nov 14, 2013 #29 of 100
    nws alpine

    nws alpine New Member

    46
    0
    Nov 7, 2013
    just tried again tonight and they still aren't able to get my card staged. No TV until 2014. Comcast is a joke.
     
  10. Nov 15, 2013 #30 of 100
    DigitalDawn

    DigitalDawn Member

    181
    1
    Apr 26, 2009
    Jupiter, FL
    Great news, and the reason my CC's unpaired yesterday for the first time in 5 days.

    All the complaining worked!

    I can confirm that both my TiVo's have 1.5.3 1101 firmware. It was a global update for everyone in PBC yesterday. Some of the cable-cards unpaired during the process, so if you lost your channels, call the Comcast cable-card phone number ((877) 405-2298) to get re-paired.

    If you have set your Roamio for 4 tuners, you may need to pull out your cable-card and reinsert it to use all 6 tuners. For some reason, entering the TiVo tuner code in the channel list didn't work for me.

    Also, it wouldn't hurt to reboot your TiVo.

    Let us all know how things are going!
     
  11. Nov 15, 2013 #31 of 100
    nws alpine

    nws alpine New Member

    46
    0
    Nov 7, 2013
    This is some great news. I went through those steps again last night and didn't get the update. Will try again later tonight. If not I will get another card on Saturday to see if that one gets the update.
     
  12. Nov 15, 2013 #32 of 100
    nws alpine

    nws alpine New Member

    46
    0
    Nov 7, 2013
    Also just rebooting the Roamio will reset back to 6 tuners if the code is not working.
     
  13. Nov 15, 2013 #33 of 100
    tomhorsley

    tomhorsley Active Member

    1,167
    4
    Jul 22, 2010
    Its twue! Its twue! My Premier's cable card now has the new firmware. I was able to channel surf through my whole lineup without an error (a dozen channel changes was the absolute max before). I may actually consider getting a Roamio now that I see the Premier working.
     
  14. Nov 15, 2013 #34 of 100
    nws alpine

    nws alpine New Member

    46
    0
    Nov 7, 2013
    Still no luck here. I might just go to swap the card again tomorrow. Still stuck on 1401 and no channels. I get the cp auth and card is locked. Still get the card not staged status.
     
  15. Nov 15, 2013 #35 of 100
    tomhorsley

    tomhorsley Active Member

    1,167
    4
    Jul 22, 2010
    Maybe you need to power cycle the TiVo? I've had a cron job doing that every morning at 2:00am for a while now, so if it was waiting for a new boot it would have gotten one this morning. I gotta remember to turn off that cron job come to think of it.
     
  16. Nov 15, 2013 #36 of 100
    nws alpine

    nws alpine New Member

    46
    0
    Nov 7, 2013
    I reboot it often. Doing some research it looks like my issue lies with the card not being staged properly. The cards sit at the service center and often are dropped from the headend. One suggestion is to have the front desk person run the card back to the techs and re stage the card properly. In the DVR diagnostics the firmware upgrade status is "Not Upgrading". It's not setup correctly so it won't push out the firmware.
     
  17. Nov 15, 2013 #37 of 100
    aridon

    aridon Member

    244
    0
    Aug 31, 2006
    If you are in the clear for a couple of days please post back here. People are holding off on buying until they know it works in the area.
     
  18. Nov 16, 2013 #38 of 100
    DigitalDawn

    DigitalDawn Member

    181
    1
    Apr 26, 2009
    Jupiter, FL
    Sure thing.

    I'm shooting for the 30 day mark. Comcast sends out a re-authorization signal every 30 days or so. With the 1401 firmware I would have to call in to get my channels re-paired almost every month here in Jupiter.

    So, if by December 15 on 1.5.3 1101 and I have all my channels, I'll feel a lot better. I'll also start rolling out the new Roamio's and Mini's to my customers here in PBC.

    BTW, if I'm not mistaken, TiVo has a 30 day return policy, so you would be safe buying it now.
     
  19. Nov 16, 2013 #39 of 100
    nws alpine

    nws alpine New Member

    46
    0
    Nov 7, 2013
    Just got back from the service center and swapped cards. At first they said they were out of cards but she went back into the warehouse to check with the techs. This was after I explained that I wanted to verify the card had been staged properly. She came back with a card after a bit. Put it in the Roamio and instantly it received the firmware update screen. It only took 4 cards but everything is moving along now. Just waiting for all my channels to come it.
     
  20. Nov 16, 2013 #40 of 100
    rjd123

    rjd123 New Member

    9
    0
    Dec 1, 2009
    Can someone please tell me how to check the cable card version in the Tivo HD? I can go to the cable card menu but I don't know which screen it is listed on. It's a Comcast Scientific Atlanta cable card. I tried their support page but keep getting fatal web page errors when I try the links for Scientific Atlanta cable cards.

    I'm having the same problem that a lot of people seem to be having in Palm Beach County, FL with the channels being not available.

    Thank you.
     

Share This Page