1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

new tivohd stuck on "almost there" screen

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by sugargenius, Apr 10, 2008.

  1. sugargenius

    sugargenius New Member

    10
    0
    Feb 18, 2005
    I received my new TCD652160 yesterday. This morning I swapped my SA 8300HD for Tivo. I connected network, hdmi, and cable (planned on going by comcast storefront to get cablecard later this am) and plugged it in. That was about an hour ago. It has been sitting on the "Almost there. Just a few minutes more..." screen for an hour. Is this normal. Do I have a bad unit?
     
  2. ilh

    ilh New Member

    377
    0
    Dec 21, 2007
    Not normal.
     
  3. HomeUser

    HomeUser Active Member

    2,399
    5
    Jan 12, 2003
    A2 Michigan
    If it has been stuck on "Almost there" for more then an hour You should contact TiVo support.

    You might unplug the network cable and "Coax In" just to see if the TiVo can boot without them. If you have a DVR expander unplug it also.
     
  4. sugargenius

    sugargenius New Member

    10
    0
    Feb 18, 2005
    I cycled the power and it is working now. Crossing my fingers that m-card install goes smooth...
     
  5. bmoon

    bmoon Turn Energy into $$$

    15
    0
    Apr 10, 2008
    TX
    I have had my S3 HD for over 4 months. We had storms last night that took out the power for almost 12 hours. Now my S3 gets to the Almost there screen and freezes. I have left it for as long as 3 hours. I have power cycled numerous times and kept it off for as long as 45 min. TIVO support had me remove it from my surge protector and power cycle it. When it did the same thing, they said a could pay $50 for an exchange unit. They had no other ideas.
    I am hoping someone here might.
     
  6. HomeUser

    HomeUser Active Member

    2,399
    5
    Jan 12, 2003
    A2 Michigan
    Unplug the network cable and "Coax In" just to see if the TiVo can boot without them. If you have a DVR expander unplug it also.

    If it still does not boot try one of the Kick Start codes. Suggest you start with 57
     
  7. bmoon

    bmoon Turn Energy into $$$

    15
    0
    Apr 10, 2008
    TX
    I tried several combinations from just removing coax to removing everything including cable cards. Still no luck.
    I have been looking at the Kickstart codes but so far have not been successful getting it to work. I am looking at some other treads related to S3 because what I have seen so far sounds like instruction for a S2.
     
  8. greg_burns

    greg_burns Now in HD

    6,387
    1
    May 21, 2004
    Slower...
  9. bmoon

    bmoon Turn Energy into $$$

    15
    0
    Apr 10, 2008
    TX
    Thanks , I have read all 11 pages of the post. I am about to post something there. Still no luck :(
     

Share This Page