1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Official RCN CableCard Thread!

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by rlcarr, Sep 14, 2006.

  1. Apr 13, 2007 #81 of 395
    LifeIsABeach

    LifeIsABeach Active Member

    2,358
    0
    Feb 28, 2001
    Drexel Hill, PA
    The first time they tried to install my cards they tried both at once and they could not get them to work (even though I had given him the instructions). The next time the guy came I had him do one at a time and they worked perfectly. I don't think RCN requires they are both in at once. I think the technicians just want to get in and out as quickly as possible.
     
  2. Apr 13, 2007 #82 of 395
    bizzy

    bizzy New Member

    707
    0
    Jan 20, 2004
    San...
    same thing happened to me, i made the dumb assumption that he knew what he was doing, and surprise surprise, neither card would work after he shoved them both in at once.

    after i waited half a week for the next appointment, i told the installer that he'd be putting them in one at a time, as the instructions (with big pictures for him) clearly stated.

    guess what? those cards worked.
     
  3. Apr 17, 2007 #83 of 395
    andrewb

    andrewb New Member

    18
    0
    Jun 25, 2002
    I'd love to be able to tune all QAM channels without a CableCard here in MA, but I can't find ESPN HD or NESN HD. Even if I could, I don't suppose I could map those channels to guide data.

    When I told TiVo to scan channels using non-CableCard cable and the antenna it only went up to the 120s I think. I can't actually remember which channel was the highest. There were plenty of sub-channels here and there, but none had guide data.

    Is there any way to navigate this unencrypted QAM landscape and add guide data?
     
  4. Apr 19, 2007 #84 of 395
    flyersfan

    flyersfan New Member

    364
    0
    Nov 11, 2002
    eastern PA
    No, the best you could do is setup manual recordings for the unencrypted QAM channels.
     
  5. Apr 28, 2007 #85 of 395
    jbdecker

    jbdecker Tivomofo

    37
    0
    Feb 28, 2002
    Chicago
    Andrew-

    Were they able to get the 2nd card working on the next visit? Any advice? I have the same "not in working condition" message on my second card. Tivo says it's not authorized but RCN said they can't do anything from the office and I need to have a tech come out.

    Thanks

    James
     
  6. May 1, 2007 #86 of 395
    andrewb

    andrewb New Member

    18
    0
    Jun 25, 2002
    RCN came back and made it work. This time the tech was much more helpful and knowledgeable. It's hit or miss with those guys though. They didn't charge me for a second visit because their card was defective. If you can't see the CableCard status screen and TiVo says it's not in normal operation it's likely a bad card and nothing to do with activation -- that's what TiVo support told me.

    -Andrew
     
  7. May 2, 2007 #87 of 395
    exm1514

    exm1514 TiVoUser+RCNCustomer

    6
    0
    Mar 22, 2004
    New York, NY
    I've had TiVo installed for over a month and so far it has been great... with only one glitch.
    I have one channel with sound but no picture (ch. 188, GolTV, Manhattan Digital). TiVo seems to be able to tune to the channel but there is no picture, only sound and a gray screen. All other channels are fine.

    RCN has tried to solve the problem by sending a refresh hit but that didn't work. They believe that there is no problem with the cable signal, and have offered to change cablecards, but they are not guaranteeing that this will solve the problem.

    Has anyone experience a problem like this? Is anyone in Manhattan getting ch188 without issues? I find it hard to believe that the cablecards are at fault when everything else seems to work so well.
     
  8. May 2, 2007 #88 of 395
    CrispyCritter

    CrispyCritter Purple Ribbon Wearer

    3,653
    2
    Feb 28, 2001
    North...
    It's most probably an improper setup for this channel by the cable company. See this thread which gives info about how you can find out if it's the problem.
     
  9. May 2, 2007 #89 of 395
    bananaman

    bananaman Member

    115
    0
    Jul 18, 2005
    I'm also RCN in Manhattan... I just checked and channel 188 has sound but no picture... so it's not a personal problem! I never watch this channel so this hasn't bothered me, but since it is supposed to be part of the lineup I'm paying for, it should work.
     
  10. May 2, 2007 #90 of 395
    exm1514

    exm1514 TiVoUser+RCNCustomer

    6
    0
    Mar 22, 2004
    New York, NY
    Good to know that I am not the only one with no picture in ch188. It means that RCN is the likely source of the problem.

    However, this issue doesn't seem to be the same as the "no sound" thread I was pointed to by CrispyCritter. If I understood correctly, a channel will have no video if its PCR PID is different than the Video PID, but that is not the case with RCN:

    PCR PID: 32
    Audio PID: 33
    Video PID: 32

    Bananaman, do you have the same PID values for ch188?
     
  11. May 2, 2007 #91 of 395
    CTLesq

    CTLesq Active Member

    1,397
    0
    Jan 19, 2003
    SF Bay
    Make that 3 of us. I would be happy to confirm or contradict your PID numbers but I don't know what they mean or what how to check them.
     
  12. May 2, 2007 #92 of 395
    exm1514

    exm1514 TiVoUser+RCNCustomer

    6
    0
    Mar 22, 2004
    New York, NY
    You can get the PIDs of the currently tuned channels by going to:
    Messages & Settings -> Account & System Information -> Diagnostics

    I don't know what is a PID. I assume some sort of tuning parameter.
     
  13. May 3, 2007 #93 of 395
    CTLesq

    CTLesq Active Member

    1,397
    0
    Jan 19, 2003
    SF Bay
    Thanks

    In that case I am:

    PCR PID: 49
    Audio PID: 52
    Video PID: 49

    And in case you were wondering 188 is still volume no picture.
     
  14. May 4, 2007 #94 of 395
    exm1514

    exm1514 TiVoUser+RCNCustomer

    6
    0
    Mar 22, 2004
    New York, NY
    I've been reading TiVo's documentation on troubleshooting cablecard issues and I've noticed that RCN has not paired the cablecards to my DVR.

    I've been reviewing the cablecard's conditional access screen (as described in http://customersupport.tivo.com/LaunchContent.aspx?CID=F8F40DC6-5FB6-4ED8-AC41-D8CD0D5C0824) and the info for ch188 looks pretty much like the last screen image (at the bottom of the page). The only difference is that my screen displays "Host Validation: Unknown 00" and "CCI: 0x00" instead.

    Looking at the cablecard's pairing page I get a screen just like the screen in step 4 in http://customersupport.tivo.com/LaunchContent.aspx?CID=B03267A0-BE94-4F14-8E2C-8AE7B4EB5249

    So it seems that RCN may not be pairing cablecards to the hosting devices in Manhattan. I don't know what is the effect of not having a "paired" cablecard. As far as I can tell, according to the TiVo trouble shooting guide, it only seems to matter in content copy protected channels... but ch188 is not copy protected and I can't get an image, as I mentioned earlier, I can get any other channel though.
     
  15. May 10, 2007 #95 of 395
    DeathRider

    DeathRider New Member

    699
    0
    Dec 30, 2006
    Boston Area RCN
    I had to move by the end of April (Waltham, Ma Address), so I had to give up my working cable cards :(

    I called RCN last week (actually stopped in RCN's Arlington office) to schedule a install in Natick, Ma address. They came by Tuesday for the install. I thought I would need 2 cable cards, since the previouus install were single stream cards.

    The installer was an independent contractor. As he was installing the CCs (both at the same time), I noticed they said M-CARD on them. I asked if that meant they were multistream cards. He said they weren't.

    S3 works fine. As soon as "The Office" and "Smallville" are done recording, I'm going to remove CC #2 and see if both tuners still work :D

    BTW, TNT HD showed up (channel 173), but no schedule...does anyone in Ma get the schedule?
     
  16. May 10, 2007 #96 of 395
    BlackBetty

    BlackBetty I

    2,446
    0
    Nov 5, 2004
    DeathRider what is RCN charging you per month for each card?
     
  17. May 10, 2007 #97 of 395
    Hank

    Hank AC•FTW TCF Club

    21,133
    54
    May 31, 2000
    Boston, MA
    I'm in RCN Boston area, and they're charging me $1.50/month/card.
     
  18. May 11, 2007 #98 of 395
    LifeIsABeach

    LifeIsABeach Active Member

    2,358
    0
    Feb 28, 2001
    Drexel Hill, PA
    No need to try. One CC turns the unit into a single tuner even if you have an OTA antenna plugged in.
     
  19. May 11, 2007 #99 of 395
    bananaman

    bananaman Member

    115
    0
    Jul 18, 2005
    Sorry exm1514 I was out of town for a while. The answer is no I do not have the same PID values for ch188. Here is my PID situation:

    Tivo Series 3 George:

    PCR PID: 48
    Audio PID: 49
    Video PID: 48

    Tivo Series 3 Jane:

    PCR PID: 145
    Audio PID: 148
    Video PID: 145

    Not sure what this all means.

    Has anyone taken a good run at RCN to see if they can fix this channel?
     
  20. DeathRider

    DeathRider New Member

    699
    0
    Dec 30, 2006
    Boston Area RCN
    Yeah, that's what they were charging me before, so I hope it doesn't change.

    I'm just glad I'm getting the DigitalVisionPlus promo for a year again instead of 6 months :up:

    I think my bill is supposed to be $89/month for DVP, 2 CCs, 5Mb internet, and 1 cable box.



    Yeah, got the message as soon as I pulled the CC#2. :(

    Not like $1.50/month will break me :D
     

Share This Page