1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No local dial-in numbers in any area code

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by whitmerm, Aug 11, 2010.

  1. Aug 27, 2010 #61 of 114
    forgetg

    forgetg New Member

    2
    0
    Aug 24, 2010
    I also contacted Directv's office of the President, you can only email them, but they called within 8 hours...they in turn said that they will contact Tivo and have them send my unit a 800 number to dial..within 4 hours my unit and DVR service is up and running...I don't know if it was the 800 or it just made a call on its own..I would suggest a email to the office of the President..I did not put any prefix in ..it was all blank, for the link just put directv dot com in front of
    /DTVAPP/global/contentPageIFnorail.jsp?assetId=P4960016#h:594.391
     
  2. Aug 27, 2010 #62 of 114
    moonchilddave

    moonchilddave New Member

    44
    0
    May 19, 2008
    Ok, I just emailed exc customer support, and haven't gotten a call back yet, however one of my DSR704's has started working! Now, in order to prevent having to go through all this hassle again...

    If I make a backup of the drive now that it is working - with the latest version of WinMFS - should I not be able to restore it (or a freshly baked InstantCake image) and not have to go through this again should I ever put a new drive in? Would that save me from having to go through this initial setup hell?

    Could I also possibly backup the working unit using WinMFS and restore to the other unit or would that cause issues because of the HD being married to the hardware?
     
  3. Aug 27, 2010 #63 of 114
    whitepelican

    whitepelican New Member

    672
    0
    Feb 14, 2005
    Yes, making a backup at this point should work for future issues.

    Won't work. You'd have to do a "Clear & Delete Everything" after restoring to the other unit, which would cause you to go back to Guided Setup.
     
  4. Aug 27, 2010 #64 of 114
    Flexanimous

    Flexanimous New Member

    2
    0
    Aug 25, 2010
    You know...I don't understand DirecTV.

    If it's just a matter of them needing to push a different 1-800 number to the receivers for the initial call, can't they just go ahead and do that for all of their receivers and save their customers the frustration of having to complain? They must know it's not an isolated issue, judging by the number of complaints they have had about it. :rolleyes: Not very customer service-oriented.

    Thanks for letting me get that out..lol.

    Thank you for the information. I'll be emailing them now.
     
  5. Aug 27, 2010 #65 of 114
    pkindell

    pkindell New Member

    2
    0
    Aug 23, 2010
    My unit started working on its own after several days. I left all the dial in prefixs set to none. Nothing fancy, just the default dial in settings. I did call DTV and complain the first day I started having the problem. They also told me they would send an 800 number via messages.
     
  6. Aug 28, 2010 #66 of 114
    JimboDunky

    JimboDunky Disenchanted User

    16
    0
    Mar 6, 2002
    CT
    I have a Philips DSR6000. I went to the TiVo website and got the list of local dial-in numbers. Then, I entered my local number into the "set dial prefix" selection. In CT, you have to dial the area code for a local number, and 1+ the area code for a non-local number. So I entered "203XXXXXXX,". The comma is important because a 2 second pause will complete the call. Even though the tivo modem will attempt to dial the numbers after the prefix, it doesn't matter because the call will have already completed. You'll then be able to put this issue to rest.

    This all happened after getting a replacement drive from weaknees. I was using the 800 dial in number but for a week now my guide data has not compiled further than 1 day. I'm hoping this does the trick. I forced 3 daily calls today after getting my local dial-in number situated but still seeing the black bar message at the bottom of my pick programs to record screen telling me it'll take 1-2 days to get guide data. A restart hasn't fixed the issue.

    My DSR6000 is from 1999, and I saw a 3V CR2032 battery on the motherboard. Figured after 11 years it'd be dead so I replaced it when I dropped in the weaknees drive. I don't even know what it's used for.

    Also modded my box. Cut a circle out of the lid and installed a CPU fan which had blue LEDs. Looks pretty funny.

    -J
     
  7. Aug 28, 2010 #67 of 114
    stat1995

    stat1995 New Member

    5
    0
    Aug 25, 2010
    Huzzah! My Tivo is working. On Wednesday night I asked them to send my service number to Tivo. This number was found in the system information. They told me they'd send an 800 number through messages and it would take 3-4 days. I came home tonight and it was working.
     
  8. Aug 29, 2010 #68 of 114
    cataloger42

    cataloger42 New Member

    3
    0
    Aug 16, 2010
    Took about 10 days but I, too, finally got the secret pass (without trying to contact Tivo or Directv). Just started working one morning. Still no call in numbers. As Weaknees suggested, just keep the phone line plugged in and hope for the best.
     
  9. Aug 29, 2010 #69 of 114
    bunsterlama

    bunsterlama New Member

    3
    0
    Aug 21, 2010
    Well mt tivo finally made the call last night about 12:30am, my DVR part works like it should, but no dial in numbers listed. So did it, I email the CEO/President of Directv last night and they called me today by noon and it's Sunday, they sent my service number to Tivo anyways so it would send a dial in number to my tivo box. He told me to call back in 72hrs if did not work. I suggest anyone who is still having a problem with their Tivo DVR should email the CEO/President/Advocate Team it worked well for me.:)
     
  10. Aug 30, 2010 #70 of 114
    jonapt

    jonapt New Member

    22
    0
    Apr 23, 2010
    Same story as everyone else, my HR10 Instant Cake 6.4a upgrade sends no tones when onscreen shows it as Dialing.

    After wasting a couple of hours trying to figure out why my did not work, I called Support and asked the rep to re-activate the unit. The reps can activate via satellite, and within seconds, the unit was fully-functional.

    Those of you still stuck with live TV paperweights might want to try re-activation.

    DTVs dialed by TiVo respond and become functional, which proves the modems are fine, and it is easy to understand why DTV and TiVo are buffaloed.

    - The TiVo itself does the dialing
    - Software downloads are not transmitted via satellite
    - An Instant Cake image cannot have been corrupted by a previous phone download

    This has the look and feel of a latent bug, triggered perhaps by time elapsed from a specified starting day and time.
     
  11. Aug 30, 2010 #71 of 114
    rpp

    rpp New Member

    2
    0
    Aug 2, 2010
    This is still not working for me. Has anyone had any success?
     
  12. Aug 30, 2010 #72 of 114
    Keeptfaith

    Keeptfaith New Member

    3
    0
    Aug 23, 2010
    After two calls to DirecTV to get them to have TiVo to send an 800 number to my box, it made the call automatically.

    Good thing! I was about to return my hard drive to Weakness at a considerable loss to me.

    My DirecTV RCA DVR40 with a new hard drive now records! Wish Lists and Season Passes all working.

    The phone setting were at the factory default of nothing in the dialing prefix or the call waiting prefix. Phone Detection off and Dial Tone connection On.

    Note: I went into the phone settings to see what the local dial in number is and it is set to None. Not sure if the connection was made over the phone or the satellite.
     
  13. Aug 30, 2010 #73 of 114
    scott429

    scott429 New Member

    4
    0
    Aug 21, 2010
    My receiver made a successful Service Connection call, so I can record and set Season Passes.

    It hasn't yet done a good Service Data Download but it hasn't tried since the Service Connection call.

    There's still no phone number listed in the phone settings page, but Exec. Cust. Svc said it should be okay.
     
  14. Aug 30, 2010 #74 of 114
    moonchilddave

    moonchilddave New Member

    44
    0
    May 19, 2008
    Both of my DSR704's are back online and recording! However, I've noticed one odd thing... They are both running 6.4a-01-2-101 software. One has showcases and stars on the main menu - the other does not. Any ideas on why that is?
     
  15. Aug 30, 2010 #75 of 114
    stevel

    stevel Dumb Blond TCF Club

    28,197
    29
    Aug 23, 2000
    Nashua, NH
    Wait a day or two and look again. Sometimes it takes a while for these to update.
     
  16. Aug 31, 2010 #76 of 114
    kid14607

    kid14607 New Member

    5
    0
    Aug 30, 2010
    3.tivo.com/tivo-misc/popfinder.do
    I used this site and tried all my choices of call in numbers Didn't work for me but at lease I have the #'s Might work for you give it a try. I couldn't add the http or the: or the // or the www to the address because you have to have at least 5 post to add a link so you add it!
     
  17. Aug 31, 2010 #77 of 114
    kid14607

    kid14607 New Member

    5
    0
    Aug 30, 2010
    3.tivo.com/tivo-misc/popfinder.do
    I used this site and tried all my choices of call in numbers Didn't work for me but at lease I have the #'s Might work for you give it a try. I couldn't add the http or the: or the // or the www to the address because you have to have at least 5 post to add a link so you add it!
     
  18. Aug 31, 2010 #78 of 114
    DougF

    DougF Active Member

    14,258
    20
    Mar 18, 2003
    North Dakota
    It only took a week, three phone calls and four emails, but mine is finally working as of this morning.
     
  19. Aug 31, 2010 #79 of 114
    krkaufman

    krkaufman Well-Known Member

    5,003
    79
    Nov 25, 2003
    Am experiencing the "no local numbers" issue on 2 re-initialized HDVR2s. I've made 2 calls to DirecTV tech support (which were thoroughly unhelpful), and emailed the Office of the President around midnight Tuesday morning.

    And now I wait. Fingers crossed.

    edit: p.s. At least I *think* I emailed the OotP. I submitted the form, but didn't receive any "email received" acknowledgment in my mailbox. To those who've emailed the OotP, did you get a receipt confirmation for your message?

    edit2: Received phone call from OotP Weds afternoon, saying they'd forwarded my info to Tivo and that Tivo would be sending my units 800 numbers within 72 hours. (Am now 24 hours into the 72 hour window w/ no change.)
     
  20. Aug 31, 2010 #80 of 114
    krkaufman

    krkaufman Well-Known Member

    5,003
    79
    Nov 25, 2003
    As an alternative, would Zippering my HDVR2s workaround the "no local numbers" problem and get my DVR service working again?
     

Share This Page