1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

NO PROGRAM GUIDE

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by mattyro7878, Jan 15, 2017.

  1. Apr 9, 2017 #121 of 147
    a_gizmo

    a_gizmo New Member

    15
    0
    May 8, 2014
    I've been having this same problem as many other people. I followed the instructions posted by holligl from page 4 two weeks ago and so far I have not had any guide issues. I thought maybe the problem was caused by channel guide changes, like other people mentioned, but I just got a message this morning of a change and everything is still working. Hopefully the guide keeps working.
     
  2. WS65711

    WS65711 Member

    56
    5
    Feb 16, 2017
    Gizmo-
    Just curious if your Premier is configured for both OTA and Cable?
     
  3. KBrack

    KBrack New Member

    25
    0
    Feb 15, 2002
    Twin Cities, MN
    I performed the holligl technique a week ago and since then, I've had guide data with no restarts. Before then I was having to restart every day or two to restore the data.

    My Premiere with the issue has both OTA and a Cablecard configured. I have an OTA only Premiere that has never had the issue.
     
  4. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    265
    11
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    I did the Clear & Delete Program Guide & To Do List and re-ran Guided Setup back in November 2016 but still got more 6 TBAs after that so it doesn't seem like these procedures are a true fix.

    But so far it's been 6 weeks since my last TBA back on March 2nd so i'm hoping the software update to version 20.7.1.RC2-01-2-746 that i got a month ago has finally fixed the issue. I have gone two months between TBAs while others were a few weeks apart so it's been pretty random on mine.

    Keeping my fingers crossed .....
     
  5. WS65711

    WS65711 Member

    56
    5
    Feb 16, 2017
    Randy-

    It's always good to keep your fingers crossed, no matter what... ;)

    My TBA's started occurring several times per week in January. I continued to get them after the early March 20.7.1 update. They do seem to have stopped since I did the "holligl technique" a few weeks ago (fingers crossed, knocks on wood). Maybe it's a combination of the 20.7.1 update AND the Clear & Delete that cures what ails us?

    If you do get another TBA relapse, I would suggest trying the Clear & Delete once again. Maybe doing it again subsequent to the 20.7.1 update is the magic potion?
     
  6. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    265
    11
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    Poop, i got another TBA today. Just a little over 6 weeks since the last one. I let it ride all day then restarted about 7pm and that instantly restored Guide Data till 8am May 1st (13 days). Tivo still correctly recorded all my scheduled news shows today while i was at work.
     
  7. WS65711

    WS65711 Member

    56
    5
    Feb 16, 2017
    Try the "holligl maneuver" again. I know you've done it already a while back. I really had my doubts about it initially, but it seems to have worked for me on four TiVo's (still knocks on wood, just to be safe).

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    1.) Clear and Delete the Program Guide and To Do List. This won't affect your Season Passes, because it will rebuild them with the the next connection to the TiVo service. The process will take between 45 minutes and an hour. The TiVo will reboot several times, that's normal.

    On a TiVo with HD menus:
    Go to Messages & Settings > Help > Restart or Reset System > Clear and Delete Program Info and To Do List

    On a TiVo with SD menus:

    Go to Messages & Settings > Restart or Reset System > Clear and Delete Program Info and To Do List



    2.) From TiVo Central, force a connection to the TiVo service. For me, this step took about 90 minutes or more.

    Go to Messages & Settings > Settings > Network & Phone > Connect to the TiVo Service now.


    3.) Perform Step 2 again (yes, a second time). In my experience the second time goes much faster than the first time.


    4.) After Step 3 completes, Unplug your Premier for 15 seconds then plug it back in.

    5.) Keep your fingers crossed . . . :cool:
     
  8. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    265
    11
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    Well I just got yet another TBA this morning so that makes two days in a row.

    I had planned on doing the C&DPG and TDL procedure this weekend when i have time, but maybe i'll start it before leaving for work this morning.

    Edit - i started the procedure this morning and it completed in about 35 minutes, then i forced my first connection before walking out the door. At lunchtime i forced my 2nd connection then unplugged the power cord to hard reboot it.

    I'm kinda scared to check the Guide tomorrow morning ha ha.
     
    Last edited: Apr 21, 2017 at 9:48 AM
    WS65711 likes this.
  9. Teeps

    Teeps Active Member

    1,728
    14
    Aug 16, 2001
    Torrance,Cal...
    kmttg shows guide data on my xl4 to 1May17 on all favorite channels.
     
  10. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    265
    11
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    Update: It's Friday morning (2 days later) and so far i still have Guide Data. If (when?) i get another TBA i'll come back and report it.
     
    bd177 likes this.
  11. WS65711

    WS65711 Member

    56
    5
    Feb 16, 2017
    I did the procedure on two of my Premieres on 3/24, and the other two on 3/31. So far I still haven't had any more TBA's since then. Fingers crossed, knock on wood.. :p
     
  12. forum1

    forum1 TiVo user since 2000

    69
    1
    May 24, 2011
    At the direction of TiVo support I did a "Clear and Delete Program Info and To Do List" approximately 2-3 weeks ago. Unfortunately, today the TBA came back. I called TiVo support (now the third time for this issue) and was told that it is a known open bug (in agreement with my first call but counter to second where I was told the issue had been fixed) and that engineering is targeting a May software update for the fix. I'm not going to hold my breath.
     
  13. WS65711

    WS65711 Member

    56
    5
    Feb 16, 2017
    That's not very encouraging. All I can say is that spread between my 4 Premiers, I had been seeing anywhere from 3 to 10 TBA invasions per week.. for many many weeks. Since doing the holligl maneuver almost a month ago I haven't seen any.
     
  14. dbaker_001

    dbaker_001 New Member

    3
    0
    Jan 6, 2007
    So, I'm in the process of clearing the guide data and its taken more than 3 hours so far (still on step number 1)... Time to panic yet? Let it keep going, pull the plug? Any ideas? Thanks.
     
  15. WS65711

    WS65711 Member

    56
    5
    Feb 16, 2017
    In my experience step 1 did not take that long. Step 2 was the most time consuming for me, at about 90 minutes. Whether or not you should pull the plug.. I don't know. Maybe someone else can chime in about that.
     
  16. JoeKustra

    JoeKustra Cable only TCF Club

    7,242
    307
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    I would pull the plug. Only the "Loading..." phase should take a long time. A really long time.

    I hope you are talking about the connection part, not the clearing part. If it's the clearing part, still pull the plug. You should be getting messages during the actual clear & delete phase.

    I don't recall step "numbers".
     
    Last edited: Apr 21, 2017 at 6:28 PM
  17. dbaker_001

    dbaker_001 New Member

    3
    0
    Jan 6, 2007
    It's the clearing part. Seemed odd to me too. I'll post what happens after I pull the plug and let it reboot.
     
  18. dbaker_001

    dbaker_001 New Member

    3
    0
    Jan 6, 2007
    After unplugging, waiting and letting it reboot, it's right back to the "clearing guide data.." page... Hmm.
     
  19. WS65711

    WS65711 Member

    56
    5
    Feb 16, 2017
    I added the step "numbers" a week or two ago when I copied the instructions from holligl's chat. I simply attempted to make then a bit easier to follow in a 1,2,3,4,5 format.
     
  20. Richard in Marin

    Richard in Marin New Member

    27
    1
    Jan 3, 2007
    SF Bay area
    I have both OTA and cable. It's been about a month since my last 'attack', and I've never done anything but restarts, but those have not been necessary as often they used to be. Maybe ..the last update actually did something.
     

Share This Page