1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New S3 software 11.0m

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by cassiusdrow, Jul 4, 2013.

  1. Jul 4, 2013 #1 of 158
    cassiusdrow

    cassiusdrow New Member

    130
    0
    May 21, 2003
    NJ
    Just noticed my OLED Series 3 has a new software version 11.0m-01-2-648. Anyone else have it or know what was changed?

    EDIT: Tivo has updated their version numbers here: http://support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/311
     
  2. Jul 5, 2013 #2 of 158
    scandia101

    scandia101 Just the facts ma'am

    10,519
    0
    Oct 20, 2007
    MN, greater...
    What was the previous version number?
     
  3. Jul 5, 2013 #3 of 158
    cassiusdrow

    cassiusdrow New Member

    130
    0
    May 21, 2003
    NJ
    Previous was 11.0k-01-2-648.
     
  4. Jul 5, 2013 #4 of 158
    jmbach

    jmbach der Neuerer

    1,551
    9
    Jan 1, 2009
    Still 11.0k here
     
  5. Jul 5, 2013 #5 of 158
    nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    3,554
    0
    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
    What makes sense about this is that TiVo tends to skip letters that people may confuse with others. I wouldn't expect an 11.0l version. I WOULD expect an 11.0m version.

    I REALLY hope this is for real, and that it will also roll to HD units, not just S3 OLED ones...

    They left a lot of NEW issues (with my HD units) in the wake of their rush to roll out the second to last version to fix the grey/black screen issue, and left them unresolved in the last version, which added support for 1TB external expansion drives...
     
  6. Jul 5, 2013 #6 of 158
    ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,023
    12
    May 30, 2008
    My guess would be that they fixed the TTG cookie bug.
     
  7. Jul 5, 2013 #7 of 158
    tatergator1

    tatergator1 Active Member

    1,523
    6
    Mar 27, 2008
    Columbus, Ohio
    My thoughts exactly. Anyone expecting anything else to be fixed are likely out of luck.
     
  8. Jul 5, 2013 #8 of 158
    nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    3,554
    0
    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
    I am painfully aware of that... Thanks so much for grinding it in.
     
  9. Jul 5, 2013 #9 of 158
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,364
    22
    Aug 2, 2003
    Wow! I never thought this would happen again.

    There are so many things, little things that were already fixed in the Premiere line, that I wish they would clean up for the S3... If they're willing to put out any new version for the S3, that gives me hope.
     
  10. Jul 5, 2013 #10 of 158
    nooneuknow

    nooneuknow TiVo User Since 2007

    3,554
    0
    Feb 5, 2011
    Cox Cable...
    IMHO, the ONLY way TiVo would release any update beyond 11.0k, which is only used on end-of-life S3/HD platforms, would be out of necessity. Perhaps they are about to make a change to the Premiere lines which exist, and or there is something in the upcoming products that would break the already limited interoperability between platforms. Maybe WD is going to release a DVR expander of greater capacity in the near future. Who knows... We'll just have to wait and see.

    One can always hope... But, especially with TiVo, I've found that hope (or any expectations) tends to leave you feeling let-down.

    Sometimes TiVo does surprise me. I honestly never expected that they could polish the turd, known as the Premiere (original, first model), to what it is today. Anybody who bought one upon release, knows what I'm talking about, except aaronwt, who "never has any issues with (insert any issue that anybody else reports)".

    Ok, sometimes he will say he's observed an issue, but "it's only a minor one". :D
     
  11. Jul 5, 2013 #11 of 158
    Teeps

    Teeps Active Member

    1,664
    4
    Aug 16, 2001
    Torrance,Cal...
    ????? what's that about?
     
  12. Jul 5, 2013 #12 of 158
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    6,996
    16
    Jul 6, 2006
    Near...
  13. Jul 5, 2013 #13 of 158
    bshrock

    bshrock New Member

    263
    0
    Jan 6, 2012
  14. Jul 5, 2013 #14 of 158
    cassiusdrow

    cassiusdrow New Member

    130
    0
    May 21, 2003
    NJ
    I wish.
     
  15. Jul 5, 2013 #15 of 158
    wmcbrine

    wmcbrine Ziphead

    10,364
    22
    Aug 2, 2003
    The TiVo's internal web server was sending out cookies with a fixed expiration date that passed earlier this year. This date had been hardwired into the TiVo software since 2005 or so. The cookie was supposed to be sent back before you could pull a recording off the TiVo via TTG. But since the cookies were pre-expired, all transfers were failing.

    It was discovered that the TiVo didn't really care about the contents of the cookie you sent it, only that it was there. So, we came up with simple workarounds for KMTTG, pyTivo, etc. -- and even for TiVo Desktop, a user-written patch that TiVo Inc. eventually adopted themselves.

    But, the bug was still there, affecting unpatched software (and notably, the HTML interface for standard browsers). Finally, it was fixed on the Premiere side, with 20.3.1. It seems likely that this new version for the Series 3 also addresses the bug, though I don't know yet.
     
  16. Jul 5, 2013 #16 of 158
    ggieseke

    ggieseke Active Member

    4,023
    12
    May 30, 2008
    When TiVo promised to fix the cookie bug on every platform including the Series 2s I was surprised, but pleased that they stepped up. I doubt that they're addressing anything else on the older platforms.

    When they made that promise I posted in the private TiVo "All-Stars" forum that I would buy them a pony if they added some stuff to the older models like folder play/delete or the Crestron remote interface, but they already have a TiVoPony and weren't impressed. :D
     
  17. Jul 5, 2013 #17 of 158
    cassiusdrow

    cassiusdrow New Member

    130
    0
    May 21, 2003
    NJ
    Is there any way I can test the TTG bug? I don't have or use the TiVo desktop software. I do use pyTiVo and kmttg.
     
  18. Jul 5, 2013 #18 of 158
    HomeUser

    HomeUser Active Member

    2,376
    1
    Jan 12, 2003
    A2 Michigan
    Try using the TiVo's built in web interface. https://Your_tivos_ipaddress/nowplaying/index.html and try to download a recording. If you can it is fixed if you get an error something like "session id missing" it is not.

    User name: tivo
    Password: The DVR's MAK value
     
  19. Jul 5, 2013 #19 of 158
    cassiusdrow

    cassiusdrow New Member

    130
    0
    May 21, 2003
    NJ
    I was able to download a show using the S3's built-in web server wiithout any errors. I tried to do the same using my S2 Pioneer DVR-810H TiVo and got the "Bad Request session id missing" page (just trying to see the error for myself).
     
  20. Jul 6, 2013 #20 of 158
    Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    37,446
    165
    Apr 17, 2000
    Nevada
    +1

    I wouldn't expect any other fixes.
     

Share This Page