1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Official Time Warner Cable Thread

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by tunnelengineer, Sep 14, 2006.

  1. calitivo

    calitivo Member

    368
    1
    Dec 5, 2002
    TWC in Los Angeles just added about 25 HD channels. Discovery, Golf, ESPN News, HGTV, Food, Disney, Family, TLC, A&E, History, NatGeo, USA, Bravo, SciFi, CNBC, Travel, FX, Science, Fox News, Fox Biz, Versus, Animal Planet. Not bad.
     
  2. csrx

    csrx New Member

    25
    0
    Feb 15, 2008
    NYC
    There is no channel guide data for the new HD lineup in Northern Manhattan (NYC).
    I checked the zap2it website and they don't have listings for the new channels, so I contacted them and reported the lineup discrepancy. I hope they update it soon so my TiVo can schedule recordings for these new channels.
     
  3. EmmettC

    EmmettC New Member

    9
    0
    Oct 31, 2006
    So where are these 30+ new high-def channels that we were promised by Time Warner by the end of the year? Don't see anything anywhere in the NYC area... Could it be beacause they don't have the tuning adaptors ready for us? I also see that Tivo has replaced Showtime-HD with the "Golf Channel" yet, it's still broadcasting Showtime....
     
  4. jmaditto

    jmaditto New Member

    143
    0
    Jul 29, 2007
    Columbia, SC
    Some of those are not SDV. I checked 101 - 117 and can view without issue. Not sure of the others but I suspect most in the 100s are not SDV.

     
  5. FMNY

    FMNY New Member

    5
    0
    Dec 18, 2008
    I've got them. TWC Northern Manhattan here. It's way more than 30 new HD channels. Now almost every SD channel on channels 1-60 are available in HD on channels 701-760. They also added a ton of HD premium channels on channels 651-682. Unfortunately there's no guide info for the premium channels yet but they are there.
     
  6. dwgsp

    dwgsp New Member

    150
    0
    Aug 27, 2005
    Perinton, NY
    My tuning adaptor arrived in the mail today. It was delivered by UPS, and the box included the TA, a power cable, and a USB cable. It did not include a coax cable to connect it to the Tivo, but no problem (I have lots of them :). Also included were three install instruction sheets (from TWC, Tivo, and Cisco) as well as a personalized invoice.

    I plan to try to do the install later this evening. The instructions mostly deal with hooking up the hardware. A short set of troubleshooting tips indicate that it may be necessary to power off/on the TA.

    Since the box had obviously been packed at the local TWC office, I am hopeful that they took care of any required initialization, etc. We'll see...

    /Don
     
  7. szurlo

    szurlo New Member

    181
    0
    Jul 11, 2002
    Lexington, SC
    Won't you get the channel if someone in your area is currently watching it? Doesnt SDV send the channel to an entire "node" or whatever the terminology is when one user requests it?
    Take a look at the screen shots attached. (sorry for the horrible quality) They are from the SDV session diag screen on the SA 8300HD. One is for channel 101 and the other is for 78. Look at the value in the third line of data on the left side. I was under the impression that if that value was "Switched" it was an SDV channel.
     

    Attached Files:

  8. AgentMunroe

    AgentMunroe New Member

    50
    0
    Oct 13, 2002
    Initial impression on the TW Rochester Tuning Adapter: not working.

    The TiVo sees it just fine, but it doesn't actually seem to be tuning any channels just yet. I tried using the automated system to send a "hit" to the box, but that didn't work either. Going to attempt calling Time Warner now and see what happens...
     
  9. AgentMunroe

    AgentMunroe New Member

    50
    0
    Oct 13, 2002
    So I supposedly talked to an "SDV specialist". Our conversation basically consisted of him asking me to change the channel twice, then throwing up his hands and scheduling an appointment for tomorrow. :(

    I'm going to keep playing around with combinations of rebooting the boxes involved... see if that does anything.
     
  10. ultrarunner

    ultrarunner New Member

    25
    0
    Mar 20, 2008
    Ok, I'm over here at the moderators suggestion. Got the TA hooked up here in Rochester, no problems. Was able to get to channel guide but was still missing a bunch of the HD channels. Been on the phone for the last hour with TWC trying to sort it out. And for the last 20 minutes I can't get back to even a cable broadcast.
     
  11. AgentMunroe

    AgentMunroe New Member

    50
    0
    Oct 13, 2002
    Interesting. I just rebooted my TiVo and the same thing happened to me.

    One thing I notice: if I go to the Tuning Adapter/CableCARD tests, mine says "No channels available."

    EDIT: Sure enough, unplugging the USB cord from the TA makes my channels mysteriously reappear.

    Whatever channel tuning mapping it's getting, it's clearly very wrong.
     
  12. ultrarunner

    ultrarunner New Member

    25
    0
    Mar 20, 2008
    BREAKING NEWS FOLKS.....

    After scheduling a service call, and getting off the phone, my Level 3 tech called me back to let me know that he had made a couple of calls....

    And get this...

    According to this tech, Tivo's most recent software update...version 11.xxxxxxx is NOT compatible with the tuning adapter!

    Nice!

    Service call was canceled and the Tech said "we'll be in touch".

    Stay tuned, so to speak, here in Rochester!
     
  13. AgentMunroe

    AgentMunroe New Member

    50
    0
    Oct 13, 2002
    Uhm. It might have some minor issues, but I think the TWC Austin folks are getting it to work fine on 11.0.

    In other words, I don't believe them. :)

    I still have an appointment scheduled for tomorrow, so... I'm sticking with it.

    I also have one, maybe two friends who are going to try there's, so we'll see...
     
  14. ultrarunner

    ultrarunner New Member

    25
    0
    Mar 20, 2008
    Well, I'm skeptical as well...soooo...I pulled out a spare CableCard, and put it in the Tivo, and I'm back on the horn waiting for Level 3 to re-authorize the this cable card.
    stby....
     
  15. emmpee

    emmpee New Member

    12
    0
    Jun 10, 2003
    In Roch with my tuning adapter as well, am having the same issues as you guys (Tivo "sees" the tuning adapter, but just grey screens on all SDV channels).

    Keep us updated with what you guys hear :)
     
  16. dwgsp

    dwgsp New Member

    150
    0
    Aug 27, 2005
    Perinton, NY
    Hmm... Maybe I should wait before attempting to install mine...

    Out of curiosity - what are the lights on the TA doing? Can you still watch the non-SDV channels?

    Tnx,
    /Don
     
  17. SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,321
    0
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    Perhaps you could scan those instruction sheets and post them? :D
     
  18. dwgsp

    dwgsp New Member

    150
    0
    Aug 27, 2005
    Perinton, NY
    Not tonight, but maybe from work tomorrow. Do you have someplace where I could post the PDFs?

    /Don
     
  19. SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,321
    0
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL

    You can attach them right here in the forum in your post....


    There is a button at the bottom of the post page that says 'manage attachments'.

    Or if you prefer, send em to me via email and I will post them. PM Sent.
     
  20. cableguy763

    cableguy763 New Member

    525
    0
    Oct 29, 2006
    Austin
    Just curious about those in Rochester. Go into the dvr diags and scroll all the way to the bottom. Under the ta there at the bottom are you getting "operational, ready, yes"? Also, have you tried first unplugging the usb cable and then putting it back in to reaccess the channel maps and then lastly rebooting the tivo if that didn't fix it?
     

Share This Page