1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oldie but a goodie? Series2 Help?

Discussion in 'TiVo Help Center' started by ACraigL, Sep 23, 2013.

  1. ACraigL

    ACraigL Member

    694
    0
    Feb 12, 2003
    Well, not really.

    Craig's List: $40 for 2 80GB 540 Series 2 TiVos, one with lifetime. Currently running guided setup. It will be very interesting to see if this stays up or gets corrupted with a service update.

    Update: I did a full guided setup, restarted, forced a reconnect and restarted again. Still 'stuck' on the 9.3.2b01-2-540 software version. So no 'c' delivered yet. Fingers crossed (again).
     
  2. unitron

    unitron Active Member

    16,390
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    Think of that as $20 per power supply. :)

    240 and 540 power supplies are interchangeable--sort of.

    If I remember correctly the 240 supply is a little more robust, or that's the rumor, but the pinout of the ribbon cable that connects to the motherboard is the same and the "footprint" (size and shape of the board and where the mounting holes are) are the same, and they can be interchanged for test purposes.

    So if one of those 540s works and it's power supply makes your 240 work, then you know the 240's power supply has a problem.

    Actually it looks like I'm going to be in the market for a 540 supply myself. I managed to get those 540 images made and tested and then when I went to put the 540 back to work recording stuff--problems. And I've only got about 10.5 Volts on the 12 Volt line.
     
  3. ACraigL

    ACraigL Member

    694
    0
    Feb 12, 2003
    Bah! Now that is working I'll stick with it. I'm planning on selling the broken one, and the working one without lifetime. I also found another lifetime sub unit on ebay that's coming on saturday. Between those 2 I should be set for a while, and break even doing it.
     
  4. ACraigL

    ACraigL Member

    694
    0
    Feb 12, 2003
    So I got the 'c' version of the OS yesterday, but booted/rebooted without any issue on this "new" TiVo. So far so good. Only think I noticed is that on my old 240x tivo, I got a consistent 8mb/s transfer speed, yet this one delivers exactly half that. Is that a hardware issue with these models?
     
  5. unitron

    unitron Active Member

    16,390
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    The 540 is not known for the speed of its processor.

    At least not in a good way.
     
  6. ACraigL

    ACraigL Member

    694
    0
    Feb 12, 2003
    Figured. For some reason, I was thinking the 240 was a generation behind the 540, and therefore performance should be at or better. Guess not :)
     
  7. unitron

    unitron Active Member

    16,390
    2
    Apr 28, 2006
    semi-coastal NC
    The 240 did come out earlier--the 540 was the last of the single tuner models, but I guess they decided to save money on the CPU.

    The model after it, the dual tuner S2, is lots zippier.
     
  8. wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,369
    22
    Aug 2, 2003
    There's also a 542 -- it's like the 540, but with the same artificial restriction against OTA tuning as the 649 (S2DT), to escape the digital tuner mandate. But it seems to be rare compared to the 540 or the 649.
     

Share This Page