1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New Updated IOS7 TiVo App

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by bradleys, May 27, 2014.

  1. Jul 30, 2014 #81 of 113
    dbattaglia001

    dbattaglia001 Member

    114
    1
    Feb 9, 2003
    Chicago, IL
    Has anyone had issues with connecting a device via TiVo iPhone app and iPad following the latest version of the app? I have a Roamio Pro and Premiere XL.

    On my iPhone, when I launch app, and choose my Roamio DVR, I cannot see or access shows as I get message "Roamio does not appear to be connected to the internet." Same issue with my girlfriends iPhone as well. If I toggle to my Premiere, I see everything, I can stream and download.

    This has got to be some type of bug, happened for first time the same day I downloaded the update of tivo app. There isn't a separate Stream, it's housed inside of Roamio. So if I can stream my Premiere shows, obviously my Roamio is connected to the internet as well. When on my home wifi, it works without fail.

    This has happened a few times already, seems like a reboot of unit can get it working again, but that fix doesn't do one any good when no one is at home.
     
  2. Jul 30, 2014 #82 of 113
    morac

    morac Cat God

    8,954
    22
    Mar 14, 2003
    NJ
    It's working with my Roamio Pro and iPhone 5S.

    Since it's working on your iPad I would suspect something on your iPhone.

    Try logging out of the app on your iPhone and logging back in. If that doesn't work, try uninstalling and reinstalling the app.
     
  3. Jul 30, 2014 #83 of 113
    dbattaglia001

    dbattaglia001 Member

    114
    1
    Feb 9, 2003
    Chicago, IL
    Thanks for the thoughts but relogging in, delete and reinstalling app, etc do not change the situation. Same issue on my ipad too ( I misspoke earlier).

    Hopefully it's software related and not a sign of my hardware failing. Hoping to find others with same issue.
     
  4. Jul 31, 2014 #84 of 113
    siratfus

    siratfus New Member

    223
    0
    Oct 3, 2008
    Has anyone tried this app internationally? Would it work? Do they really mean it when they say you can be anywhere in the world?
     
  5. Jul 31, 2014 #85 of 113
    dbattaglia001

    dbattaglia001 Member

    114
    1
    Feb 9, 2003
    Chicago, IL
    It should work, dependent upon you having a satisfactory internet connection in the foreign country.
     
  6. Jul 31, 2014 #86 of 113
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
  7. Jul 31, 2014 #87 of 113
    Diana Collins

    Diana Collins Well-Known Member TCF Club

    2,642
    34
    Aug 21, 2002
    New York...
    We saw the same problem a few weeks ago. We couldn't access the playlist on one of our Roamios remotely from the iOS app, but could from the TiVo website.

    In our case it turned out to be the Roamio - rebooting the DVR solved the problem.
     
  8. Jul 31, 2014 #88 of 113
    mattack

    mattack Active Member

    20,743
    4
    Apr 9, 2001
    sunnyvale
    The closest thing to a bug reporting system is to start a thread at forums.tivo.com.

    I created a thread here to keep track of the ones I've written up:
    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=512005

    I suggest others add onto that thread too. (I should go back and add on the original thread that a few of the issues have gone away, at least for me..)
     
  9. Aug 2, 2014 #89 of 113
    epstewart

    epstewart Member

    648
    0
    Mar 1, 2003
    I also have the sticky CC problem in the TiVo app using iOS 7.1.2 on my iPad 2. I can't seem to find the magic combination that allows me to toggle the global setting off and then toggle the TiVo app setting on and off at will. I have already turned CC off in the Netflix app and in the Amazon app. No help. The TiVo app still won't let me fool with its CC setting. Kevin, can you give me a procedure that will work. Thanks.

    P.S. I find that in some cases the global setting seems to pop back on after I have turned it off. This sometimes seems to happen if I reboot the iPad or if I force-quit the Settings app. I don't actually know the exact sequence of actions that definitely produces this result, but I have seen it happen more than once. Very frustrating. It makes me think the root of the problem must be in iOS itself ...

    EDIT: I now find that force-quitting the Settings app reliably causes the global General: Accessibility: Closed Captions + SDH setting to pop back on. Maybe some app that I can't identify has CC set to on, and the global setting picks that up when I return to it after force-quitting the Settings app?
     
  10. Aug 2, 2014 #90 of 113
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    I haven't used the Amazon app since having the sticky CC problem and haven't had the issue again either. So there was something about Amazon app causing the problem. Since then the Amazon app has updated at least once, but I haven't yet run it to see if the problem is still present.
     
  11. Aug 2, 2014 #91 of 113
    epstewart

    epstewart Member

    648
    0
    Mar 1, 2003
    Kevin,

    My Amazon app actually has CC switched off, and it stays off. Netflix: CC keeps reverting to on, possibly because the global accessibility setting likewise constantly reverts to on after I force-quit Settings or reboot my iPad. I have yet to find any sequence of actions that will cause the TiVo app to let me turn off CC, ever. You seem to have found such a magic procedure. Can you recollect what it was? Thanks.
     
  12. Aug 2, 2014 #92 of 113
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    There wasn't any magic for me, it's simply toggling the global setting on, then back off again. i.e.
    Make sure any video applications are all the way closed.
    For this toggle:
    Settings-General-Accessibility-Subtitles & Captioning-Closed Captions + SDH
    If it's off, toggle on, then off again.
    If it's on, toggle off, on, off.
     
  13. Aug 2, 2014 #93 of 113
    epstewart

    epstewart Member

    648
    0
    Mar 1, 2003
    I had no luck with that. I closed the TiVo app and every single other app, and not just the video apps, either, by repeatedly using the well-known upward swipe technique after pressing the Home button twice. Then I went to Settings: Accessibility: Closed Captions + SDH and found the switch was at that time off. So I toggled it on and then off again. Then I opened a video stream in the TiVo app but was still not permitted to turn off CC. I next repeated the whole procedure after rebooting the iPad. The only difference was that this time the global CC setting had magically turned itself back on again. So I toggled it off, on, and off again. But the TiVo app still would not give me permission to turn off CC. Maybe the fact that, post-reboot, the global setting springs back to on is a clue? Anyway, now I'm totally at a loss ...
     
  14. Nov 1, 2014 #94 of 113
    spaldingclan

    spaldingclan Member

    388
    0
    Aug 22, 2012
    any one have the old version of the tivo app? I'd love to be able to download something before versin 3.4 as my jailbroken ipad no longer streams
     
  15. Nov 22, 2014 #95 of 113
    PaulS

    PaulS Member

    674
    1
    Sep 16, 2002
    Southern NH
    I also had the "CC always on" issue when streaming from my standalone Stream. Toggling CC during playback didn't resolve the issue. Removing my installation of VLC from my iPhone also didn't resolve the issue. My system wide setting for Closed Captioning in Settings was off. I toggled it (off->on->off), and now its FIXED. No more CC during playback!

    One additional side benefit is that I had notice in-home streaming playback had been blurry when the CC was happening. Now, with CC off, playback is back to being nice and crisp and clear. Double win! Thanks guys!
     
  16. Sep 21, 2015 #96 of 113
    gregt911

    gregt911 New Member

    1
    0
    Sep 21, 2015
    ipad app was fine until i just upgraded to ios9

    accessibility is turned off in ios and the cc button on the tivo app is off. toggling has no effect

    i have no other video services installed (other than ipad std apps).

    i've toggled ios accessibility, restarted the ipad, reset settings on the ipad, uninstalled and reinstalled the tivo app. closed captioning will not turn off when viewing 'my shows' from our tivo roamio plus.

    new to forums, how do we know if tivo has acknowledged this as a bug so we can stop fiddling around until they come up with a root cause solution?

    tia
     
  17. Sep 21, 2015 #97 of 113
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,148
    33
    Jan 23, 2006
    Mission...
    FWIW I haven't yet seen the CC always on bug with iOS 9 and latest TiVo app, so I don't thing it's a universal problem.

    P.S. This is NOT a TiVo run forum, so if you're looking for TiVo official acknowledgment of anything it's not going to be here.
     
  18. Sep 22, 2015 #98 of 113
    epstewart

    epstewart Member

    648
    0
    Mar 1, 2003
    On my iPad running iOS 9 I do see the CC always on bug with latest TiVo app. If I turn off the CC + SDH option in accessibility, the TiVo app does let me switch off the CC button ... But the captions still appear!
     
  19. Sep 22, 2015 #99 of 113
    morac

    morac Cat God

    8,954
    22
    Mar 14, 2003
    NJ
    I had the same problem with CC displaying no matter if the CC button was on or off. I'm not sure which of the following fixed it, but I did the following:

    1. Opened Amazon app and played a video and toggled CC on and off.
    2. Opened Netflix app and played a video and toggled CC on and off.

    After doing that, the CC toggle in the TiVo app worked correctly.
     
  20. epstewart

    epstewart Member

    648
    0
    Mar 1, 2003
    Yes! That worked! I should mention that before manipulating the Amazon and Netflix apps in that way, I made sure Closed Captions + SDH was off in Settings: General: Accessibility. Once I did all that, the CC toggle in the TiVo app worked fine!
     

Share This Page