1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. Mar 12, 2017 #10641 of 10669
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    7,055
    32
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    I recently thought up a few feature requests to be added to KMTTG.

    • Add 'H" to add show(s) to history file on NPL.
    • The ability to change the 'dot' to KUID or extend days. (I know how that works, but don't see the ability.)
     
  2. Mar 12, 2017 #10642 of 10669
    webminster

    webminster Member TCF Club

    30
    1
    Dec 12, 2016
    Thans, that does help. Is this a situation where PS usually is a safe bet, or is it a toss up (try each until it works)? Thought I'd read another thread where Bolts needed to use TS, but I might be misremembering that.
     
  3. Mar 12, 2017 #10643 of 10669
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,298
    100
    Jan 23, 2006
    Mission...
    PS downloads are more reliable but have at least 2 issues:
    1. H.264 recordings on TiVo cannot be downloaded as PS container
    2. Can completely mess up closed captions

    So there are advantages and disadvantages of each and one has to understand those and figure out which may work best for any particular recording download.

    The real crux of the matter is that TiVo side TTG server is buggy in different ways for both types and there's nothing we can do about that.
     
  4. Mar 12, 2017 #10644 of 10669
    webminster

    webminster Member TCF Club

    30
    1
    Dec 12, 2016
    Is there any way to set up auto transfers so PS or TS mode is used for a particular title? Like one title is on my local ABC which is mpeg2 so use PS, this other is on an mpeg4 channel so try TS? All I've found is a global option for choosing the mode.
     
  5. Mar 13, 2017 #10645 of 10669
    dcbarry

    dcbarry Member

    83
    1
    May 21, 2002
    So, hopefully i haven't screwed myself.

    Short version --- I can't seem to pull back undecryprd .tivo files onto th same device with an upgraded hard drive that were extracted via kmttg and shared via pyTtivo


    Background: about two months ago, after much complaints about ongoing pixelation on my roamio plus, Tivo sent me a new box. I had upgraded the original box to a 6tb drive. When the new box arrived, I transferred what little I could via the the online Tivo method, since 3/4 of it was CCI byte protected.

    Meanwhile the replacemt had only the original 1tb drive, as I did not want to immediately put in a new drive. But, now the time had come as the new Tivo proved itself stable. So, per my earlier inquiries, I downloaded kmttg and pytivo.

    As a test, I simply downloaded two programs as undecypted .tivo files with the meta data. I then deleted the files on the Tivo. Since push no longer is available (grrrrr) , I went under devices, found my test extractions listed , and pulled them on to the device with success in minutes.

    Based on that, I used kmttg to pull all the programs I could as .tivo (encrypted files).

    Once complete, I placed the 6tb drive in the Tivo. Performed a clear and delete, performed setup.

    Bottom line, I can see the pytivo served programs in devices, along with the meta data (although run times are listed as 0:00 -- maybe a clue???). I get only the option to transfer (not play), but I expected this. But when I make the move to transfer, I get a delay, and then the message about it being put in the todo list. But nothing transfers.

    Any hints or hope? I'm using the pulls of kmttg and pytivo as of today, on my OS X Sieera Mac. I really want to stuff these back onto the tivo, not mess with conversions, etc. I'm hoping this is something that can be remedied in pytivo, as I no longer have the source drive.
     
  6. Mar 13, 2017 #10646 of 10669
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    7,055
    32
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area

    Transfer is correct because you cannot just play on the Tivo and the content is on a PC/Mac.

    If you tried to transfer and nothing happens (does not show up in Slows list), try restart the Tivo. A CCI-Byte show means its copy protected and cannot be transferred. It may be the file of the show is somehow corrupt (noted the 0:00 time length).

    Tivo can handle .TiVo files as well as .MPG (MPEG2) and .MP4 (MPEG4, h.264)....

    What shows are you having problems with? What is the filesize of the show with the 0:00 time?
     
  7. Mar 13, 2017 #10647 of 10669
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,298
    100
    Jan 23, 2006
    Mission...
    No, only global option available currently.
     
  8. Mar 14, 2017 #10648 of 10669
    brimorga

    brimorga New Member

    4
    3
    Oct 22, 2016
    Just found this program, it's amazing. Thanks so much to moyekj. I'm really enjoying the autoskip from skipmode, the ability to run it as a service is awesome.

    The only problem is that autoskip is the only reason I have my computer on. I'd love to run this from a low power device all the time like a raspberry pi or even a pi zero. I know this is a little off topic, but any pointers on figuring this out? Do I basically just need to install raspbian and javafx and follow the linux install instructions? Being a noob at linux, I just want to understand how doable this is.

    If I could get this running on a pi zero, all the time, refreshing skip info every 30 minutes on a rarely used mini (which I understand is not possible) it would bring me back to my replaytv days.
     
  9. Mar 14, 2017 #10649 of 10669
    samccfl99

    samccfl99 I Am Sometimes Vocal

    343
    8
    Sep 7, 2013
    coconut...
    Hi, I got a problem/question. Comcast S FL using Roamio Pro here. All of a sudden, I cannot get the local NBC channel (432) to download right so I can use it. Both regular and decrypted files. I decrypt also now because it seems with the change to MPEG4, you never know which one will work. Or can it be the new 20.7.1.RC2? It is only that one channel. Very strange. It was not MPEG4. The .tivo file only has a few seconds when it should be an hour. The Decrypted file has the right length and the audio is there, but no video. I did some testing and all older recordings work fine. It must be Comcast? If they are doing something new and start doing it to other channels, that would suck. I wanted to transfer the 2 SNL's from last Sat. Oh well. Maybe there is a fix? I tried it on several versions included the latest (2.2Q). Thanks.
     
  10. Mar 14, 2017 #10650 of 10669
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay

    7,055
    32
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Did you know that you can have 2 different KMTTG setups (1 for PS downloads, other for TS downloads) just by having them in different folders? Each will have their own setup files, so there will be no toggling the "Use TS Downloads" option every time. You can also have both versions up and running (in different windows) at the same time, but make sure only 1 KMTTG is downloading at any time (unless its on a different Tivo box.)
    Also, create 2 different shortcuts for each of the KMTTGs. Such as KMTTG_PS and KMTTG_TS.
     
    Last edited: Mar 14, 2017
  11. Mar 14, 2017 #10651 of 10669
    reneg

    reneg Member

    720
    3
    Jun 19, 2002
    Try TS downloads. I've seen the audio only, but no video issue on Comcast before. My fix was to move from PS to TS downloads.
     
  12. Mar 14, 2017 #10652 of 10669
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,298
    100
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Maybe this will help:
    Using a Raspberry Pi to deploy Oracle Java FX Applications
     
  13. Mar 14, 2017 #10653 of 10669
    samccfl99

    samccfl99 I Am Sometimes Vocal

    343
    8
    Sep 7, 2013
    coconut...
    I have always used TS downloads. I thought I explained the problem. I have the TS option checked and the Decrypt using Tivolibre option set. I have to use the Decrypted file for MPEG4 channels. Local channels are not supposed to be MPEG4. Like I said, all the non-mpeg4 files work with the .tivo file and all the mpeg4 files use the Decrypted file and work EXCEPT for channel 432 (NBC Local). This just started happening recently. I use Windows Live Movie Maker to edit the files and it has always worked fine.

    UPDATE: I guess Comcast screwed up and now since Mon they cleaned up whatever mess they caused. I downloaded and tested several shows from 432 from Mon and today, and they work ok. Figures they would screw up something I wanted. Go figure.
     
    Last edited: Mar 14, 2017
  14. Mar 15, 2017 #10654 of 10669
    reneg

    reneg Member

    720
    3
    Jun 19, 2002
    Glad you got it working.
     
  15. Mar 15, 2017 #10655 of 10669
    Wexlerbob

    Wexlerbob New Member

    24
    0
    Apr 3, 2015
    Southern...
    Is there a KMTTG for Dummies guide.
    I have downloaded and installed on my Windows 10 Pro desktop.
    I went through the configure sequence.
    I can see programs on my 2 Bolt 500s.
    There are icons in the left column including many with ! in a circle. I don't know what the icons mean. There are different color background?
    Several say skip in Column 2?
    I don't know how to add a program to a "job" or "download".
    Great beginning but no actual accomplishment.
     
  16. Mar 15, 2017 #10656 of 10669
    JoeKustra

    JoeKustra Cable only TCF Club

    6,941
    247
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Those are indicators of calculated time before the program MAY be deleted. To see them on your TiVo, make a 1P for something like GMA, then change the Keep at Most to 1. You will see the yellow dot with an exclamation point. Most people leave the Keep at Most to All. I never see anything but blue dots. The kmttg program, as well as TiVo's old Desktop don't use that value, so you see what's in the programs parameters, which will move the "Keep Until" every day. Ignore the yellow ball.
     
  17. Mar 15, 2017 #10657 of 10669
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,298
    100
    Jan 23, 2006
    Mission...
  18. Mar 15, 2017 #10658 of 10669
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,298
    100
    Jan 23, 2006
    Mission...
    You don't specify how you are running AutoSkip service - through GUI or through Win Task Mgr?

    Anyway, for basic checking using the GUI from NPL table select a show that has the "S" shown in column 1 and then press "z" on your keyboard (or right mouse button click and choose "Play In AutoSkip Mode"). This should start the show playing on your TiVo in AutoSkip mode, and you should see messages showing up in kmttg message window for any activity. This way you can check that AutoSkip functionality is still working or not with messages to go with it. Assuming that works, then next run AutoSkip service from GUI (File--AutoSkip Service--Your TiVo) because that also spits out messages associated with any activity. If that works then everything is functional and likely you have an issue with AutoSkip service not launching correctly if running from Win Task Mgr or something along those lines.
     
  19. Jimf1234

    Jimf1234 New Member

    27
    0
    Feb 11, 2009
    For the last few weeks I have been having a issue playing shows on my iPhone. I have tried hbunivrrsal ffmobile 480 720 1080. I import them into itunes and sync them with my iPhone 7 plus. They show up in TV but won't play. The movies I convert using the full version of hand brake and universal play fine. Any suggestions?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  20. tluxon

    tluxon Member

    287
    2
    Feb 28, 2002
    Kirkland, WA
    I have a couple old TiVo Names that keep showing up on my list even after deleting them from the configuration. The new names show up, but the old ones seem to persist no matter what I try. I must be missing something obvious. Can anyone advise? Thanks!
     

Share This Page