1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. Feb 25, 2014 #6521 of 10413
    wireman121

    wireman121 Member

    126
    0
    Nov 8, 2008
    its the .vprj file that's getting the 001 added to it, after reviewing the cuts. if I click file save itll save as vprj but if I just close and have it set to save on exit then its adding the 001.vprj.
     
  2. Feb 26, 2014 #6522 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,143
    32
    Jan 23, 2006
    Mission...
    I'd say bring that up in VRD forum.
     
  3. Feb 28, 2014 #6523 of 10413
    HeatherA

    HeatherA Old AVS Forum Member

    943
    0
    Jan 9, 2002
    I have not gotten caught up on this thread so I apologize if this issue has been brought up already, but lately when trying to delete shows from my TiVos using kmttg I get this error: RemoteInit - (IP=myip, port=myport): Received fatal alert: certificate_expired

    I'm still using version V1P0E and it's been fine for ages. Any thoughts on why this is happening all of a sudden?

    I did restart my TiVos and re-booted my iMac to see if that would clear things up and I'm still getting it. I am able to do everything else (as far as I can tell) as normal.

    Thanks!
     
  4. Feb 28, 2014 #6524 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,143
    32
    Jan 23, 2006
    Mission...
    See a few posts above - you need to update kmttg (use Help->Update kmttg).
     
  5. Feb 28, 2014 #6525 of 10413
    ALbino

    ALbino Lurker Series 2

    109
    0
    Jun 24, 2002
    I'm running v1p0p and today got the same error message:

    Code:
    >> RUNNING 'REMOTE Keyword Search' JOB FOR TiVo
    RemoteInit - (IP=, port=): Received fatal alert: <UNKNOWN ALERT: 17>
    [sun.security.ssl.Alerts.getSSLException(Unknown Source), sun.security.ssl.Alerts.getSSLException(Unknown Source), sun.security.ssl.SSLSocketImpl.recvAlert(Unknown Source), sun.security.ssl.SSLSocketImpl.readRecord(Unknown Source), sun.security.ssl.SSLSocketImpl.performInitialHandshake(Unknown Source), sun.security.ssl.SSLSocketImpl.startHandshake(Unknown Source), sun.security.ssl.SSLSocketImpl.startHandshake(Unknown Source), com.tivo.kmttg.rpc.Remote.RemoteInit(Remote.java:195), com.tivo.kmttg.rpc.Remote.<init>(Remote.java:157), com.tivo.kmttg.main.config.initRemote(config.java:577), com.tivo.kmttg.task.remote$1AutoThread.run(remote.java:57), java.lang.Thread.run(Unknown Source)]
    Not a big deal, I just re-ran the search again and it worked, but thought I'd mention that it's happening for me in the current version.
     
  6. Feb 28, 2014 #6526 of 10413
    gonzotek

    gonzotek tivo_xml developer

    2,402
    3
    Sep 24, 2004
    Outside...
    That's a slightly different message. HeatherA's message specifically said certificate_expired, while your message said <UNKNOWN ALERT: 17>
     
  7. Feb 28, 2014 #6527 of 10413
    ALbino

    ALbino Lurker Series 2

    109
    0
    Jun 24, 2002
    I was mostly referring to rpk113's post and moyekj's solution to update, though admittedly assumed that HeatherA's was a similar problem.
     
  8. Feb 28, 2014 #6528 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,143
    32
    Jan 23, 2006
    Mission...
    That's a different problem. For Search and Guide functions, even though the RPC calls are directed at a specific unit, that unit then contacts middlemind.tivo.com to do the search (instead of using local guide data), and on occasion the middlemind server fails. As was noticed by ALbino, usually repeating the search it will work, unless the TiVo servers are giving you the infamous C133 error.
     
  9. Mar 1, 2014 #6529 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,143
    32
    Jan 23, 2006
    Mission...
    New version released with AtomicParsley job related changes/fixes plus some minor enhancements. See release_notes for details.
     
  10. Mar 1, 2014 #6530 of 10413
    tonynunan

    tonynunan New Member

    2
    0
    Mar 1, 2014
    I have an issue with one recording that stops at the same point each time I try to transfer it to my PC, it plays through that point on the Tivo, but there is a video glitch at that point.

    I see that the 'resume download' option gets turned off for Premiers 4s - is this because they wont accept the http Range modifier, or for some other reason? ( I tried using the Range modifer, but it does seem to ignore it, if I have the syntax correct.)

    Does anyone know of any other way to download past that point in the recording, or is the only way to record the output whilst the tivo is playing the file?
     
  11. Mar 1, 2014 #6531 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,143
    32
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Series 4 and later TiVos no longer accept range modifiers. If you have more than 1 TiVo, set pause point after the glitch and transfer from there to TiVo 2, then you can download the remainder of the show from TiVo 2 and stitch both segments back together on your PC.
     
  12. Mar 1, 2014 #6532 of 10413
    tonynunan

    tonynunan New Member

    2
    0
    Mar 1, 2014
    I was afraid of that, thank you for the swift reply.
     
  13. Mar 2, 2014 #6533 of 10413
    murgatroyd

    murgatroyd Don't stop believin'

    25,395
    0
    Jan 5, 2002
    Berkeley CA
    Anyone else seeing this MindUnavailable error?

    Code:
    >> RUNNING 'REMOTE NP List' JOB FOR TiVo: TiVo HD
    RPC error response:
    {
       "text": "middlemindError",
       "cause": {
          "text": "Error sending recordingSearch with bodyId tsn:nnnnnnnnnnnnnnn to the middlemind: Error sending request recordingSearch to localhost:2193 : Timed out waiting for mind rpc message",
          "code": "remoteMindUnavailableError",
          "type": "middlemindErrorCause"
       },
       "code": "middlemindError",
       "type": "error"
    }
    REMOTE job completed: 0:00:11
    ---DONE--- job='REMOTE NP List' TiVo=TiVo HD
    (running the most recent kmttg, FWIW)
     
  14. Mar 2, 2014 #6534 of 10413
    lpwcomp

    lpwcomp Active Member

    8,081
    2
    May 6, 2002
    John's...
    Yes, seeing it here too.
     
  15. Mar 3, 2014 #6535 of 10413
    steve614

    steve614 what ru lookin at?

    10,722
    0
    May 1, 2006
    Dallas, TX
    I saw that earlier this morning, as well. I just figured TiVos middlemind server was down or something. It didn't prevent me from doing what I wanted, so I ignored it.
     
  16. Mar 4, 2014 #6536 of 10413
    Joe Siegler

    Joe Siegler New Member

    780
    0
    May 10, 2000
    Garland, TX
    Having a problem since I installed the update from a couple of days ago. Note that almost everything I transfer works fine. Unclear if it's new to this version, or just something I never ran into before. Yesterday, the server transferred a program from my TiVo, and tried to run the options I usually run on these transfers, which are:

    • Metadata
    • Decrypt
    • Ad Cut

    It handles this in the background. Noticed when I got to the computer, one of the shows didn't finish properly. The _cut file was not there. So OK, I thought perhaps it was a hiccup, deleted everything except the original .tivo file, and tried again. Same problem. Didn't think much of debugging it, as I was busy last night, but it happened again this evening with one the shows my TiVo recorded. I've never had (well, I don't think I have) this problem before yesterday, which was the reason I thought perhaps it was related to the v1p0q update.

    Anyway, this is what I was trying to get processed:

    2 Broke Girls - And the Near Death Experience (Recorded Mar 03, 2014, KTVTDT).TiVo

    The automated transfer had the same problem as before. It didn't finish properly. These are the files it leaves behind in the directory after it fails:

    j:\TiVo\2 Broke Girls - And the Near Death Experience (Recorded Mar 03, 2014, KTVTDT).ac3
    j:\TiVo\2 Broke Girls - And the Near Death Experience (Recorded Mar 03, 2014, KTVTDT).edl
    j:\TiVo\2 Broke Girls - And the Near Death Experience (Recorded Mar 03, 2014, KTVTDT).m2v
    j:\TiVo\2 Broke Girls - And the Near Death Experience (Recorded Mar 03, 2014, KTVTDT).mpg
    j:\TiVo\2 Broke Girls - And the Near Death Experience (Recorded Mar 03, 2014, KTVTDT).TiVo
    j:\TiVo\2 Broke Girls - And the Near Death Experience (Recorded Mar 03, 2014, KTVTDT).txt
    j:\TiVo\2 Broke Girls - And the Near Death Experience (Recorded Mar 03, 2014, KTVTDT).mpg.qsfix
    j:\TiVo\2 Broke Girls - And the Near Death Experience (Recorded Mar 03, 2014, KTVTDT).mpg.Xcl
    j:\TiVo\2 Broke Girls - And the Near Death Experience (Recorded Mar 03, 2014, KTVTDT)_cut.mpg.txt

    I dumped the errors from the msg box at the bottom of the program into a text file. As it's somewhat large, I'm not pasting it here, I'll attach it as a file to my post here.

    Any ideas here? I just tried downloading the "p" version and am doing the same thing there to see if it's new version related or not. Will report back if that version is successful.

    Edit: It wasn't. The "p" version did the same thing as "q". It would get to 23% on the remux, sit there for a REALLY long time, then go to 24%, and then throw all the errors that are in the file attachment here.
     

    Attached Files:

  17. Mar 4, 2014 #6537 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,143
    32
    Jan 23, 2006
    Mission...
    ffmpeg is having buffer underflow issues remuxing the audio + video. Try a newer version of ffmpeg such as this.
     
  18. Mar 4, 2014 #6538 of 10413
    Joe Siegler

    Joe Siegler New Member

    780
    0
    May 10, 2000
    Garland, TX
    Do I need anything more than the main executable here? I looked in the kmttg directory structure, there is just ffmpeg.exe - but this link you gave me has a truckload of other stuff in there.
     
  19. Mar 4, 2014 #6539 of 10413
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,143
    32
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Easiest thing to do is unzip the whole package somewhere and then in kmttg config change path to ffmpeg.exe to where you unzipped it. You could probably get away with just copying ffmpeg.exe, but for purposes of testing to see if it helps its best to just keep it separate from kmttg installation.
     
  20. Mar 4, 2014 #6540 of 10413
    mglutz

    mglutz New Member

    33
    0
    Jan 13, 2011
    Time Warner Cable just updated their entire lineup by using a "digital build" lineup. Since this isn't a change to the lineup, but a new lineup that requires you to go back through Guided setup the season passes did not get transferred, i.e. every season pass is now useless.

    I tried to use the load and copy function with KMTTG by opening the exported file and doing a copy and replace for each instance of one channel as a test. I replaced both the channel number and the channel name throughout the file, then loaded it back in kmttg. I found that I had to first delete the existing SP which I did. When I copied the loaded season pass back to the tivo I got the following error:

    RPC error response:
    {
    "text": "Unable to get channel.",
    "debug": "",
    "code": "internalError",
    "type": "error"
    }

    I checked to make sure I had the right channel numbers and names with the guide in kmttg, then I manually set up the season pass so I could compare results in the exported version of the sp list with the one I modified. Pasted below is the differences (I only pasted portions of the .sp file for the show I was trying to copy)

    The version I tried to load and got the above error with:

    {"idSetSource":{"collectionId":"tivo:cl.30244724","type":"seasonPassSource","channel":{"sourceType":"cable","channelId":"tivo:ch.9","stationId":"tivo:st.10420591","type":"channel","isReceived":true,"isBlocked":false,"isHidden":false,"logoIndex":65555,"levelOfDetail":"medium","callSign":"WGME","isFavorite":false,"name":"WGME","isDigital":false,"channelNumber":"13","isKidZone":false}},"__upcoming":["509073883666145"],"folderingRules":"seriesOnly","bodyGeneratesCandidates":true,"type":"subscription","bodyId":"tsn:7582001904CF552","subscriptionId":"tivo:sb.559","__priority__":8,"endTimePadding":0,"title":"NCIS","levelOfDetail":"medium","startTimePadding":0,"maxRecordings":0,"useOfferStartPadding":false,"priority":2507,"showStatus":"firstRunOnly","recordingQuality":"high","useOfferEndPadding":false,"keepBehavior":"forever"}


    And after I manually set up the season pass and exported the results:

    {"idSetSource":{"collectionId":"tivo:cl.30244724","type":"seasonPassSource","channel":{"sourceType":"cable","channelId":"tivo:ch.9","stationId":"tivo:st.1215","type":"channel","isReceived":true,"isBlocked":false,"isHidden":false,"logoIndex":65555,"levelOfDetail":"medium","callSign":"WGME","isFavorite":false,"name":"WGME","isDigital":false,"channelNumber":"13","isKidZone":false}},"__upcoming":["509073883667124"],"folderingRules":"seriesOnly","bodyGeneratesCandidates":true,"type":"subscription","bodyId":"tsn:7582001904CF552","subscriptionId":"tivo:sb.108281909","__priority__":52,"endTimePadding":0,"title":"NCIS","levelOfDetail":"medium","startTimePadding":0,"maxRecordings":0,"useOfferStartPadding":false,"priority":2552,"showStatus":"firstRunOnly","recordingQuality":"best","useOfferEndPadding":false,"keepBehavior":"fifo"}

    I know the priority is different (would fix that once I get the program to copy correctly), there are other differences I don't understand. Any idea how to 'correct' the exported file so I can load and copy into a new season pass? I have over 100 season passes, it be really great if I can use kmttg to reload them.
     

Share This Page