1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Official Comcast CableCard Thread!

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by amjustice, Sep 14, 2006.

  1. Feb 1, 2011 #7801 of 9367
    kbake

    kbake New Member

    7
    0
    Feb 1, 2011
    Santa Fe, TX
    Wow, am I glad I found this thread! So much good information.

    I heard on the local news a few days ago that due to Comcast's Digital Migration those of us that have their cable go from the wall directly to the tv will be forced to use one of their horrible DTA's or digital box which I absolutely refuse to do. This latest change has prompted me to upgrade to the Premiere. It arrives tomorrow afternoon and I am going to pick up a CableCard at the local Comcast center. I was told by the sales rep today that the in-house techs don't carry them. I found this odd but I'll do my part and pick one up.

    I am going to try a self-install. I have the ComcastCares email on hand if a problem arises and I scheduled an appt. with an in-house, tivo competent tech the following day, just in case.

    Oh, and the sales rep told me that I will not be charged for the 1 M-card.

    Will let you know what my experience is like, good or bad.
     
  2. Feb 2, 2011 #7802 of 9367
    kbake

    kbake New Member

    7
    0
    Feb 1, 2011
    Santa Fe, TX
    Ok, so this is how it went today.

    I went to the local Comcast center to pick up a CableCard and 10 minutes later walked out with one and a sheet with instructions and phone number to call for activation. And no charge for the card. Now for the self-install

    After Tivo Premiere was delivered I did the guided setup up to the point where I had to install the CableCard. Popped card into slot and got the CableCard ID# and the Host ID# and called the number listed on the screen (different than the one on the sheet I was given at the store). Got a rep who asked only for the Host ID# and proclaimed that the card was now paired. After over 2 hours the only channels I was receiving were the local/local HD ones. Called Comcast back and was asked for the Host ID# again and was told once more that it was paired. Told her channels still not coming in she gave the standard company line of having a tech come out. Told her I needed to speak to someone who knew more about Tivo than asking for the HostID, someone who would get more in-depth with the troubleshooting. She put me on hold and then came back saying she did a Staged Hit. Within minutes all my channels (Digital Starter, no premium channels) were there. Could it really be that easy? I guess I was lucky.

    So you can do it yourself, no need for a tech to come out.
     
  3. Feb 2, 2011 #7803 of 9367
    Rkkeller

    Rkkeller Active Member

    1,276
    3
    May 13, 2004
    Glad it worked out for you but when I went to the local Comcast here in NJ, they told me you can't self install CC's and I needed a tech. Also they don't even have any there.
     
  4. Feb 2, 2011 #7804 of 9367
    morac

    morac Cat God

    8,946
    22
    Mar 14, 2003
    NJ
  5. Feb 2, 2011 #7805 of 9367
    charlesd81

    charlesd81 New Member

    77
    0
    Apr 19, 2006
    PA
    I have an appointment setup for Friday for my cable card install. Can I still hook up my cable directly to my Tivo in the meantime, without the cable card, and get local HD channels?
     
  6. Feb 2, 2011 #7806 of 9367
    morac

    morac Cat God

    8,946
    22
    Mar 14, 2003
    NJ
    You might be able to, but you'll have to search/scan for them as they won't be where you would think they should be.
     
  7. Feb 2, 2011 #7807 of 9367
    Bai Shen

    Bai Shen Toboggan noggin

    13,250
    0
    Dec 17, 2004
    Tiling issues came back friday afternoon. Also have a channel that says it's not authorized, even though it's part of the regular cable and everything else works.

    Had a tech out yesterday who replaced the cable card. Didn't fix it. He talked to his supervisor and said there were other people having the same issue. They're gonna pass it up the chain.
     
  8. Feb 2, 2011 #7808 of 9367
    bareyb

    bareyb Under Maintenance TCF Club

    25,944
    8
    Dec 1, 2000
    Silicon Valley
    Just went through this very thing last month...

    After several CableCards they finally had someone out from "Network" and they cleaned up my signal and now it's fine. Had nothing to do with the Cards afterall... Just a heads up. They may want to check the SNR and see where that's at... ;)
     
  9. Feb 2, 2011 #7809 of 9367
    pdhenry

    pdhenry Safety Pin

    17,234
    88
    Feb 27, 2005
    PA
    When my Premiere had no CC I received SD channels only, on the wrong channels (e.g., channel 808 had the proogram normally found on ~41).
     
  10. Feb 3, 2011 #7810 of 9367
    Bai Shen

    Bai Shen Toboggan noggin

    13,250
    0
    Dec 17, 2004
    It's around 90 IIRC. They claim there's nothing wrong with the signal.

    When I first had them out, they said there was an amp that was messed up. They replaced it that day(or said they would), but I didn't see a chance. Then Tivo rolled out 14.7 and the issue went away.

    Then it came back between 1 and 7pm on friday. Tech came out on monday, but couldn't find anything wrong.
     
  11. Feb 3, 2011 #7811 of 9367
    bareyb

    bareyb Under Maintenance TCF Club

    25,944
    8
    Dec 1, 2000
    Silicon Valley
    Actually 90 is your signal LEVEL as it reads on your TiVo. It can actually be much lower than that at the pedestal. My signal level was 94 on the TiVo and yet the guy told me I was only pulling a (MINUS) -12 dB signal at the Pedestal. So you can't really go by the reading on the TiVo, but it sounds like at least they have checked it out. Signal to Noise Ratio should be over 35 dB if I recall correctly.

    They finally got me working again, but it took two days and a 3 truck rolls... Comcast is fine when it's working, but oh man... once it goes out it's hell to get it back. :thumbsdown:
     
  12. Feb 3, 2011 #7812 of 9367
    morac

    morac Cat God

    8,946
    22
    Mar 14, 2003
    NJ
    I have at least 2 or 3 months of my life that can attest to this.
     
  13. Feb 3, 2011 #7813 of 9367
    bareyb

    bareyb Under Maintenance TCF Club

    25,944
    8
    Dec 1, 2000
    Silicon Valley
    Yeah. Several weeks for me as well all told. If DirecTV ever gets a working TiVo box again, I'm gonna dump Comcast so fast it will leave a vapor trail.
     
  14. Feb 4, 2011 #7814 of 9367
    jbernardis

    jbernardis New Member

    1,072
    0
    Oct 21, 2003
    Princeton NJ
    +1 - in a heartbeat

    FIOS would get my business too if they ever moved into my area
     
  15. Feb 4, 2011 #7815 of 9367
    charlesd81

    charlesd81 New Member

    77
    0
    Apr 19, 2006
    PA
    The Comcast tech came today to install my CableCard in my Premiere and it worked like a charm. He was here for about 20 minutes. He used a device to scan the barcode on the M-Card, let the office do their thing and we were good to go.
     
  16. Feb 4, 2011 #7816 of 9367
    bareyb

    bareyb Under Maintenance TCF Club

    25,944
    8
    Dec 1, 2000
    Silicon Valley
    Well THAT'S encouraging. A barcode scanner would eliminate someone having to verbally tell the operator on the other end of the phone the numbers. It MIGHT help since they routinely get those wrong...
     
  17. Feb 6, 2011 #7817 of 9367
    kbake

    kbake New Member

    7
    0
    Feb 1, 2011
    Santa Fe, TX
    Well, I knew it was too good to last. Just in time for the Super Bowl I am now getting bad tiling on Fox channel 9 and no signal on about half my other HD channels. :mad:. DVR diagnostics shows signal strength has dropped to 27% on the ones tiling. Could this be Comcast messing with the system?

    I don't understand why for the first 3 days all HD channels were fine and now they're not. No problem on the non-hd channels, guess I should consider myself lucky for at least that :(.
     
  18. Feb 6, 2011 #7818 of 9367
    morac

    morac Cat God

    8,946
    22
    Mar 14, 2003
    NJ
    I had a card install appointment today from 1 to 3. All seemed well until I got a call a little after 2 telling me they were canceling the appointment because they had no cards.

    I made the appointment two weeks ago. You'd think that they would have saved one during that time or at least called me earlier. I did manage to get a $20 credit after complaining which should just about cover the installation fee. Still, bad form Comcast.
     
  19. Feb 6, 2011 #7819 of 9367
    segaily

    segaily New Member

    249
    0
    Aug 2, 2003
    NH
    I had an install yesterday as well. Installer showed up without the cable card. Said he would be right back with one. 2 hours later he showed back up thankfully with the card. He told me his office was out so he drove to another office to get one. Amazingly enough once he had the cable card that install went fine. The internet setup had all kinds of issue however but I will spare everyone those details.
     
  20. Feb 7, 2011 #7820 of 9367
    drhankz

    drhankz New Member

    306
    0
    Jan 14, 2008
    Salem NH
    You can always write a polite e-mail to Comcast HELP

    We_Can_Help@cable.comcast.com

    It will generate some action.
     

Share This Page