1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Official Comcast CableCard Thread!

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by amjustice, Sep 14, 2006.

  1. Aug 5, 2011 #8061 of 9367
    danjw1

    danjw1 New Member

    293
    0
    Sep 13, 2005
    Other places say it is up working in the San Francisco bay area, so it is all good for me. :)
     
  2. Aug 5, 2011 #8062 of 9367
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    I'll be interested to see if the following is still on the Comcast website come Monday:
    I think they may have removed the FAQ entry that stated that all CableCARD installations required a technician.

    I also think this has been modified (emphasis is mine):
     
  3. Aug 5, 2011 #8063 of 9367
    itsdavetime

    itsdavetime New Member

    21
    0
    Aug 4, 2011
    Picked up my cablecard and put it in my Tivo. All channels work except for HBO. I've been on the phone six times with Comcast already and nobody there can figure out the issue. They all say I need a truck roll or a new cablecard. I might just go into the service center tomorrow and pickup a new cablecard just in the event it is that.

    Anyone experience this issue with only HBO not working?
     
  4. Aug 5, 2011 #8064 of 9367
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Did anyone at Comcast actually pair your CableCARD?

    Is HBO your only Premium channel?

    What is displayed on the "Conditional Access" screen of the CableCARD menu?
     
  5. Aug 5, 2011 #8065 of 9367
    itsdavetime

    itsdavetime New Member

    21
    0
    Aug 4, 2011
    I called comcast and they paired my card. All other channels work fine, just not HBO (my only premium channel).

    The conditional access screen has a ton of stuff on it. What specifically are you asking about?
     
  6. Aug 5, 2011 #8066 of 9367
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    The one that begins

    Con:
     
  7. Aug 5, 2011 #8067 of 9367
    itsdavetime

    itsdavetime New Member

    21
    0
    Aug 4, 2011
    Sorry, nothing on the conditional access screen has anything beginning with CON. Everything on the screen shows enabled or looks fine (from what I can tell). Only this that shows disabled is "IPPVEnabled = No". Not sure if that's an issue.
     
  8. Aug 5, 2011 #8068 of 9367
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    What kind of TiVo is this? On my Premiere, the first four lines of the Conditional Access Screen look like this:

    Conditional Access
    Unit Address: string of numbers
    Encryption: DES
    Con:Yes EBCP:Yes Val: V 0x2E

    The HD is the same except for Val: V 0x44.

    I don't have any premium channels, so maybe that makes a difference.

    What appears on screen when you try to access any of the HBO channels? Is your TiVo the only digital access you have?
     
  9. Aug 6, 2011 #8069 of 9367
    husky55

    husky55 Member

    175
    0
    Feb 2, 2008
    Madison, CT
    I will call and see what they will do. Hopefully an accommodating CR will delete the truck roll charges. My experience in CT (25 years but only have Comcast for 15 years )was that we are required to have a truck roll. However CT has something like 169 towns and 8 counties so there is a chance that Comcast in some towns will allow different policies. May be somebody else from CT can chime in about Comcast truck roll policy.

    I am kind of a DIY guy so it really bugs me to have a truck roll for everything.
     
  10. Aug 6, 2011 #8070 of 9367
    slowbiscuit

    slowbiscuit FUBAR

    3,506
    19
    Sep 19, 2006
    In the ATL
    Most likely they typo'ed your Data ID when pairing the cards, this must match to get the movie channels. To confirm that this is the problem, try tuning some of the Encore channels and see if you have the same prob (assuming you have Digital Preferred). If those work, the card is paired properly and there's something else wrong.
     
  11. Aug 6, 2011 #8071 of 9367
    slowbiscuit

    slowbiscuit FUBAR

    3,506
    19
    Sep 19, 2006
    In the ATL
    For anyone running into this - if Comcast insists on truck rolls for CC installs after Monday, file a complaint with the FCC.
     
  12. Aug 6, 2011 #8072 of 9367
    b_scott

    b_scott TiVo Fan

    1,537
    0
    Nov 27, 2006
    chicago, il
    Both of my Tivo Premieres went "This Channel Not Authorized" for HGTVHD, only. Called Comcast and they tried to hit them, nothing. They have no idea. And now I have to try to be home by 4PM on Wednesday to have them come out - and I feel very strongly that they'll find nothing wrong inside my place, considering nothing changed.
     
  13. Aug 6, 2011 #8073 of 9367
    Cap'n Preshoot

    Cap'n Preshoot New Member

    72
    0
    Apr 25, 2011
    Katy, TX
    Historically speaking, it is very unlikely re-hitting the card or sending a cabledroid to your home will yield the desired results. The cabledroid can check levels & replace the drop or connector and/or install conventional service to a conventional cable box, but most of them have zero cablecard skills, in particular when it comes to missing channels. You need to somehow get past tier one support to tier two.

    I've had better luck calling TIVO support and having them transfer me to Comcast tier 2. TIVo support has their direct number.
     
  14. Aug 6, 2011 #8074 of 9367
    b_scott

    b_scott TiVo Fan

    1,537
    0
    Nov 27, 2006
    chicago, il
    thanks maybe i'll try that.
     
  15. Aug 9, 2011 #8075 of 9367
    ritewinger1971

    ritewinger1971 New Member

    4
    0
    Nov 20, 2010
    I went into my local comcast store today asking to explain why I was being charged for a third set top box when all I have is a dvr, converter, and cable card for my TiVo premiere. It had been my understanding that cc are free. Well, they explained that I had a dvr and two set top boxes. I told them that I did not, but I did have a cable card. She then told me that th Econ dryer charge was for the cable card. She stated that the cable cards are free, and I received a credit for them, but I still had to pay for the service, which is like $7.25. So I told her that the hd boxes only cost $2 to rent, because based on her explanation, the cost per tv outlet is $9.25. She absolutely confused me and the other clerk! Anyone have any comments? I called the 800 number and was told that my monthly rate would remain what I negotiated earlier today, even after adding another hd box, so I'm not complaining, yet....almost made switch to fios, but comcast made me a great offer to keep me for now.
     
  16. Beryl

    Beryl Well-Known Member

    5,049
    40
    Feb 22, 2009
    Texas
    At Comcast, you have to pay for HD for each outlet using rented equipment. Glad you got an outlet with no extra charge.

    I told them to remove 'the service' from my TiVos and I still get HD. I don't know for sure but I don't think they can actually remove HD if you have your qualified channels programmed to the M-Cards .
     
  17. lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,075
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Here in Atlanta, the charge is not for HD, it is a "digital outlet" fee.
     
  18. danjw1

    danjw1 New Member

    293
    0
    Sep 13, 2005
    That is a BS charge I had here in Sunnyvale, CA too. Just go over their head to the head of Customer Service, and someone there will take care of it and get back to you about it. Use this form.
     
  19. b_scott

    b_scott TiVo Fan

    1,537
    0
    Nov 27, 2006
    chicago, il
    FYI, I got a call from the tier 2 support before my appointment and they fixed it.
     
  20. panther61

    panther61 New Member

    15
    0
    Feb 1, 2005
    Maryland
    I actually made the mistake of returning my two S cards to Comcast which worked perfectly fine and required a truck roll two years ago to save $5.00 a month and self install a single M Card.
    The local Comcast office was prepared. They had plenty of stock and were aware you could self install. They even gave me a how to flier to follow.
    Paired the thing with a call to the Comcast cable card hot line and waited for all my channels to appear. Everything appeared but all the digital encrypted channels as part of the digital preferred package. I did get all analog and a few local HD channels.
    3 calls later no luck. No one offered to elevate. Kept asking me for my card serial # and other codes. Kept pushing buttons to no avail.
    Called one more time this AM and they decided to roll a truck Thursday AM.
    I did write Comcast cares later today and they got back to me but we kept playing phone tag.
    I thought I read about people having the same issues with the digital preferred HD channels not being received. Anyone had the same issue where all your channels you subscribe to are not being received after your cablecard install?
     

Share This Page