1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. May 30, 2009 #741 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    The above AdScan.vbs command looks correct and is what is supposed to create the .VPrj file which VideoRedo will then use in comcut step to strip out commercials. But it looks like VideoRedo is failing to process your mpeg file on that server. Are you able to run VideoRedo in graphical mode on that server and process that mpeg file? It sounds like the answer is no to that question because of some kind of VideoRedo audio related problem.
     
  2. May 30, 2009 #742 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Understood and really is trivial to change the displayed labels so I don't see any problem in doing so.

    The reason I used the prefixes in the first place was so they would organize by encoding tool. When I first added Handbrake support they were mixed along with ffmpeg profiles and there were some murmurs about that. Personally the encoding tool is the most important piece of information to me, but I understand your point that most don't care. Note that there are implications of changing names at this point for those that have setup auto transfers with encodings (since the auto transfers setup uses the encoding file names), so any changes should be well thought out and not constantly changing such that it becomes a big hassle to keep updating auto transfers setup. I really like the flexible setup that is in place now where it's pretty easy to add your own profiles and use whatever tool you like, but it's likely most users never create their own. But I certainly don't want to take any flexibility away.
    I guess it would be good to hear opinions about this from other users and see if there is some kind of consensus out there.
     
  3. May 30, 2009 #743 of 10412
    cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,276
    5
    Sep 13, 2005
    Chicago
    Another problem with cut shows being pulled back to the TiVo with pyTiVo. When I go to play the show, the status bar is blank but I can actually watch the entire show. The status bar shows total time correctly(49 minutes), but Duration shows 0:00 (Partial). Fast forward and rewind are disabled and skip back goes all the way back to the beginning regardless of where I'm at in the program. Info page shows Disk usage of 3.92 GB.


    Can sort by show be set to retain the sort by date?
     
  4. May 30, 2009 #744 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Is this automatic cuts with mencoder? Not surprising if so. VideoRedo is a much better option for cutting without messing up the video.


    I don't understand the question?
     
  5. May 31, 2009 #745 of 10412
    cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,276
    5
    Sep 13, 2005
    Chicago
    I don't have Videoredo. The boxes I have checked are metadata, decrypt, comskip, and comcut. Pulling back the uncut.mpg works normally.


    Like in TiVo Desktop when you "Pick Recordings To Transfer" and "Sort: Alphabetically" it lists all shows alphabetically by show name-->date recorded, not by show name-->episode title. No big deal if it can't be done.
     
  6. May 31, 2009 #746 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Yes so in that case "comcut" step is cutting the video using mencoder that is introducing glitches in the video. I've never had much luck with mencoder... VideoRedo is worth every penny.

    Well you can click on the title of any of the columns in kmttg to sort by that column in either order: So that means by expiration, date, channel, size or name in either ascending or descending order.
     
  7. May 31, 2009 #747 of 10412
    cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,276
    5
    Sep 13, 2005
    Chicago
    I'm not explaining it right. An example, leaving out expiration, channel, and size

    Wed 02/18/2009 Arrested Development - Exit Strategy
    Mon 02/16/2009 Arrested Development - Fakin' It
    Tue 02/17/2009 Arrested Development - Family Ties



    Those are sorted alphabetically by name of show and then episode title.
    TiVo Desktop would sort them like this

    Mon 02/16/2009 Arrested Development - Fakin' It
    Tue 02/17/2009 Arrested Development - Family Ties
    Wed 02/18/2009 Arrested Development - Exit Strategy

    Apathetically by name of show, but when name of show is the same it goes by date recorded, not episode title. Again, no big deal if it can't be done.
     
  8. May 31, 2009 #748 of 10412
    cburbs

    cburbs New Member

    158
    0
    Jan 29, 2009
    Thanks that worked.
     
  9. May 31, 2009 #749 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Got it, and no can't be done with current release. It is possible to implement with a custom sort routine for Show column. I'll add it to todo list.

    EDIT: This was a good suggestion and is now implemented for next release.
     
  10. May 31, 2009 #750 of 10412
    bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    0
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area
    Does anyone use Windows 7? I'm not able to use the VideoRedo with kmttg under Windows7. I always get this error:

    [​IMG]

    I get the same error from the command prompt (administrator):

    [​IMG]

    I confirmed that all the vbs files are in the VideoRedo directory. I'm using VideoRedo TVSuite v3.1.5.574.

    No, I don't actually watch that program. It was recorded by my pilot ARWL.
     
  11. May 31, 2009 #751 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    With same VideoRedo version does it work under XP and/or Vista?

    Looks similar to VideoRedo error message when trying to run in Service Mode without using a specific user account, see:
    http://code.google.com/p/kmttg/wiki/VideoRedo_configuration

    Of course in your case you are not running Service mode, but I suspect it's still account related somehow, like trying to use SYSTEM account instead of a user account. Since it dies too quickly you probably can't tell by looking at Task Manager, but maybe start an encoding job or some other long job from kmttg and see what account is being used for the background job. (EDIT: I didn't see your attempt to run from an administrator cmd window when I first saw your post, so based on that addition I don't think this paragraph is useful anymore).

    Could just be that VideoRedo COM jobs don't run under Windows 7 period. May be worth an inquiry in VideoRedo forums...

    EDIT: You may want to try running taking out /q switch (that is what sets quiet mode). The /d and /na switches are not essential either.
     
  12. May 31, 2009 #752 of 10412
    bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    0
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area
    Thanks. I didn't have any trouble running under Windows Vista with an earlier version, so it looks like this is Windows 7 specific.

    I posted a message to the VideoRedo forums here.
     
  13. Jun 1, 2009 #753 of 10412
    cherry ghost

    cherry ghost Active Member

    5,276
    5
    Sep 13, 2005
    Chicago
    Any chance a change in version c is causing this? I never had this happened the couple times I did it with b.
     
  14. Jun 1, 2009 #754 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    No, nothing related to comcut changed between b & c and mencoder binary did not change either - it's source mpeg file related. In fact you can revert back to b and verify for yourself if you wish for a source mpeg you are having trouble with.
    P.S. It's possible if you try latest version of mencoder that the trouble goes away. The one packaged with kmttg tools is a few versions old.
    http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=205275&package_id=248631
     
  15. Jun 1, 2009 #755 of 10412
    Mediator88

    Mediator88 New Member

    2
    0
    Jun 1, 2009
    Folks -

    I'm having relatively regular auto transfer issues with the following error:

    2009_06_01_21:19:55 NOTE: E:\Working\2009.05.23 - Harpers Island - Sploosh.TiVosize=0.00 MB elapsed=00:00:08 (0.00 Mbps)
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: Download failed to file: E:\Working\2009.05.23 - Harpers Island - Sploosh.TiVo
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: Exit code: 0
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: Dload Upload Total Spent Left Speed
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: 0 31 0 31 0 0 267 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 267
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: 0 31 0 31 0 0 267 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 0
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: 0 51 0 51 0 0 248 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 248
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: Warning: Transient problem: HTTP error Will retry in 1 seconds. 3 retries
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: Warning: left.
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: Throwing away 51 bytes
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: 0 51 0 51 0 0 389 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 389
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: 0 51 0 51 0 0 389 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 0
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: Warning: Transient problem: HTTP error Will retry in 2 seconds. 2 retries
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: Warning: left.
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: Throwing away 51 bytes
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: 0 51 0 51 0 0 366 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 366
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: 0 51 0 51 0 0 366 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 0
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: Warning: Transient problem: HTTP error Will retry in 4 seconds. 1 retries
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: Warning: left.
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: Throwing away 51 bytes
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: 0 51 0 51 0 0 398 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 398
    2009_06_01_21:19:55 ERROR: 0 51 0 51 0 0 398 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 0

    Anyone know what I can do to fix?
     
  16. Jun 1, 2009 #756 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Is the IP # being used by curl (listed in auto.log file right before error messages you included above) correct for the Tivo in question?
    Are you able to download the show from the Tivo in GUI mode without issue?
    Is your network partially or fully wireless?

    (Obviously from the error messages curl is not able to get any information back from the IP it is connecting to and is timing out 3 times).
     
  17. Jun 2, 2009 #757 of 10412
    Mediator88

    Mediator88 New Member

    2
    0
    Jun 1, 2009
    Thanks for the reply!

    Yes, the IP address is correct. The transfers work fine in GUI mode and the network is fully wired.

    Last night, after posting, the auto-transfers worked, but I still get a number of those errors in my log between working transfers.
     
  18. Jun 2, 2009 #758 of 10412
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,140
    31
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Could it be that there are possibly other TTG or MRV transfers happening at the time the auto transfers are running? The Tivo server cannot handle multiple transfers at once (which is why kmttg limits it to 1 at a time per server) and will reject requests when loaded. If that's not it then perhaps try a reboot of the Tivo to see if it clears out the problems.

    According to curl manual a transient error is (in bold below):
    5xx HTTP error codes are (it's likely 503 or 504 is the problem you are seeing):
     
  19. Jun 2, 2009 #759 of 10412
    AudioNutz

    AudioNutz New Member

    318
    0
    Nov 9, 2008
    You know... When I get mysterious stuff like this happening, I usually re-start both of my TiVo's, and then also re-start the computer that's running KMTTG, and re-start the auto-transfers.

    I know it may not make sense, but sometimes this seems to help.
     
  20. Jun 2, 2009 #760 of 10412
    krar4

    krar4 New Member

    57
    0
    Dec 21, 2002
    IL
    I downloaded the new Java version of KMTTG to my laptop to try out. I currently use the Perl version on my desktop. The Java install was incredibly easy, and I got started downloading in 5-10 minutes. I tried downloading 2 different times, and each of the times, my download stopped. Is that because I'm on a wireless network? I didn't lose internet or network access, so I don't know why the downloads would stop. Nobody was doing with the TiVo at that time. I was in the same room with it.

    Please advise what I might need to fix.

    Thanks!
    Rick
     

Share This Page