1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Official Comcast CableCard Thread!

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by amjustice, Sep 14, 2006.

  1. Sep 27, 2006 #521 of 9367
    gregkeene

    gregkeene New Member

    23
    0
    Aug 14, 2002
    Specifically, what are your values for:

    * Encryption:
    * Connect: , EnabledByCP:
    * Auth:
    * CA enable:
    * Host Validation:
    * Copy Protection Key:

    Also, which types of channels are you able to get and having trouble with.

    HD Broadcast (e.g. NBC, CBS):
    HD Expanded (e.g. ESPN HD, Discovery HD):
    HD Premium (e.g. HBO HD, SHO HD):
    SD Broadcast (e.g. NBC, CBS):
    SD Expanded (e.g. Comedy Central):
    SD Premium (e.g. HBO, SHO):

    Might help fill in some blanks.

    Greg
     
  2. Sep 27, 2006 #522 of 9367
    gayste

    gayste Love TiVo!

    269
    0
    Feb 27, 2002
    Alexandria, VA
    Cool, I'll have him check.

    I'm at work and can't get the exact info, but here is some info from memory:

    - CP Authorized on both cards
    - No ECMs (or somthing like that) on one card and on the other card this says "OK"
    - No EMMs recived on both cards

    I can get more info when i get home to meet the cable guy.
     
  3. Sep 27, 2006 #523 of 9367
    wbswbs

    wbswbs New Member

    9
    0
    Sep 26, 2006
    Got it working. Thanks. Had to turn on sharing within iTunes and iPhoto themselves (duh...). Also, had to enable a port in the firewall to permit iPhoto through. No worries, all fixed. Works nicely, in fact. I have tons of music and tons of pictures (12K+), and I experienced next to no lag in access playlists and photo albums.
     
  4. Sep 27, 2006 #524 of 9367
    kas25

    kas25 New Member

    411
    0
    Mar 10, 2003
    NJ
    I'm curiuos to know how this works. I'm considering switching from Directv to Comcast S3 as I would love to replace my Pinnacle media player which i use to stream pictures and photos from my computer. It sounds like you are saying the S3 will do this. Does album art show up when music is played? Can you search for an album or song while another song is currently being played? Thanks for any input you can provide. I assume it doesn't do movies?
     
  5. Sep 27, 2006 #525 of 9367
    Woodstock2

    Woodstock2 New Member

    30
    0
    Sep 16, 2006
    Sammamish, WA
    And, does it work with apple-format (both protected and not) songs under itunes on an WinXP system?
     
  6. Sep 27, 2006 #526 of 9367
    DocSavag

    DocSavag New Member

    66
    0
    Feb 18, 2006
    As far as I know it won't play the Apple format.
     
  7. Sep 27, 2006 #527 of 9367
    ebh

    ebh New Member

    26
    0
    Sep 26, 2006
    Today's experience was as good as the first one was bad. Prior to my appointment I got a call from the Tech Supervisor (unsolicited) and explained to him that he had to use two outlets for the S3. The tech who showed up was a foreman and had listened in on the conversation with the supervisor. Both cards in and working in about ten minutes. Tech had to call back in to get premium channels working properly.

    DO NOT LET COMCAST TELL YOU THAT THE Series 3 IS NOT SUPPORTED, OR THAT THEIR SYSTEM DOESN'T HANDLE TWO CARDS.
    EXPLAIN TO THEM (IF NECESSARY) THAT THEY MUST USE TWO OUTLETS EVEN THOUGH IT IS ONE BOX.
     
  8. Sep 27, 2006 #528 of 9367
    geekmedic

    geekmedic TiVo Fanatic TCF Club

    520
    0
    Apr 4, 2003
    Atlanta, GA USA
    Had an interesting thing happen last night...

    I was watching a recording of South Park (yes, I'm a fan). During the last 5 minutes of the show, it recorded a CableCARD diagnostic menu that stated that my card wasn't activated. When I switched to Live TV (on both tuners), everything seemed to be working fine.

    I looked at the diagnostic menus for each of the CableCARDs. I have Scientific American CableCARDs installed. If I'm not mistaken, I *think* the old OS version was from 2005. Now it seems to be reading OS versions from May 2006.

    Does anyone know what date the most recent firmware update for Scientific American CableCARDs is from? I'm curious if I got a firmware update last night, or if this is a problem with a CableCARD that might be ready to show its ugly head?
     
  9. Sep 27, 2006 #529 of 9367
    Pab Sungenis

    Pab Sungenis New Member

    204
    0
    Apr 13, 2002
    Vineland, NJ
    Forget that. Call 1-888-225-5322, the main number for the FCC first. Ask about all the forms you need and have them sent to you.

    THEN call 215-665-1700 and let them know the next stop is the post office to file the official complaint.
     
  10. Sep 27, 2006 #530 of 9367
    gayste

    gayste Love TiVo!

    269
    0
    Feb 27, 2002
    Alexandria, VA
    More info:
    I don't see the exact info requested by gregkeene
    Here's what i do see:
    - Auth Status: CP Auth Received (both cards)
    - Prog number: 304 (cc1), 5 (cc2)
    - CCI byte: 0x00 (both cards)
    - ECM count: 0 (both cards)
    - EMM count: 0 (both cards)
    - Decryption status: OK (cc1), No ECMs detected (cc2)
    - Powerkey status: Not Ready - Waiting for EMMs (both cards)
    - EID: 0xffffff (cc1), 0x0 (cc2)
    - MKS period: 100 seconds (both cards)
    - KSE count: 0 (both cards)

    Also, which types of channels are you able to get and having trouble with.

    HD Broadcast (e.g. NBC, CBS): yes
    HD Expanded (e.g. ESPN HD, Discovery HD): Dont think i get ANY of these
    HD Premium (e.g. HBO HD, SHO HD): no
    SD Broadcast (e.g. NBC, CBS): yes
    SD Expanded (e.g. Comedy Central): spike - yes, bravo - yes, discovery - yes, hgtv - no, comedy - yes, etv - no (seems to be very eratic but i am also not sure what is "expanded")
    SD Premium (e.g. HBO, SHO): no

    Again, thanks for any information!
     
  11. Sep 27, 2006 #531 of 9367
    jjarmoc

    jjarmoc New Member

    56
    0
    Sep 14, 2006
    gayste -
    Just out of curiousity, what manufacturer and version is your CC?
     
  12. Sep 27, 2006 #532 of 9367
    gayste

    gayste Love TiVo!

    269
    0
    Feb 27, 2002
    Alexandria, VA
    scientific atlanta
     
  13. Sep 27, 2006 #533 of 9367
    robus

    robus New Member

    24
    0
    Sep 14, 2006
    Mt Pleasant, SC
    This sounds exactly like the problem I had with the second cablecard. And it boiled down to them not properly configuring the card for the digital package. The hardware side was all fine - it was purely an account set up issue.

    Robert.
     
  14. Sep 27, 2006 #534 of 9367
    gregkeene

    gregkeene New Member

    23
    0
    Aug 14, 2002
    gayste:

    I'm not as familiar with the SA cards as Motorola. While it could be a package setup issue on your account or card, it's sounds more like you're one or both of your cards isn't establishing encryption correctly. It's likely to do with one of the values (especially the DATA value) not being entered correctly at the home office end. Of course there are many factors, but making sure they double check that could be worth it.

    Greg
     
  15. Sep 27, 2006 #535 of 9367
    gayste

    gayste Love TiVo!

    269
    0
    Feb 27, 2002
    Alexandria, VA
    There done! The cable guy just left. The cards are working! Try to get a "real" Comcast installer (not a contractor) they know who to talk to. They just needed to talk to the right people/department at the office to set it up.
     
  16. Sep 27, 2006 #536 of 9367
    joanmaries

    joanmaries New Member

    16
    0
    Nov 3, 2001
    nj shore
    Does anybody have any experience with getting cablecards from Comcast in Monmouth County, NJ? I am considering getting the S3 - I really want it but the BF keeps logically pointing out that there's another $1k we won't be saving towards buying a house - but he's weakening a bit!! I think I can work on him for this. I could just do it because it's my money but that would cause more friction and problems than it is worth.

    Anyway, back to the point - I was wondering how easy/hard it was to deal with Comcast in our area. The cable is in the BF's name but he definitely will not be able to talk to the comcast people if they try to pull anything or give him any problems - I'll have to talk to them. He's too nice and sometimes lets people push him around - they give me problems and they will have the fury of a woman denied Tivo on their backs.........
     
  17. Sep 27, 2006 #537 of 9367
    Gregor

    Gregor Active Member

    46,746
    14
    Feb 18, 2002
    Glad to see it worked out. Comcast *does* support these puppies, even if they don't know that they do.
     
  18. Sep 27, 2006 #538 of 9367
    sjcbulldog

    sjcbulldog New Member

    70
    0
    Jul 13, 2004
    Oregon
    My comcast guy just left. He commented that he had never seen the Tivo with cable cards before. However, he just installed the first card, called in the card id # and the CSR sent an initialize to the card. After the initialize, the comcast installer checked to be sure I was receiving one of the unencrypted channels. After this was confirmed, he called back to the CSR and gave them the host id and the card id and had them paired and attached to my account. I used test channels to tune into HBO HD. After about five minutes HBOHD was working. We repeated this with the second cable card and about twenty-five minutes after he arrived he was done and everything was working. He stuck around til I finished the guided setup and made sure everything was still working across both tuners. It was as smooth as I could have expected.

    Just my $0.02 worth
    sjcbulldog
     
  19. Sep 27, 2006 #539 of 9367
    jjarmoc

    jjarmoc New Member

    56
    0
    Sep 14, 2006
    SJC - would you mind checking the manufacturer/version of your cards? I have a hunch that certain versions may not be working well, but I don't have enough data to conclude that one way or the other..
     
  20. Sep 27, 2006 #540 of 9367
    sjcbulldog

    sjcbulldog New Member

    70
    0
    Jul 13, 2004
    Oregon
    My cards are made by Motorola and are version 4.21.

    Sjcbulldog
     

Share This Page