1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. moelleref

    moelleref New Member

    7
    0
    Jan 27, 2016
    Volume E: is actually a local Windows storage pool. However, I had a similar thought, and I had previously changed the output dir for encoded to my local C: ssd volume and I've seen the 1K issue there as well. It doesn't seem to matter what drive I use as the output directory.

    It seems to happen randomly. There were 3 files auto transferred last night and this was the only 1 had the 1K encoding issue.
     
  2. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,256
    72
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Perhaps Handbrake is not running reliably in service mode. If you are getting this consistenly with Handbrake perhaps try ffmpeg encoding profile instead of Handbrake to see if issue goes away.
     
  3. moelleref

    moelleref New Member

    7
    0
    Jan 27, 2016
    Thanks. I'm pretty sure I've tried using an ffmpeg profile as well, and seen it there also. However, I guess I need to do some formal testing to see if I can figure out a pattern or cause.
     
  4. tluxon

    tluxon Member

    251
    0
    Feb 28, 2002
    Kirkland, WA
    In the last few days, kmttg suddenly stopped displaying any data at all (other than its name and IP address) for my TiVo Premiere. Meanwhile, it's been displaying my two TiVoHDs as it always has. I've restarted my PC several times, rebooted the router a couple times, and Reset (deleting everything but My Shows and the One Pass Manager) and Restarted the TiVo Premiere a couple times. Kmttg (v2.2o) is still not showing anything but an error message when trying to connect to the Premiere. Meanwhile, I've done several downloads with TiVo Desktop with no issues, but this is not a preferred method.

    Any suggestions as I continue to try to troubleshoot this issue?
    Thanks!

    Update: Unchecking "Use RPC to get NPL when possible" in the Program Options tab of the Configuration menu solved that issue. Not sure why that stopped working.
     
    Last edited: Feb 18, 2017 at 9:30 PM
  5. DashingDave

    DashingDave New Member

    10
    0
    Oct 18, 2005
    1. I've seen VideoReDo mentioned as the best way to fix the audio-sync issues the the decrypted .ts files from H.264/mpeg-4 stations, but does anyone have recommendations on an equivalent for Mac users?
    2. Running Decrypt with tivodecode on stations still airing shows in mpeg-2 results (i.e. the basic networks) in a .mpg file that I can open in Quicktime but not iMovie. I use another application (Brorsoft video converter) to convert the .mpg into an .m4v with the following conditions:
      • settings.png
      • Trying to do the same thing, but with a .ts file--even one that's undergone the QSFix--instead of the .mpg one results in a once-again-out-of-sync .m4v file. The only way I've found to get a synched playback is by using the "encode" step after the QSFix inside kmttg. There would appear to be two options:
        1. create an encoding profile that transforms the .ts file into an .mpg identical (aside from FPS and dimension values) to the ones I've used on the mpeg2 channels (i.e. make .tivo(h264) -> tivolibre -> .ts -> /hb_or_ffmpeg -> .mpg produce the same file as .tivo(mpeg2) -> tivodecode -> .mpg) and feed that into Brorsoft's vc, or
        2. make a encoding profile that can take the .ts directly to an .m4v with the settings displayed above.
      • However, I've spent 1-2 hours each of the last 6 days trying to decipher the .enc files and flags from the Handbrake & FFMPEG websites, and what I've tried thus far hasn't produced a duplicate movie that functions properly. Is the following (I think I found it somewhere within this thread but I'm not sure if I'm using it correctly) what I'd use for the 1st solution above?
        • FFMPEG -y -i INPUT -vcodec copy -acodec copy -f vob OUTPUT
        • mpg
      • And is the following correct for the 2nd solution (I tried to modify an hb_ipad .enc profile)?
        • HANDBRAKE -i INPUT -f mp4 -e x264 -v 1 -a 1,2 -E av_aac,ac3 -R 48000 -B 128000 -6 stereo -o OUTPUT
        • m4v
    3. For the h.264 should I change the fps in a preset .enc file (for any that references it) to 59.94 rather than the 29.97 that's presently there?
     
  6. murgatroyd

    murgatroyd Don't stop believin'

    25,396
    0
    Jan 5, 2002
    Berkeley CA
    I've installed v2.2o and I'm seeing some problems with kttmg and my Roamio (my desktop is still on Win8.1). I'll list the two trivial problems first and the big one last.

    1) (this one has been going on for a while) Shows marked as KUID show with the yellow-bang icon in the NPL in kmttg

    2) using "About" gives me the error "Can't determine installed and/or available versions" (I see v2.o in the title of the Window itself)

    3) When I attempt to delete a show using kmttg, the entry in kmttg's NPL used to go away, too. Now the listing persists, and if I attempt to do anything like try the delete again, kmttg gives me the message "recordingId not available for this entry".

    I also have a phantom episode of a show on the Roamio where the Roamio gives me a message that there isn't a recording because the Roamio didn't have a video signal at the time. I can't delete this show with kmttg *or* on the Roamio itself. It's just lingering in MyShows like a bad disease.

    Suggestions?
     
  7. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,256
    72
    Jan 23, 2006
    Mission...
    1. I get green for KUID (using RPC for NPL)
    2. sourceforge svn is completely borked at the moment which is why that's happening and why I haven't been able to do any source code update/check in for several days now. Presumably will work if/when sourceforge site management clowns every get their act together
    3. Don't see that. Post message window details when you try deleting a show.
     
  8. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,256
    72
    Jan 23, 2006
    Mission...
    sourceforge finally fixed the web site issue this morning so Help menu items in kmttg are now working again.
     

Share This Page