1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Not recording -- "Someone modified the season pass?!?!"

Discussion in 'DirecTV Receiver with TiVo' started by islander, Dec 18, 2006.

  1. Dec 22, 2006 #61 of 862
    Bob Coxner

    Bob Coxner Active Member

    2,045
    0
    Dec 1, 2004
    I forced a phone call and after new indexing everything is back to normal. I was afraid the hard drive was dying so I'm pleased that it was just a DirecTV screwup.
     
  2. Dec 22, 2006 #62 of 862
    OLdDog

    OLdDog Reformed Druid

    2,384
    0
    Dec 15, 2001
    Now I really am confused; One of my series 1 DTiVos that had this problem and then seemed to fix itself is exhibiting the problem again.

    The actor database is completely empty and a large part of the title database is missing as well but the guide seems fully populated.

    I guess DTV has not completely solved the problem after all.
     
  3. Dec 22, 2006 #63 of 862
    PAP

    PAP New Member

    144
    0
    Oct 6, 1999
    Ohio
    How do I force a call?
     
  4. Dec 22, 2006 #64 of 862
    goony

    goony New Member

    1,749
    0
    Nov 19, 2003
    It's in the setup menu... Messages & Setup --> Settings --> Phone --> Test Phone Connection.

    I just noted that none of my four S2 DTivos have had the problem - I thought one did but it's seemingly a feature of a V1.3.1 TivoWebPlus that it doesn't show the Tivo Data 'to be recorded' items while V1.3.0 does.

    Using TivoWebPlus if I view all of my channels and then look specifically at channel 1100 I can see scheduled recordings over the next few days, but they don't appear in the ToDo list.

    Here is a question: Did anyone without a connected phone line have this guide data issue, or did only those that keep a phone line connected have this happen?
     
  5. Dec 22, 2006 #65 of 862
    PAP

    PAP New Member

    144
    0
    Oct 6, 1999
    Ohio
    Forced a call and now the 8 oclock o'reilly factor recordings ARE showing up. I just hope I didn't induce any other problems. On Christmas eve I've got about 10 Dirty Jobs episodes and then Christmas day I've got about 10 or more Mythbuster episodes listed to record - I hope that's a marathon and not a listing error.
     
  6. Dec 22, 2006 #66 of 862
    Jumi

    Jumi New Member

    130
    0
    Sep 27, 2003
    Two days ago the thing fixed itself. Last night it was updated again and now the problem is back. WL of "Blade Runner" 1/1 on AMC disappeared along with "NBC Nightly News" the week of 1/1. Can't find "Blade Runner" in a search but it's in the Guide. Nucking Futts!
     
  7. Dec 22, 2006 #67 of 862
    latrobe7

    latrobe7 Just one more thing

    5,581
    3
    May 1, 2005
    Orange...
    Wow, just saw this thread; I thought my old SAT-T60 was finally dying! FWIW; when I noticed the problem on Wednesday I unplugged the Tivo and plugged it back in, and everything came back.
     
  8. Dec 22, 2006 #68 of 862
    mboge

    mboge New Member

    125
    0
    Jan 8, 2002
    Raleigh, NC
    Not sure what another "me too" post is good for, but I'm gonna do it anyway.

    I have 3 D-Tivos and two of the three are screwed... not sure why the third isn't. Unfortunately, when I first noticed it (on just 1 Tivo a couple of days ago) I thought it might be the TiVo, so I did a "Clear program information..." and lost all of my SPs before I came hear to read it was a DirecTV data problem :(

    Anyway, Tivo1 seemed to get fixed and now it has the problem again. This needs fixing quick!

    Don't know if it helps, but here are the specs of the 3 Tivos:

    TiVo1 (messed up)
    Man. Brand: 100
    Platform: Series 2
    IRD Model: R52180
    Soft. Version: 6.1-01-2-521
    Last Data D/L: Dec. 22, 2:31 am​

    TiVo2 (OK)
    Man. Brand: RCA
    Platform: Series 2
    IRD Model: DVR80
    Soft. Version: 6.2-01-2-321
    Last Data D/L: Dec. 22, 2:37 am​

    TiVo3 (messed up)
    Man. Brand: Philips
    Platform: Series 2
    IRD Model: DSR7000/17
    Soft. Version: 6.1-01-2-101
    Last Data D/L: Dec. 22, 2:39 am​

    (By the way, what's with the diffrerent SW versions? Is that normal?)
    :confused: :confused: :confused:
     
  9. Dec 22, 2006 #69 of 862
    drew2k

    drew2k Drew != Drawn

    4,864
    0
    Jun 9, 2003
    Long Island, NY
    There's a post somewhere around here that breaks this all down, but here's what I recall:

    The last three digits are the manufacturer.

    I forget which group it is, but either the 2nd or 3rd group indicates which partition TiVo booted off of (01 or 02, or 1 or 2).

    The first group is the most important and reflects the actual version you are running.
     
  10. Dec 22, 2006 #70 of 862
    mboge

    mboge New Member

    125
    0
    Jan 8, 2002
    Raleigh, NC
    Hmmm... then I wonder if there is something about TiVo 2 being on 6.2 and not -- to my knowledge -- experiencing the problems, while the other two are on 6.1?
     
  11. Dec 22, 2006 #71 of 862
    goony

    goony New Member

    1,749
    0
    Nov 19, 2003
    V6.1.x is for the R10 boxes which are a slightly different hardware platform (also: not easily hacked) than other Series 2 DTivos - some refer to the R10 as the "Series 2.5".

    V6.2.x is for the non-R10 Series 2 boxes and is functionally identical to the V6.1.x software.

    All of my boxes are non-R10s running V6.2.x, so maybe only the R10 boxes got bit by the guide data issue.
     
  12. Dec 22, 2006 #72 of 862
    Jumi

    Jumi New Member

    130
    0
    Sep 27, 2003
    No. Series 2 DTiVo.
     
  13. Dec 23, 2006 #73 of 862
    YCantAngieRead

    YCantAngieRead Not Entirely Current

    39,707
    0
    Nov 5, 2003
    Is ANYONE having problems that don't have DTV?

    I'm having a similar issue, but I don't have DTV????
     
  14. Dec 23, 2006 #74 of 862
    goony

    goony New Member

    1,749
    0
    Nov 19, 2003
    Huh? :confused: Do you have a Dish Network DVR??
     
  15. Dec 23, 2006 #75 of 862
    Fish Man

    Fish Man Phish Food

    8,260
    0
    Mar 4, 2002
    0.7 miles...
    My series 1, a GXCEBOT, has been doing this off and on since last Monday.

    A probably-related symptom: It fails to do indexing or GC for a LONG time when this is going on.

    It last indexed at 8:46 AM Dec. 21. That's almost 48 hours ago. DirecTiVos usually do indexing 3 or 4 times per day.

    My HR10-250 and R10 seem to be unaffected by this so far (knocking wood).
     
  16. Dec 23, 2006 #76 of 862
    drew2k

    drew2k Drew != Drawn

    4,864
    0
    Jun 9, 2003
    Long Island, NY
    Umm - it sounds like Angie is having a similar problem with her TiVo but doesn't have DirecTV; she may have a stand-alone and used this forum's search button to find this thread.
     
  17. Dec 23, 2006 #77 of 862
    drew2k

    drew2k Drew != Drawn

    4,864
    0
    Jun 9, 2003
    Long Island, NY
    One of my HR10 boxes just got bitten by this. It was fine yesterday, showing To Do items for the next two weeks, but today, the To Do list is empty and the history shows everything is not set to record because of a change to the Season Pass. My other two boxes (an HR10 and an HDVR2) are fine. Both HR10s have 6.3a, the HDVR2 has 6.2.

    One of the programs I have a season pass for is ABC News - it's on every day, but TiVo is not going to record it. I also have a season pass WishList for Entourage in HD, which will be shown in a marathon on 12/31, but TiVo is also ignoring this.

    I'm calling DirecTV to see if there are any updates ...
     
  18. Dec 23, 2006 #78 of 862
    drew2k

    drew2k Drew != Drawn

    4,864
    0
    Jun 9, 2003
    Long Island, NY
    I called DirecTV and was immediately transferred to a technical specialist. I spoke with Rusty, a very nice woman, who knew all about this problem.

    I reported one thing to her that I don't recall seeing in this thread: My last service data download and indexing date are both on 12/21, with the last service data download attempt was on 12/23 at 5:29 AM and the last status as "None." Could these be the cause of the empty To Do lists? I had a full To Do list yesterday, 12/22, but today 12/23 I do not. Rusty was going to pass this up the chain ...

    After apologizing profusely for the problem, her only suggestions were to:

    (1) delete and re-create the season passes in the hopes that it would populate the To Do list; and
    (2) restart the recorder and wait 24 hours for another service data download

    She did say they were working on a fix, and I asked her if 6.3b would fix this, but after looking it up, she didn't have any details on what 6.3b would fix.

    At this point, I'm not going to recreate season passes. I'll wait until tomorrow to see if I get any new service data downloads or indexing, and see what impact that has on my To Do list.
     
  19. Dec 23, 2006 #79 of 862
    j0hnW

    j0hnW is uncool.

    34
    0
    Mar 3, 2001
    Austin, Texas
    I got hit by this same problem on my Series 1 T-60 after a software update a few days ago (assume it was an update since my DTivo was rebooted).

    Now I'm losing shows all over the place. What a pain.

    DirectTV -- Please, please, please leave my Tivo alone. I'm happy with the way it was. I don't need any updates. I don't need any more "features" -- particularly ones that cause me to miss recordings.

    This is exactly the sort of "service" that is going to cause me to drop DirecTV (and Tivo) after many years, and go to cable and a Motorola DCT6412 HD DVR.
     
  20. Dec 23, 2006 #80 of 862
    JimSpence

    JimSpence Just hangin'

    30,681
    1
    Sep 19, 2001
    Binghamton, NY
    My HR10 didn't record late night Networks again. The old "somebody deleted .." showed up in the history. It's still running 6.3a. Not really a problem right now, but I hope 6.3b comes along shortly for me. I'm going to trim the SP list to see if it helps. Maybe after the holidays (and 6.3b) I'll do a clear and delete to help it out.
     

Share This Page