1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Official Comcast CableCard Thread!

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by amjustice, Sep 14, 2006.

  1. Sep 23, 2006 #361 of 9367
    TBoyd

    TBoyd Less Cable, More Net

    347
    0
    Apr 9, 2000
    Silicon...
    Hi Btwyx,

    Interestingly, I looked at my S3 diag menu this a.m. for limited basic and ext basic channels and they are both now digital with the QAM notation. Might they have switched me to ADS overnight? Hmmm?

    I still can't see the ext basic channels though. I think I'll have to have Comcast hit the cards with a reset and then maybe do another guided setup. Sound right?

    Thanks,
    Tim
     
  2. Sep 23, 2006 #362 of 9367
    maharg18

    maharg18 Active Member

    3,636
    0
    Dec 3, 2002
    Chattanooga, TN
    Is anyone STILL having trouble getting their cards activated? I'm on day 4 now, and after 2 calls and 1 tech visit, still a no-go.. MISSING_PROGRAM_REKEY is all I get. Needless to say I'm about ready to start slashing throats at Comcast. All the lady on the phone today said was that she could set up another tech visit with someone who "knows about cable cards". Give me a freaking break.
     
  3. Sep 23, 2006 #363 of 9367
    TBoyd

    TBoyd Less Cable, More Net

    347
    0
    Apr 9, 2000
    Silicon...
    Maharg18,

    Yea, I have that on one of my cards and am about to call Comcast and "dance" with them. Any hints? What NOT to say?

    Funny thing is, I get lots of channels on that card too, but am still missing limited basic ones and a few HD.

    T
     
  4. Sep 23, 2006 #364 of 9367
    maharg18

    maharg18 Active Member

    3,636
    0
    Dec 3, 2002
    Chattanooga, TN
    I don't have any hints that I can think of, I'm just trying to be persistant right now, which is hard when I have to sit on the phone for 1 hour before even getting to talk to someone, who ends up being clueless.

    Unfortunately I'm not getting ANY channels with these cards, with the exception of analog and in-the-clear digital channels.
     
  5. Sep 23, 2006 #365 of 9367
    geekmedic

    geekmedic TiVo Fanatic TCF Club

    522
    0
    Apr 4, 2003
    Atlanta, GA USA
    Comcast has reinitialized your cards? (i.e., take both cards out, insert card 1, reinitialize, etc.)

    Make sure that you didn't accidentally swap the cards. With exception to one person on here, most people seem to report that there are 2 different host ID's for the cards (as to be expected since there are 2 different "hosts" for the card -- each tuner is its own host). I played devil's advocate and switched my cards (toying with death I know). Completely wiped out my digital cable! Luckily when I switched the cards back, everything is working ok.

    Comcast requires the serial number of the card and the host ID to match before the cards will work. Only a particular host ID is allowed to view content on a particular CableCard.
     
  6. Sep 23, 2006 #366 of 9367
    ctriplett

    ctriplett New Member

    1
    0
    Jan 24, 2006
    Reston, VA
    I'm in Reston, VA and the 2 Cablecards were installed on 9/14/06 and have been working fine. Even after I replaced the S3 (TiVo called me to say it was defective and sent another one), placed the Cablecards in the new TiVo, it still works.

    Now I have no idea what the bill will be as the technician wasn't sure. He thought the first was free and the second one was maybe $9.95.
     
  7. Sep 23, 2006 #367 of 9367
    ThreeSoFar

    ThreeSoFar FourNow...WaitFive

    5,419
    0
    May 24, 2002
    Baltimore
    OK, guy came and went and now I realize I'm getting partial success with both cards. Weird, but even on the disabled card, on the test channels screen, I DO get some channels in. I get channel 11 (WMDOCA, it's in Spanish), channel 196 PPV previews, Some of the digital channels (PBS), 208 WBALDT2 (local DT)

    On the conditional status screen,

    CC2 says:

    Connected:yes, EnabledByCP: yes
    Auth: SUBSCRIBED


    CC1 says:

    State: CA Disabled

    He's supposed to be coming back again by 6pm. Any suggestions? Should I re-seat both cards?

    The Network Setup screen has a "Hunt" option that seems to start when you hit select. What's that do?

    Right after first enabling the cards, I had him reconnect some of the cable ends, which necessitated severing the connection from the wall for a while. Could that screw it up?
     
  8. Sep 23, 2006 #368 of 9367
    grapeape

    grapeape Primate

    37
    0
    Feb 8, 2004
    The Jungle
    Tech showed up late, but dropped cards in and worked instantly. No fee for service call, no fee for either card. Now saving $14/month on Comcast
    (and ignoring the fortune for the Series 3 and VIP lifetime transfer).

    Tivo works as expected with the exception of some missing features such as deleted items, Tivo Solutions, MRV, some HMO apps and VOD. The VOD is a
    killer, but so I'll probably move my digital box from another room in order
    to get Howard Stern OnDemand, PPVs and free OnDemand TV/Movies.
    Digital box without DVR is $3.99/month.

    Grape

    For those of you who are not aware, Tivo is offering a limited edition purple (lavender) soft touch remote. Now if I can just get a purple Series 3 case,
    I'm all set.

    Watching TV is expensive!
     
  9. Sep 23, 2006 #369 of 9367
    hiker

    hiker S.o.N.Y.D.a.C.

    1,352
    0
    Nov 29, 2001
    SF Bay Area...
    You should be able to get the digital box free if it is on your primary TV. See the 2nd to last answer in this FAQ at Comcast here.
     
  10. Sep 23, 2006 #370 of 9367
    Gregor

    Gregor Active Member

    46,758
    15
    Feb 18, 2002
    Have you tried going to your local office to talk to a tech manager there? I have had good results doing this.
     
  11. Sep 23, 2006 #371 of 9367
    ThreeSoFar

    ThreeSoFar FourNow...WaitFive

    5,419
    0
    May 24, 2002
    Baltimore
    Specifics on Baltimore Comcast S3 Install:

    Technician came near end of his window.

    No fee for install.

    No additional monthly fees for any of my (now 3) CableCARDs. (I have to confirm this...)

    ADVICE: I should have had him stay longer and used the CHANNEL TEST option under each card to make sure I received all I thought I should.
     
  12. Sep 23, 2006 #372 of 9367
    maharg18

    maharg18 Active Member

    3,636
    0
    Dec 3, 2002
    Chattanooga, TN
    That is my plan on Monday.
     
  13. Sep 23, 2006 #373 of 9367
    maharg18

    maharg18 Active Member

    3,636
    0
    Dec 3, 2002
    Chattanooga, TN
    This is what is confusing me, not once have they asked me for the host ID's. They just tell me that they're re-hitting the cards and then they give up. The techs that came out yesterday didn't even phone anything in.
     
  14. Sep 23, 2006 #374 of 9367
    nexus99

    nexus99 New Member

    94
    0
    Oct 17, 2002
    Comcast finally rolled to my house. They sent two techs because this site had never seen a S3 before. They popped in card 1... got the screen showing that a card had been inserted. They called home and hit the card. Bam. the 131-4 error(I think that was what it was) Hit select to go back. Inserted card two. It took about 30 seconds and anonther 131-4 screen popped. Checked test channels for both HBO and HD content. Everything looked ok. Ran through the guided set up again and then tested dual channel recording with a playback. Everything looked good.

    The Cabel guys choked when they asked how much it cost but one did smile and say that any amount of money is worth it to get rid of the motorola STB :)

    They also mentioned if I had waited a while I chould have gotten a TIVO brand box from Comcast without having to buy it. I guess they are working on a deal to have their own S3 box to replace the Motorola ones.

    Oh, both of my cards were firmware revision 4.05. I'd have rather have had the newer firmware but these seem to work just fine. The installers said they had never even considered that the firmware could have been a potential issue.

    I am just happy its all in and running. Now I can finally set up all my season passes for HD! Yay!
     
  15. Sep 23, 2006 #375 of 9367
    ThreeSoFar

    ThreeSoFar FourNow...WaitFive

    5,419
    0
    May 24, 2002
    Baltimore
    Potential issues with my problems?

    1) I was in the middle of guided setup when we put in the cards and sync'd them up.

    2) My cards have two different firmware versions: 04.05 and 04.21
     
  16. Sep 23, 2006 #376 of 9367
    beergeek2

    beergeek2 New Member

    4
    0
    Jan 30, 2002
    Tech visit number 2: Comedy in the morning

    A tech visited me and after 15 minutes looking at the box ("I've never seen that before") and I explained it was new, etc. He finally (after 15 minutes) told me that they were out of cable cards and they were back ordered. But he called the person he thinks is the local expert on cable cards. And he had a couple and was going to come over and show him how to install them.

    The cable card tech put in a "special" card that cost him $500. I asked him if it was a diagnostic card and he said no. It let him get every channel without needing the card to be authorized. He used that to check that the TiVo actually worked.

    Then he insisted that he needed to remove the cable cards and do a channel scan -- possibly a hold over from a requirement for TVs or something.

    I waited for that. Then he put in the new cards and told the other tech to call in the initialize. At least he got that part right (according to what I've read here). He told him to have them initialized not "hit".

    While waiting the cable card expert asked how much the series 3 cost and I told him how much I payed. (He had already told the other tech it was $1200) When I told him that he, to save face, told the other tech that the $1200 one must be the series 4 Tivo. So funny how he couldn't allow the other tech to know that he was wrong. So he asked the capacity and upped them for the one he "saw". Ugh.

    So the cards started working -- partially -- I got channels 1-33 and a few of the HD ones (locals only).

    I was also getting the Auth: MISSING_PROGRAM_REKEY in the Conditional Access menu for both cards.

    I when to the online chat for Comcast (BTW, I think this is better than the phone support -- the people are much more willing to help) and started talking to someone there asking that they send an Initialize as suggested in the thread Comcast CC Activation Troubles: What I've learned...

    I don't think they did that -- but something else.

    I then pointed them to the above thread and it clicked with them. They sent the right command. I then got the "good" error (first time I had seen that with these new cards). And things started working just fine.

    Whew!

    I am so happy to have this box and have it work. I've been waiting since before I even new it existed. But I'm worried. There is NO WAY that non technical people are going to be able to get this installed. Tivo need to step up and let people that activate a S3 know that if they have any trouble with their install to have Tivo conference in the cable company. I would e-mail every person that activates a S3 with this info right now.

    Thanks to the forum for the help!
     
  17. Sep 23, 2006 #377 of 9367
    mdreuben

    mdreuben New Member

    24
    0
    Nov 15, 2003
    Bay Village, OH

    Figures that nothing is easy. The Time Warner web site is a master stroke of not providing any way to contact them other than the standard 800 number.

    Does anyone know of a phone number of higher department at Time Warner?

    Thanks!
     
  18. Sep 23, 2006 #378 of 9367
    bap

    bap pab

    104
    0
    Dec 6, 2003
    North o'...
    Just had my CableCards installed here in Winchester, MA (10 miles north of Boston). I originally stopped by the Comcast office in Somerville to see if I could pick them up but they said I needed a tech to come out so they set up the appointment for me. I made sure they specified two CC's on the work order. The tech showed up right in the middle of the apointment window, and when I mentioned the cards were going in a TiVo he got a little excited since it was his first experience with it. He already knew of the S3 from talking with other techs and reading up on it on the web. He mentioned that he knew the cards needed recent firmware - two or three other techs who had S3 installs ran into all sorts of problems due to older firmware on the CC's. The install went very smoothly - the only frustrating part was the length of time he got stuck on hold calling Comcast to activate the cards. Both cards were recognized by the TiVo fairly quickly and I was able to pull up HBO within a minute or so of the cards being initialized by Comcast. I did see that 161-4 error that others reported but just ignored it as suggested.

    It wasn't until after the tech left and I started this writeup that I checked the firmware levels of the CC's. They're from Motorola, and apparently have different firmware reversions. (Hopefully that won't be a problem). They're 04.21 and 04.05.
     
  19. Sep 23, 2006 #379 of 9367
    ThreeSoFar

    ThreeSoFar FourNow...WaitFive

    5,419
    0
    May 24, 2002
    Baltimore
    Someone mentioned online/chat help being easier. I can't find that. Just some stupid automated interview/search engine thing--no person there.

    ETA: Found it. Just keep putting "CableCARD" into the automated interview thing and it gives you a link to the live chat.

    The live chat though defaults to Internet problems--have to click on cable.
     
  20. Sep 23, 2006 #380 of 9367
    grapeape

    grapeape Primate

    37
    0
    Feb 8, 2004
    The Jungle
    Not sure what primary means in the world of a multimedia house, but since I now only have one comcast owned receiver, I guess that would make it my primary. Thanks. I'll save another $3.99. Pretty soon these guys will be paying me to get Comcast. Not sure how they stay in business. :)
     

Share This Page