1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Official Time Warner Cable Thread

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by tunnelengineer, Sep 14, 2006.

  1. Feb 7, 2008 #2861 of 6277
    jdh2005

    jdh2005 New Member

    7
    0
    Apr 1, 2006
    Texas
    Don't believe them... I've had a tivo s3 in the Beaumont, TX area since September of 06 and have 2 S cards but they've never done things correctly. Card 1 works but is not authorized so doesn't get any digital or encrypted channels... Card 2 works properly on all (shows a subscribed on the auth where #1 doesn't even show the auth line).

    They've given me the runaround since then - from we don't carry cablecards to we don't support tivo to there's a new type of card out and only that one will work (obviously not true since my 2nd card works) to let us take your tivo and get it working - but wouldn't guarantee to fix it if they broke it.

    I've been working on getting them to fix it lately (I bought my Dad a Tivo HD and he's having similar problems so I figured it was time to start complaining again) and have had 2 truck rolls - but both techs take one look and say we can't get those to work (the first giving me the story about a new cable card). I handed the 2nd guy printout from this forum (thanks guys!) explained to him the difference between S and M cards and he was impressed - not enough to actually do anything but he took them with him.

    The local manager called me last week and promised to send out a tech who knew how to deal with cablecards today - but guess what no tech and no return call. A call to him today went directly to voice mail.

    I've tried to get them to just let me do the cablecard part but no luck. Looks like it's time to call the corporate office (hmmm now where is that number??) and then a complaint to the FCC.
     
  2. Feb 9, 2008 #2862 of 6277
    nhw3w

    nhw3w New Member

    13
    0
    Aug 3, 2006
    I live in NYC (Northern Manhattan) and I've just purchased 2 Tivo HD boxes. The TWC guy is coming on Friday to install M-series cablecards and I want to be ready. Here's what I have done:

    1. Activated both boxes
    2. Downloaded the latest software for each
    3. Hooked up both audio and video to the home theater in each room (bedroom, livingroom)
    4. Tried to set up each box to work with my analog cable boxes for the week just so I can play around with Tivo (I did a channel scan and it seemed to add the right channels but the reception seems screwed up (analog cable box issue?) so I'm not going to bother with it further.

    Here's my question...

    To facilitate the cablecard installation do I need to reset the Tivo to factory defaults or do anything special?



    I tried
     
  3. Feb 9, 2008 #2863 of 6277
    dtivouser

    dtivouser Tivoless TCF Club

    1,813
    1
    Feb 10, 2004
    SoCal
    I just spun up my new THD on Time Warner with two cable cards. Most of the channels in the 100-150 range are not working, they are blank screens. Other channels, including HD content in the 400 range, are working fine. Spent an hour on the phone with TW support who couldn't figure it out. Technician is coming out next week. Ugh.

    Any ideas what's going on here?
    Why does one of my cablecards say "SingleStream" and the other doesn't? Is that something relevant to this problem?
     
  4. Bizily

    Bizily New Member

    28
    0
    Mar 18, 2004
    Willoughby,...
    It took seven visits from TWC Northeast Ohio, but they finally got it working this weekend. They experimented with multiple cable cards, both SA and Motorola, with problems ranging from getting stuck in upgrading firmware mode to not pulling in all of the digital stations. It took awhile, but at least they remained persistent.

    I've been comparing my S3 with my HR10 while I still have Directv service. I have to say that the HD picture quality is slightly sharper on the HR10. But I really like the networking features on the S3. Also, with all the other annoyances with D*, it will be nice to finally tell them to get lost.
     
  5. cab2

    cab2 New Member

    150
    0
    Sep 17, 2004
    Austin, TX
    Grin! just wait. TWC is certainly not a jewel.:)

    I've actually thought of going to DTV but would have to give up my tivo s3, so no go for me. Other than the tivo, I'd ditch TW in a heartbeat.
     
  6. jdh2005

    jdh2005 New Member

    7
    0
    Apr 1, 2006
    Texas
    Update - a tech who knows what he's doing and the local manager came out this afternoon and got both cards working :)

    So anyone in the Beaumont, TX area having problems should be able to get them fixed. Tech's name is Fred and he did a good job - hardest part was him getting someone on the other end to do what he wanted - I'll never understand why they don't give them a laptop so they can connect and do it themselves if they insist on sending out a tech for a cablecard.
     
  7. Bizily

    Bizily New Member

    28
    0
    Mar 18, 2004
    Willoughby,...
    I've had D* service along with TW basic cable and high-speed internet for several years now. I understand that no provider is perfect. I've been annoyed with how D* has been treating its MPEG2 equipment owners like myself, not to mention the interruption in service when the weather is bad. I'm not an NFL Ticket subscriber, so there is really no advantage with D*'s lineup. Plus, I save a little on my monthly bill with TWC.
     
  8. jdh2005

    jdh2005 New Member

    7
    0
    Apr 1, 2006
    Texas
    Probably your card is not paired properly or not validated - check out the "conditional access" screen and see what it says then compare to the info in the cablecard thread:

    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=363797

    Does the other card say "Multistream"? There are 2 types according to the thread - single stream and multi stream. Difference is multi stream can handle 2 tuners in a tivohd so you only need one. S3's still require 2 cards even if they are multi stream (a limitation of the tivo apparently and not the cablecard).
     
  9. Lorcane

    Lorcane New Member

    33
    0
    Feb 11, 2008
    South Texas
    I've been reading the forum and it seems I'm not alone with problems with 2 cable cards on my TiVo HD. The 2nd card paired up and got authenticated fine; however, the 1st card won't authenticate. I called up tech support and found out that I could have gotten an M-Card after all. Got another appointment scheduled for this Wednesday to install the M-Card. At least with only one card the tech will have to follow the TiVo installation guide and only do one card at a time. Time Warner also promised that this tech would be a Time Warner employee not an outside contracter. Also something else I noticed is TWC is not consistent on their pricing. I had to pay $116 to get the 2 cards installed last week on 2/6/2008. They charged me $59.99 for the first card and $39.99 for the 2nd card. I'm hoping to get a refund since I will only be using one card.
     
  10. TxPres

    TxPres New Member

    53
    0
    Nov 29, 2001
    Central Texas
    You are right that TWC is not consistent in their pricing.
    They still have not billed me for the truck roll on my install :D, only the $2.65 monthly charge for the CC.
    Crossing my fingers and hoping they never will. :)
     
  11. bobrt6676

    bobrt6676 Member

    187
    0
    Dec 31, 2007
    Huber...
    That's insane!!:eek: TWC Dayton, Ohio charges $20.00 to install and 2.95/mo. (I thought that was outragious) And they got it right the first time!
     
  12. Bizily

    Bizily New Member

    28
    0
    Mar 18, 2004
    Willoughby,...
    What's this I'm reading that people are paying for cable card installations? I have TWC in northeast Ohio. They made seven separate visits to get two cable cards working in my S3. They didn't charge me a cent for it. Is it because I upgraded to digital service?
     
  13. Lovetroll

    Lovetroll New Member

    13
    0
    Sep 16, 2003
    I had TWC here in Austin come by today and install an M-card into my TiVo HD and I've got the exact same issue, no channels in the 1600s at all. They want to schedule sending another truck (sometime next week) to try and fix it. After dropping my Series 2 box when I got my new 52" plasma the day before the Super Bowl only to have the TWC box break the Super Bowl into 26 segments and then deauthorize in the middle of the 4th quarter, I'm not brimming with confidence.

    They told me to reboot my TiVo (again) and then check it in 30 minutes. It's still not working. I'll ask them about the EMMs... maybe I'll get lucky.
     
  14. cableguy763

    cableguy763 New Member

    525
    0
    Oct 29, 2006
    Austin
    Send me a pm with your contact information and I can fix you right now.
     
  15. tigo219

    tigo219 New Member

    16
    0
    Feb 1, 2008
    NYC, NY
    I have a series 3 TiVo, with 2 SA Single stream Cbl Crds. About 2 weeks ago I had a problem where my HD channels totally cut out (after they had been working fine for about a month) and many of the SD channels were all mixed up. They problem seemed to solve itsself last Tuesday, all better. This was after being on the phone with Time Warner 3 times and with TiVo. TW told me it was a "software issue". Well I turn on the TV this morning, and the problem has returned. Does anyone have a clue what might be happening? I'm in New York City, so I have TWCNYC. Any advice or help would be much appreciated.
     
  16. mihalik

    mihalik New Member

    5
    0
    Aug 2, 2007
    Austin
    I want to thank cableguy for helping out us Austin customers. I've seen this story many times now. The tech says "it will be working in a couple hours" and leaves and then someone posts here and cableguy fixes it. Maybe the tech should just say "it will work when you talk to cableguy763".
     
  17. bobrt6676

    bobrt6676 Member

    187
    0
    Dec 31, 2007
    Huber...

    Apparently no two TWC offices charge the same. I have yet to see any two cities with the same cost for installs or even Cable Cards. They must be able to set any price they pull out of their A----:rolleyes:
     
  18. ddstreet

    ddstreet New Member

    37
    0
    Nov 16, 2006
    Raleigh, NC
    I haven't seen it mentioned in any of the posts, but I just got a TWC HD-DVR box which has a M-Card in the back of it. Can I just pull that out and put it into a Tivo HD? Or will that not work?
     
  19. cableguy763

    cableguy763 New Member

    525
    0
    Oct 29, 2006
    Austin
    No, it will not work. Your cable co would still have to pair it to the tivo. Plus, if the cable co finds out you tampered with the box you could become liable for it.
     
  20. ddstreet

    ddstreet New Member

    37
    0
    Nov 16, 2006
    Raleigh, NC
    Ah, ok.

    So, a different question, does anyone know if TWC in Raleigh still requires a truck roll for CableCard installs or has anyone been able to just pick it up at the counter? Has anyone been able to pick up a CableCard from the TWC counter anywhere?
     

Share This Page