1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Official Comcast CableCard Thread!

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by amjustice, Sep 14, 2006.

  1. cjv2

    cjv2 New Member

    290
    0
    Dec 15, 2009
    Atlanta, GA
    I'm not quite following what your problem is (well, I know it doesn't work) from your 2 posts. "Channel Search?" Are you referring to Guided Setup? The process where the Tivo figures out what channels you have? Heck, I'd leave too.

    The appropriate test while the tech is onsite would be:

    Messages & Settings -> Settings -> Remote, CableCARD, & Devices -> CableCARD Decoder -> Configure CableCARD 1 (Multi-Stream) -> Test Channels

    That said, if the bottom line for this guy is "I called in the stuff, I'm outta here," I'd say email the folks at We_Can_Help@cable.comcast.com, and tell them that you are being "helped" with a cut-and-run approach. They tend to respond in under 24 hours from what I have seen. If you want to take the firmly proactive approach, in your email, include your Comcast account number, the M-Card serial number, and the Data, Host ID, and UnitAddress details from your CableCard Pairing screen.
     
  2. bcdavid

    bcdavid New Member

    6
    0
    Feb 4, 2006
    Will I get premium channels with my Tivo HD cable card? HBO, Showtime etc.
     
  3. cjv2

    cjv2 New Member

    290
    0
    Dec 15, 2009
    Atlanta, GA
    You will if Comcast sets it up properly... :eek:
     
  4. Kevin R

    Kevin R New Member

    17
    0
    Jan 15, 2009
    Thanks CJV2 for the reply.
    Sorry about the poor description, I was really hoping they would get it resolved and I wouldn't have to go into detail.


    As far as a better description, the card was installed, and the tech wrote down the numbers from the screen that popped up and called them in.
    The Tivo HD got to the "Please wait… Acquiring Channel Information" screen and runs until it times out.
    Under DVR diagnostics, it doesn't show any info for tuner 0 or 1, and has a SNR of 14db, no signal strength listed.
    What info can I pull to help narrow this down?

    They are supposed to send out a comcast tech tomorrow, so we'll see how that goes, but if I can get something done in the mean time that would be great. I've read too many of these 100 truck roll, and a year later it's still not right. Hope to not follow in those footsteps.

    I will contact the link you referenced, but figured I'd see what I can figure out tonight, and see what happens with the next tech, before contacting them.

    Kevin R
    Knoxville
     
  5. cjv2

    cjv2 New Member

    290
    0
    Dec 15, 2009
    Atlanta, GA
    I think I'm starting to get the idea here. So if you try to do the Test Channels bit - you wind up with the Acquiring Channel Info bit as well?

    Also, check this out, it may help you narrow the issue down, from the Tivo support site.

    Did the tech try a different card or are you still on the original one?
     
  6. CrispyCritter

    CrispyCritter Purple Ribbon Wearer

    3,647
    1
    Feb 28, 2001
    North...
    There's lots of good info on this Tivo support page. Find your cable card and look at the cable card diagnostics for it.

    Edit: cjv2 beat me to it! But it's still a very good page to spend time on!
     
  7. cjv2

    cjv2 New Member

    290
    0
    Dec 15, 2009
    Atlanta, GA
    Ha... GMTA.
     
  8. janry

    janry New Member

    17,688
    0
    Jan 2, 2003
    Nashville, TN
    And, if you subscribe to them. :)
     
  9. Kevin R

    Kevin R New Member

    17
    0
    Jan 15, 2009
    The tech brought out two to install, and wrote both down on the install sheet.
    When he installed the first one it showed up as an M card (I noticed the other was as well), so he put the other one back.
    When it hit the "acquiring channel" screen he left and said these things take a long time, could be 24 hrs.
    When I called comcast after a few hrs, they sent him back, he pulled card info again and re-called it in. Said give it a 20 minutes and he'd call back and see if it was fixed. Haven't heard back from him.
     
  10. cjv2

    cjv2 New Member

    290
    0
    Dec 15, 2009
    Atlanta, GA
    24 hours is a load of hooey. When they (finally) got my M-Card put in, we had it operational in 5 minutes. There can be delays, but a day?

    If you check out the support article it may give you some insight into what the problem is, but it's almost definitely going to take Comcast to fix it, presuming that the problem isn't the Tivo (it probably isn't the Tivo). My money is on either a bad card or they haven't properly paired it. Likely the latter, as it sounds like your tech doesn't know what normal behavior is or what to expect.
     
  11. Kevin R

    Kevin R New Member

    17
    0
    Jan 15, 2009
    Well, a "real" Comcast tech showed up today, and got it working.
    Was here about 30-40 minutes, and didn't seem to rush at all. I signed up for the digital preferred with HD, and should get everything in HD that I get in SD (if they carry it).
    Still missing some of said HD, and it doesn't seem to be a whole tier missing, just a dozen or so across the board. Had them hit it tonight, but still the same. Will call tomorrow and see where we get. Still hoping billing goes smoothly.
    By the way, what numbers should I be seeing? On signal strength I get high 90s on regular channels, but anywhere from 50-70 on the HD 400-500 channels. SNR around 30.

    Kevin R
    Knoxville
     
  12. Kevin R

    Kevin R New Member

    17
    0
    Jan 15, 2009
    Just an update on the missing channels. They are sending another truck out tomorrow.
    So far my experience seems to be following the path of the other mishaps I've read in this thread.

    UPDATE:They tried a reset, and now I'm missing all but local HD, and much of the standard line up.
    Arghh!

    Kevin R
    Knoxville
     
  13. TrAvELAr

    TrAvELAr New Member

    5
    0
    Sep 25, 2004
    Rosedale,...
    Well, the fun began in Baltimore, MD today. I purchased a new S3 Tivo in January, and today is 3 days shy of 4 weeks from the date I set the appointment. Tech arrived about 10 minutes after the start of the appointment window and immediately looked confused as he approached my Tivo. I showed him where the card went and he called it in. Not all channels were appearing, but he was told they could take up 24 hours to show. Then he grabbed his stuff and left. I called Comcast who was supposed to call the tech and get another truck roll out here. Nothing, and that was 4 hours ago. I just got off the phone with Comcast again and they have escalated the issue. I asked if we could try re-pairing it and I was told I'd have to wait for the tech supervisor to call me back.

    I'm not holding my breath. For the record, I'm not receiving any HD channels that are not network channels.
     
  14. iontyre

    iontyre New Member

    10
    0
    Feb 17, 2010
    I'm in Baltimore area too (Harford County). My cablecard is giving me most of my HD channels, all the analog channels, but only a few of the non-HD digital channels. And it refuses to acknowledge the authorization signal from Comcast. Strange that it works at all! But its the fifth card they tried, and for now I'm just going to be satisfied with the fact I get pretty much all the HD channels (except the Science Channel and NatGe). I'm tired of calling them back. Maybe in a few weeks...
     
  15. cjv2

    cjv2 New Member

    290
    0
    Dec 15, 2009
    Atlanta, GA
    You guys who are saying "I'll take whatever I can get, it's ok even though I'm not getting all my channels..."

    Email the folks at We_Can_Help@cable.comcast.com, and tell them your stories. Really. You don't have to resign yourselves to settle for less than what you're paying for.
     
  16. iontyre

    iontyre New Member

    10
    0
    Feb 17, 2010
    Just emailed them. I will let you know what happens.
     
  17. Kevin R

    Kevin R New Member

    17
    0
    Jan 15, 2009
    Truck roll three. He swapped out the card, and we now are back to getting most of the channels with some HD channels either missing or intermittent. I mentioned the signal showing upper 90s on basic channels, but 40s-70s on HD stuff. He said I'm getting almost no signal in the upper range. Called it in and the people that handle that will be out tomorrow to see why it's not getting from the main line to me. Would be nice if they get it handled and I start showing 90s across the board and got all the channels I'm supposed to. If not, we move to that comcast help dept everyone is always talking about.
    On a positive note, other than the independent the sent out for the initial hook up (who was the usual gone in 60 seconds deal), they have been very helpful, expediant, and pleasant to deal with.
     
  18. cjv2

    cjv2 New Member

    290
    0
    Dec 15, 2009
    Atlanta, GA
    I do recall having low signal issues at one point, resulting in at least one channel simply not showing up at all (which surprised the heck out of me). When the signal issue was fixed, the channel issue vanished. Given what you describe I suspect you are probably on the right track to at least partial resolution.
     
  19. Mar 1, 2010 #7179 of 9367
    TrAvELAr

    TrAvELAr New Member

    5
    0
    Sep 25, 2004
    Rosedale,...
    After having 2 reps tell me that my ticket was escalated, and a supervisor telling me there were no escalation notes on my ticket, I emailed this address. Within a couple of hours I had a tech supervisor call me to personally verify the issue. He offered to move my appt. up, but I can't take any time off this week as I have a lot going on. Hopefully Saturday goes well and I'm told I will be getting a senior tech with CableCard experience on the truck roll.....
     
  20. Mar 1, 2010 #7180 of 9367
    iontyre

    iontyre New Member

    10
    0
    Feb 17, 2010
    I am guessing they don't operate on weekends? I emailed them Friday night, it is now Monday morning and no word from them. Hopefully today...
     

Share This Page