1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Official Comcast CableCard Thread!

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by amjustice, Sep 14, 2006.

  1. crazi4tv

    crazi4tv New Member

    119
    0
    Oct 31, 2008
    I'm attaching a link for the TiVo screens for Scientific Atlantic cablecards. Before you go to any of these screens, tune to a channel which you do subscribe to but which only displays a grey screen, then press RECORD on your remote; this locks onto a channel that you are having trouble with.

    http://www.tivo.com/assets/kdb/SA_MCards_final.pdf (for Multi-Stream cards)

    http://www.tivo.com/assets/kdb/SA_SCards_final.pdf (Single-Stream cards)


    Here is a link from TiVo regarding when the Guide data and channels do not match:
    http://www.tivo.com/setupandsupport.../Troubleshooting_CableCARD_lineup_issues.html

    Let me know if any of these links helps you
     
  2. psuJC

    psuJC New Member

    11
    0
    Oct 4, 2007
    Well off the bat, I hit record and nothing happens.. but here's what I got going through those screens.

    Network Interface (Status: Locked)

    CA Screen (Status: Ready)

    CA Screen 3(Page 5 of the PDF) says the following:
    }Scientific Atlanta Cable Card(tm)
    }CA Screen - Active Program
    }--------------------------
    }No Information Available
    }Decrypt Fail Status Time

    CA Screen Page-2 says (SubExpiretime: Friday Jan 16, 2009 9:52:00 PM GMT)

    CP Info Screen says:
    }Auth Status: CP Auth Recived
    }LTSID:0x0 PN:0x0 CCI:0x0
    }LTSID:0x0 PN:0x0 CCI:0x0
    }LTSID:0x0 PN:0x0 CCI:0x0
    }LTSID:0x0 PN:0x0 CCI:0x0
    }LTSID:0x0 PN:0x0 CCI:0x0
    }MKS Period:600 seconds
    }Verify Key Status: OK

    Diagnostics
    }Bldr Ver:121
    }OS Ver:01.04.01
    }Build Time: Nov 11, 2006 11:20:34
     
  3. crazi4tv

    crazi4tv New Member

    119
    0
    Oct 31, 2008
    psuJC~ From what you have posted, the card is receiving a signal from your provider, the card is paired, and the card has been activated. The problem is on the screen that shows "Active Program". this screen indicates if the Cablecard is entitled to display programming on the channel that you have tuned to. This can be caused by a service code issue such as your account is missing the code to activate programming on your card (for each cablecard your have, your cable account must have a service code ie 2 cards, 2 cablecard service codes). It is also possible that the proper signal was not sent to the card to download the correct channel map. Cards need to be "initialized", not just "hit". Cablecards will scramble encrypted programming unless it is properly authorized to decrypt subscribed channels.
     
  4. Sefor

    Sefor New Member

    1
    0
    Dec 19, 2008
    Has anyone here having issues where occasionally the system shows video/sound for 2-5 seconds, then sound goes out for 1/2 second, and then the screen goes blank? But when I change to other channel and switch it back, it's fine again. Weird...
     
  5. slowbiscuit

    slowbiscuit FUBAR

    3,507
    19
    Sep 19, 2006
    In the ATL
    Sounds familiar, they cancelled 3 separate visits for me (I think) before I escalated to corporate. I got the firm impression that the local folks just do not want to fool with the cards, but corporate escalation got them to change their mind. I had the area supervisor and a lead tech out with 2 M-cards the next day (which weren't initialized correctly resulting in multiple phone calls, but they eventually got the right person to send the init hit to the card).

    If you get a card and a lot of channels are missing, check the CableCard conditional access screen. If it says anything other than 'Auth: S' (like say 'Auth: MP') then the card was not init'ed correctly. Pairing is separate, but they don't usually have a problem with that. Don't be surprised if it takes a long time to get the channel map downloaded the first time after the cards are paired.
     
  6. Logik2000

    Logik2000 New Member

    7
    0
    Feb 6, 2007
    I haven't had a chance to get things rolling yet, but I did have a few things...

    First, crazy4tv. How do you know so much about all of this? Just been reading up? Work for one of the companies? Just curiosity. Your level of (helpful) knowledge is pretty impressive.

    Second, the conditional access screen. I've never found it. Is "conditional access" the title of the screen in question or is it an item on a particular screen?

    Third, I took a look at the same stuff that psuJC perused. I have the same results on the CA-Active Program screen, but it's the same for both channels I do get and those that I don't. I believe I read last night, though, that such a thing is possible for shows that aren't encrypted to begin with (thus being viewable and not needing authorization).
     
  7. pldoolittle

    pldoolittle Tivo'ing since 2001

    148
    0
    May 2, 2002
    Update: They called at 5:00 to tell me that my original Monday appt had been given away (actually they claim it never existed which is so ridiculous as to be laughable) and that the earliest available was Christmas Eve 11-3. And the goofball tried to make me feel better by telling me that they haven't had any cards for two weeks and Monday would have been canceled anyway... Wow, I fell much better knowing that even if you hadn't screwed up my appointment I wouldn't have been installed anyway.

    I guess I'll update this fiasco again on Monday since I had already taken the day off... $20 says that Christmas Eve doesn't happen either. And I'll throw in a $5 kicker that they screw up my analog S2 and/or internet access while there are here.
     
  8. z1nman

    z1nman New Member

    1
    0
    Dec 13, 2008
    I don't know if anyone has had this problem, but any help would be appreciated. I have comcast in palm beach gardens, florida. I have 3 Tivo HDs and all three have a single M cable card. Two work just fine, but on the third one when the cable card is in, I get all of the HD and encrypted digital channels, but my analog channels 2-68 show as not authorized. According to comcast all three cards are authorized the same way.
     
  9. moon_tower

    moon_tower New Member

    19
    0
    Feb 2, 2008
    Had an appointment to get a cable card for my 2nd Tivo HD for today 2-5. I get on the chat asking where they are. The chat person says that they are not coming because they don't have any cable cards. Nice, no phone call or anything. Cable companies are the worst. I really hope there is a reckoning someday.

    I love the customer service of Directv, but with the new satellite locations, if you even have a couple of trees, the technicians don't want to bother installing the new dish. Also, I really have to have the Tivo software. I know the new DTV Tivo hardware is supposed to be coming someday. Maybe all my trees will die by then.

    Update: A tech calls me at 5:15 saying that he is running late and that he will be by to install my card in 45 minutes. After an hour and a half, I call his number from call waiting. He said that he went to the warehouse and there were not any cable cards to install. They have rescheduled me for tomorrow. I guess there is going to be a delivery of cable cards? Seems unlikely. I really hate these guys.

    I know these stories are like bad beat stories or airline travel stories...Everyone has one and no one wants to hear them, but I feel better.
     
  10. rcoates777

    rcoates777 New Member

    105
    0
    Jun 28, 2005
    Pinehurst, NC
    Gang -

    Comcast is my provider - serving Foxboro, Canton & Dover, MA. Within the last 2 or 3 days I lost a few HD channels - mostly sports channels such as ESPN, ESPN2 but also The History Channel and a couple of others. My neighbor down the street experienced the same thing with his TiVoHD.

    But he still has the Comcast STB hooked up and he is getting the missing channels from it.

    We both called Comcast and they were clueless.

    Has anyone else experienced this? Suggestions?

    Thanks.

    Bob
     
  11. engine12

    engine12 New Member

    8
    0
    Jan 17, 2008
    Merry Christmas.
    If I understand all of the posts on here about the cable cards 1 mcard will allow me to record 2 HD shows or 1 and 1 correct?? I just ordered the HDTiVo Yesterday. I also have Comcast here in Hanover,PA so I am expecting problems:) Also is the Motorola card the better of the 2 brands??? Thanks for all help.
     
  12. drhankz

    drhankz New Member

    306
    0
    Jan 14, 2008
    Salem NH
    A TiVo HD with an "M Card can record two programs.

    You don't have a choice Card Suppliers. Your Cable Company
    does the choosing for you. Comcast usually uses Moto - but
    I don't know if that is across their whole network. There could
    be exceptions if they acquired some other locations from a
    different Cable Company..
     
  13. psuJC

    psuJC New Member

    11
    0
    Oct 4, 2007
    If they send the techs from Duryea... you're screwed. I finally got mine fixed. I sent a message to that senior vice president from a link earlier, and had a manager call me the next day. two days later they send out a tech, who scrounged up two single stream cards that actually worked.

    Here's the story. None of the multi streams will work as they've all been loaded with the wrong channel map. thats why myself and logic have been having problems with the multi streams. All the single streams they have need a firmware upgrade, however that functionality isn't working, so they never successfully download the firmware. The tech they sent managed to get his hand on 2 working single streams... which he confirmed before coming out. As far as he knows, there were no more working single streams there, and they weren't ordering any new ones. They only use scientific atlanta. They have no idea how to fix the problem with the multi streams, apparently corporate is working on it, but it didn't sound like it was a high priority, thus unlikely to get fixed in the near future.

    Good luck
     
  14. tc2

    tc2 New Member

    3
    0
    Dec 25, 2008
    rcoates777 -

    I'm in Foxboro too. I'm having the same issue you're having plus a couple other ones. I had a field tech out Wednesday and he told me they are having an issue in the area with the channels you mentioned. He said he'd escalate to tier two but nothing he could do about it locally. He said it should get resolved within a week. My other issue are I'm losing signal to all my channels on both tuners. Only thing that helps is power cycling the TiVo. I've had that issue for about two months but it only got ridiculous about a week ago. The tech who came out swapped my old S cards for a couple M cards. Worked fine when he left now when I go to a premium channel (like HBO or Showtime) or a lot of digital channels, the cable card info comes up instead of video. I have a second series 3 and that one is working fine except for the loss of a few HD channels. Very frustrating. I've got another tech coming out next Wednesday.
     
  15. jstepak

    jstepak New Member

    3
    0
    Feb 23, 2006
    Just a quick heads up - here in the SF Bay Area, Comcast gives us the option of installing our own cable cards (and to save the $19.99 fee to have someone from Comcast come out). I went to the Comcast service center, told the woman at the window that I had a TiVo HD box and she said "Oh, so you'll need a M-card". I agree and she handed me the card. When I got home and installed it, the Guided Setup recognized it as an S-Card (single stream) Then I called Comcast and gave them the serial number (starting with an "NG") they confirmed I had received the S-card by mistake. I asked them how I could identify the M (multistream) card so I would be sure I had an M-card before I left the Comcast office again and she said the serial number would start with an "MA". Just wanted to let you all know in case you are picking up your own card and want to be sure you have the M-card before you leave the Comcast office. Just FYI: In our area, the fee for the card is $1.79 / month. And, you save about $11 dollars if you had a Comcast cable box or $5 if you had 2 boxes and are just returning the second.
     
  16. tc2

    tc2 New Member

    3
    0
    Dec 25, 2008
    jstepak -

    Comcast just raised the cost of additional cable cards here from $5.00 each to $6.95 each. Anyone else paying this much?
     
  17. drhankz

    drhankz New Member

    306
    0
    Jan 14, 2008
    Salem NH
    FYI - Comcast DOES NOT have consistent pricing across
    their Service Area. Each Region negotiates their rates
    with a LOCAL PUC. It is possible some areas still have
    a low price and in my area - I just complained about
    the 40% PRICE HIKE to $6.95 from $5.00. I have had
    my cards [5 of them] installed for 3 Years. They
    started at $1.99 per month. It is now MORE THAN a
    3X Price increase over just 3 years.

    I THINK IT IS HIGHWAY ROBBERY - Thank You Comcast :mad: :thumbsdown:
     
  18. cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,281
    6
    Sep 13, 2005
    Chicago
    Any thoughts on my situation here

    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=414056

    The card that works has,

    Con:Yes
    Val:V
    Auth:MP

    The card having problems has,

    Con:Yes
    Val:?
    Auth:Cad
     
  19. rcoates777

    rcoates777 New Member

    105
    0
    Jun 28, 2005
    Pinehurst, NC
    TC2 -

    Thanks for letting us know that you are having the same problem with reception of a few of those channels. I'm constantly amazed that Comcast sends out techs if they already know about a problem in the area.

    Your problem of losing signals to both tuners on one of your boxes sounds like a problem with that particular TiVo box. When the tech replaced your S cards for "a couple M cards" was that 2 M cards in the one box or one in each of your 2 TiVos? You no doubt know that you only need 1 M card per TiVo.

    Another post of yours said the price of the additional Cable Card went from $5 to $6.95/mo. I'm still paying $1.50/mo. but I guess these charges are negotiated separately for each town. I had requested a single M-Card when I scheduled my installation but Comcast came with 2 S-Cards so I am getting charged for the 2nd one. (Don't get me started!)

    Please keep me posted on your progress with the missing channels. I'll let you know what happens in Dover. Comcast is scheduled to visit my neighbor on Saturday (12/27) to look at the "missing channel" problem.

    Bob
     
  20. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    2,789
    28
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    Here (ex-Adelphia site in Virginia which was purchased by Comcast) we are charged $2.00 for the second one which is up from $1.50.

    Scott
     

Share This Page